Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jak w tytule :) Lubię takie bardzo angielskie, ale nie tylko. Coś w typie Broadchurch, Shetland, Vera, Unforgotten, The Missing, The Fall, The Killing oczywiście... Coś z morderstwem, dobrym klimatem i nie totalnie przewidywalne. Bardzo, bardzo Was proszę :)

Witam,

szukam bajki z dzieciństwa, która leciała na tvp lub polsacie. Wyprodukowana pewnie pomiędzy 1980-1995. Już bardzo mało pamiętam. Pamiętam, że jakieś wiedźmy chciały przejąć kontrolę nad krainą i stworzyły jakieś błoto, które się rozprzestrzeniało po niej. Tworzyło to także potwory zbudowane z tego błota

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Przepraszam z góry jeśli moja wiadomość nie znalazła się tu ,gdzie powinna. Szukam filmu o mężczyźnie ,który szukał dawcy serca dla swojej chorej żony/dziewczyny. Studiował książki medyczne, siedział po nocach szukając rozwiązania i dawcy...
Wiem, że posunął się nawet do zabójstwa/próby zabójstwa kobiety, która w...

Hej, pewnie słyszeliście o czymś takim, jak efekt Mandeli – ludzie pamiętają różne rzeczy inaczej niż miały one miejsce w rzeczywistości (w necie jest mnóstwo przykładów tego zjawiska). Jednym z nich jest słynna wypowiedź Klossa: "Nie ze mną te numery, Brunner!". Okazuje się, że Kloss nigdy czegoś takiego nie...

Pamietam tylko ze była taka scena ze ktoś komuś podarował ubranie(?) a ono było zatrute i to chyba była pani(?) i ja tak zaczęło wszystko swędzieć i umarła. Skąd to? Pomocy

Witam.
Czy orientuje się ktoś gdzie na internecie mogę obejrzeć film "Pasażer" z 2018?

W tamtym roku leciał program (chyba ! na TVP Info). Każdy odcinek był o innej sprawie. Niewiele pamiętam. Było w nim tak jakby hmm pokazana rekonstrukcja wydarzeń. Było to o tym jak np pewna dziewczyna wyszła z domu biegać w lesie i nie wróciła. Zaczęły się jej poszukiwania i w tym lesie co biegała znaleziono jej...

Bajka sprzed około 15 lat, w której bohaterami były żuczki lub biedronki, latające po lesie z małymi latarenkami. O ile mnie pamięć nie myli byli tam: mała biedronka jej starszy braciszek i jej rodzice. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu tytułu tej bajki.

PS. Nie jest to amerykańska bajka pt: "Świetliki".