Według was jaki jaki z tych 5 aktorów jest najlepszy
oto lista:
Al Pacino
Robert De Niro
Anthony Hopkins
Sean Connery
Jack Nicholson
Wybierajcie. Takie same ankiety znajadziecie na stronach tych aktorów.
Nie powiem, który jest najlepszy, powiem którego JA najbardziej lubię i cenię, mianowicie Ala Pacino - aktor jest poprostu genialny... Na drugim miejscu Jack Nicholson - wybitny w Locie nad kukułczym gniazdem.
Natomiast Roberta de Niro nie specjalnie lubię, ale dam go na 3 miejscu, później Hopkins i Sean Connery ostatni.
Robert De Niro, Anthony Hopkins, Sean Connery i Jack Nicholson - absolutna ekstraklasa aktorska - co do Pacino to już wszyscy wiedzą :P
1. Anthony Hopkins
2. Al Pacino
3. Sean Connery
4. Robert De Niro
5. Jack Nicholson...
przyznam ze trudna była ta lista...
Al Pacino
Robert De Niro
Sean Connery
Jack Nicholson
Anthony Hopkins
Bezmózgi - Twój komentarz jak zwykle zbędny, nie posiadasz umiejętności czytania ze zrozumieniem? A szkoda, pytanie brzmi "Według was jaki jaki z tych 5 aktorów jest najlepszy", a nie "kogo brakuje na liście"...
Pozdro :)
Ech, mierna Twa riposta i nieudolne naśladownictwo mej skromnej osoby. Ale wybaczam Ci i cierpliwie tłumaczę, że moja wypowiedź nawiązywała do tematu, ale ściśle swiązana z nim nie była.
Nie martw się, jest mi bardzo przykro z powodu, że nie uznaję Twojego mistrza, co oczywiście świadczy o mojej tepocie umysłowej, nieznajomości kina, ataku ślepej kiszki itd., popłakuję z tego powodu po kątach, bo ośmieliłem się sprzeciwić opinii fanatyka :P
Moja riposta w Twoim temacie już niedługo. Nie musisz się martwić o moją formę.
Bez pozdrowień...
Z tym fanatykiem trochę żartowałem, no ale sam powiedz - jak nazwać postawę człowieka, który atakuje innego tylko dlatego, że ośmiela się mieć inne zdanie od większości i podając przy tym konkretne argumenty. Jak już zauważyłeś, różnię się od osób pokroju jussiniego, czy tego osobnika, co założył temat o głupich minach.
A Twoja kontrofensywa zaczęła się od bezpodstawnych oskarżeń na moim temacie o wąskich horyzontach - to tak gwoli suplementu, resztę dopiszę w temacie o wadach i zaletach A.P.
Trochę przesadziłeś z tym naśladowaniem Twojej "skromnej" osoby. Nie naśladuję Cię i raczej nigdy nie będę.
Poza tym jak dotąd nie widziałem żebyś podał jakikolwiek konkretny powód odnośnie swej dezaprobaty w stosunku do osoby pana Pacino. Ty po prostu stwierdziłeś, że nie uważasz go za aktora wybitnego i podajesz w swoich przykładach McQueena jako lepszego, ale już na jakiej podstawie i co konkretnie Ci się nie podoba nie pisałeś.
Najbardziej śmieszy mnie fakt, iż nie oglądałeś "Człowieka z blizną" (jeden z tych "naj" filmów, w których Pacino wystąpił) i ośmielasz się oceniać jego osobę.
Zacznij od obejrzenia takich filmów jak:
Narkomani
Życie Carlita
Strach na wróble
Człowiek z blizną
...I sprawiedliwość dla wszystkich
Autor! Autor!
Informator
Pieskie popołudnie
Donnie Brasco
Adwokat diabła
Glegarry Glen Ross
Morze miłości
Bobby Deerfield
Dick Tracy
Gorączka
Ludzie miasta
Męska gra
Anioły w Ameryce
Kupiec Wenecki
Nie podaję takich filmów jak trylogia Ojca Chrzestnego, bo z tego co się orientuję chyba ją oglądałeś, Bezsenność chyba również widziałeś, a takich filmów jak Simone, Gigli oraz Ludzie, których znam nie polecę Ci, gdyż są słabe.
Rekruta i Podwójną grę oraz 88 minut chyba też znasz, prawdą jest to, że jego ostatnie dzieła nie są wybitne, ale zaręczam, że po obejrzeniu filmów z powyższej listy - Ala ogląda się w każdym filmie jakim gra, nawet słabym i czerpie się radość z możliwości samego patrzenia na jego osobę.
Dlatego twierdzę, że nikt nie powinien oceniać gry tego aktora nie oglądając np. "Człowieka z blizną", przeczytaj spokojnie ten post oglądaczu i zastanów się. To jest na tej samej zasadzie, gdybym ja ocenił Marlona Brando po obejrzeniu jego gry (w zasadzie to można rzec epizodu) w Rozgrywce. I powiedziałbym, że jest aktorem przeciętnym, tak nie można, oceniając ludzi tak wybitnych trzeba zwrócić uwagę na całokształt ich twórczości i na filmy, które są w ich wykonaniu najlepsze, dopiero wtedy jeżeli mi się nie spodoba, mogę uznać z czystym sumieniem, że ten czy inny aktor (jego gra) - nie podoba mi się.
Myślę, że jednak jeszcze wszystko przed Tobą i większość z tych filmów możesz obejrzeć, kto wie, może jeszcze kiedyś zmienisz zdanie na temat Pacino? Mam nadzieję.
Pozdrawiam serdecznie.
Człowiek z blizną to faktycznie znakomity film. Znakomity jest i Pacino. Chyba mój ulubiony film gangsterski a tym samym ulubiona rola Pacino.
"Ty po prostu stwierdziłeś, że nie uważasz go za aktora wybitnego i podajesz w swoich przykładach McQueena jako lepszego, ale już na jakiej podstawie i co konkretnie Ci się nie podoba nie pisałeś."
Pisałem o elastyczności, lubowaniu się w dwóch wizerunkach, poszukaj wśród moich postów to znajdziesz...
Niektóre z filmów z listy widziałem.
Nie zgadzam się tylko z poglądem, że by wyrobić sobie opinię o aktorze, trzeba znać wszystkie znane filmy z jego udziałem...
Starczy przecież kilka ról, czyż nie? No ale skoro stanęło na "Człowieku z blizną" to ok... Zdobędę, obejrzę i się odniosę...
(ale przedtem rozprawić się z tymi, co pojechali po mnie bezpodstawnie w temacie o wadach i zaletach muszę)...
Kupiec Wenecki, Morze miłości, Ludzie miasta ,Męska gra, Dick Tracy, Autor! Autor! to filmy słabe.
Resztę (oprócz Pieskiego popołudnia, którego nie widziałem) polecam również ze swojej strony.
PS - Oglądaczu - Pacino to dobry aktor.;-)
Nigdzie nie napisałem, że Pacino to zły aktor - czytaj moje posty ze zrozumieniem ;-)
Niektóre filmy z listy, która podaliście widziałem - nie bierzcie mnie za tak wielkiego dyletanta...
Co to za wybór? A gdzie jest ten najlepszy z najlepszych? Gdzie Christopher Walken????????????????????????
Popieram ;) to dość poważne przeoczenie, imho. W Polsce Walken wciąż jeszcze nie jest należycie doceniany, ale w Stanach (i nie tylko) zajmuje należną mu pozycję - wśród tych najlepszych. Wybitny, charyzmatyczny aktor.
1. Al Pacino
2. Robert De Niro
3. Connery
4. Hopkins
5. Nicholson tez go nie trawię!!! wolałabym jakby w tych do wybrania był Marlon Brando bo bardziej go cenie od 2-5 co podałam!! pozdro ;)
Cała piątka to genialni aktorzy.Jednak jak dla mnie to na pierwszym miejscu jest i zawsze będzie Al Pacino.Gość wymiata i tyle.2.De Niro 3.Anthony Hopkins 4.Jack Nicholson 5.Sean Connery
1. AL PACINO!
długo długo nic ...
2. Anthony Hopkins
3. Jack Nicholson
4. Robert De Niro
5. Sean Connery
tak moja subiketywna lista :)
1. Al Pacino,
2. Anthony Hopkins,
3. Robert De Niro,
4. Jack Nicholson,
5. Sean Connery.
1.Robert De Niro
2.jack Nicholson
3.Amthony hopkins
4.Sean Connery
5.Al Pacino
------------------
Moi naj:
1.Robert De Niro
2.Tom Hanks
3.Mel Gibson
4.Bruce Willis
5.Jack Nicholson
6.John Travolta
7.Samuel L. Jackson
8.Sean Penn
9.Christopher Walken
10.Jean Reno
1.Al Pacino
2.Robert De Niro
3.Anthony Hopkins
4.Sean Connery
5.Jack Nicholson
Mój TOP 3
1.James Dean ( męskie wydanie marilyn monroe )
2.Jack Nicholson(profesjonalizm w każdym calu)
3.Al Pacino(chyba zagrał w połowie filmów na filmwebie)
A dlaczego akurat tych aktorow, a nie innych??? Tylko amerykanscy (ups przepraszam jest nawet az walijczyk i 1 szkot!!!) sa dobrymi aktorami??? A bardziej zwrocic by uwage na europejski produkcje, a nie na to cale chore towarzystwo wzajemnej adoracji, to nie da rady?
ale jesli ci tak bardzo zalezy, to:
1.Robert De Niro
2.Jack Nicholson
...długasna przerwa, ale wezmy powiedzmy ok. 5 miejsc ;)
7.Anthony Hopkins
8.Al Pacino
...a Sean Connery to gdzies poza setka ;]]]
Pozdrawiam
A.Hopkins
A.Pacino
J.Nicholson
R.De Niro
S.Connery
al pacino to wybitny akrot i absolutnie nikt nie powinien tego podważać [chyba że chce wyjść na kogoś niezbyt zorientowanego w światowym kinie], ale osobiście wole hopkinsa. za całokształt. ale przyznam że ta lista była wyjatkowo trudna.