To nie jest żadna prowokacja ani nic tego typu.. ale nigdy nie słyszałem o Al Pacino, i nie wiem dlaczego jest tak wysoko w rankingu..
Jeśli nie słyszałeś o Al'u Pacino i nie widziałeś żadnego filmu z jego udziałem, jak sądzę, to nie powinieneś się
dziwić dlaczego jest tak wysoko w rankingu.
Mam na myśli, że skoro rzeczywiście nigdy o nim nie słyszałeś, to nie powinieneś w ogóle się o nim
wypowiadać, a już na pewno wątpić w jego umiejętności aktorskie.
Od siebie mogę polecić Tobie Ojca Chrzestnego z jego udziałem, serial Anioły w Ameryce i bez wątpienia
Zapach kobiety.
"...dlaczego jest tak wysoko w rankingu."
Ponieważ jest genialnym aktorem, no i oczywiście BARDZO ZNANYM.
Ponieważ jest geniuszem, musisz szybko nadrobić zaległości i obejrzeć filmy z Al Pacino, bo szczerze mówiąc trochę wstyd nie znać takiego aktora. Na początek polecam podobnie jak przed mówca Ojca Chrzestnego (wszystkie trzy części), Człowiek Z Bliną, Zapach Kobiety, Adwokat Diabła, Gorączka, Zycie Carlita i wiele innych ponieważ film z Al Pacino to zajeb...film, którego niezapomnisz! Pytasz czemu jest tak wysoko, jak dla mnie jest za nisko i powinien jedno oczko być wyżej (z całym szacunkiem dla Roberta De Niro)
Ludzie niewiem jak można byc aż tak naiwnym ;(
Przecież to prowokacja!
Jeżeli już ktoś wchodzi na portal poświęcony kinematografii to musi miec chociarz minimalne pojecie o sztuce filmowej.
Nie powiecie mi chyba, że ktoś kto ma w domu TV nie kojaży aktora który gra w 1/3 filmów nadawanych w programie i który co roku wypuszcza po 2-3 filmy ze swoim udziałem.
Bez jaj, ale Pacino zna nawet moja 83-letnia babcia... ;/
No chyba że oglada tylko dobranocke i wiadomości a na czas rekam wychodzi do toalety ;) wtedy 100% szacunku, a tak nas wszystkich wrabia ;)
P.s.: a tak nawiasem mówiąc ja też się nabrałem i odpowiedziałem na jego post, o co mu pewnie chodziło ;)
pozdro.
Jeśli popatrzy się na filmy, na które oddał głos, to nic dziwnego, że nie zna Pacino.
Prowokacja czy nie, nie zmienia to faktu, że na tym portalu, aż roi się od osób, które faktycznie nie posiadają
żadnej wiedzy na temat sztuki filmowej.
Nie uważam tego za prowokację, bo prowokacja ma szokować, a tu raczej ten cały temat powoduje..
zwiotczenie kończyn i współczucie. Niestety nie wszyscy potrafią czerpać ze studni filmowej to co jest godne
uwagi (nie chcą się zamoczyć, albo coś w ten deseń), niestety.
Ty jesteś chodząca prowokacja.. a "Sztukę Filmową" dopiero zaczynam poznawać. :)
Jeżeli tak to barzdo Cię przepraszam. ;)
Po prostu nie sądziłem, że ktoś może niekojarzyc tak sławnego aktora.
To tak jak ktoś kto czyta brukowce nie miał pojęcia o Paris Hilton. ;)
No ale ok, chcesz poznawac sztuke filmową to prosze:
-Trylogia "Ojciec Chrzestny" Tu Al i cała wspaniała filmowa śmietanka (De Niro,Brando,Garcia) daja popis gry aktorskiej.
-"Człowiek z blizną" Moim skromnym zdaniem rola idealnie wpasowana do charakteru Ala. :)
-"Zapach Kobiety" Umiejętnośc "uczieczki przed kamerą", gra jakby w pobliżu niebyło kamer....bajka ;)
-"Życie Carlita"
-"Kupiec Wenecki" Jedna z lepszych kreacji Pacino.
To jest tzw. "jazda obowiązkowa" :)