Al zasługuje na 10 - i to pełniutkie i pulchniutkie. Jeżeli jemu nie damy 10- tki to kto na nią zasługuje??
no bo Robert jest przecie wyzszy... ale kto wie czy Al nie ma co innego wiekszego ;>>>
Odnośnie czego? filmu, czy kinu?
Film kiedyś miałem oceniony na 7/10, teraz mam 6/10. Nie, nigdy nie uważałem, że to jakiś wybitny film, no bo z jakiej racji?
a tak zupelnie poza tematyka filmu, skorzystam z okazji i sie zapytam user@karolki, bo ma zapewne z jakie 16 lat i ladny avator (a ja juz taka stara dupa jestem dawno po liceum): co to jest emo??? co to za pseudo punkowy badziew popkultura teraz wymyslila?! ;>
Emo to gówniany styl wymyślony przez dzieci z patologicznych rodzin ot co tyle mam do powiedzenia x].
Służę radą:
Emo powstało jako reakcja na agresywny i materialistyczny styl życia amerykańskich raperów. Dotyczy to głównie popełniania przestępstw, zażywania środków odurzających, powierzchowności, braku okazywania uczuć oraz konsumpcjonizmu. Sprzeciw ten objawia także w modzie - czyste, schludne, obcisłe ubrania, nakładanie makijażu oraz zadbane fryzury będące zaprzeczeniem luźnego, ulicznego wyglądu gangsterów. Emo stanowi swoiste połączenie gothic metalu (mroczny wizerunek, głęboka duchowość) i punku (krytyczne podejście do świata, poczucie braku sensu jednak bez nihilizmu i anarchizmu), ale znacząco różni się od obu tych subkultur. Niektóre elementy emo, jak np. wegetarianizm, abstynencja od alkoholu i tytoniu oraz wyzbycie się agresji nawiązują do światopoglądu straight edge, jednak nie zawsze się z nim utożsamiają. Ruch emo zawiera pewne cechy XIX-wiecznej filozofii romantycznej, takie jak akcentowanie uczuć i emocji, nastawienie na przeżycia wewnętrzne, indywidualizm a zwłaszcza werteryzm , jednak nie nawiązuje do niego w żaden sposób.
Z Wikipedii wziąłem.