Al PacinoI

Alfredo James Pacino

9,0
137 838 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Al Pacino
Mateo_SF

Hm, nie oglądałam wszystkich jego filmów, ale zdecydowanie Pieskie popołudnie, albo Scarface to najlepsze. Najgorsze - 88 minut. (siostra mi podpowiada,że Zawodowcy - nie wiem, nie oglądałam).Współczuje mu (i Robertowi de Niro także), że nie produkuje się już filmów na miarę ich talentu. (A Zapach kobiety to jedno wielkie oszukaństwo, co z tego, że gra tam świetnie, film pod oskara, nie znoszę tego.)

Mateo_SF

Ja uwielbiam "Kupca Weneckiego". Monologi Shylocka po prostu powaliły mnie na kolana! I mam niewytłumaczalną słabość do "Podwójnej gry", nie wiem czemu;) No i oczywiście "Człowiek z blizną". Za to nie przepadam za "Glengarry Glen Ross", oprócz dobrego aktorstwa nie dostrzegam w nim żadnych pozytywów, ledwo przez niego przebrnęłam.

użytkownik usunięty
Mateo_SF

Najgorsze... czyli 10 powodów do wstydu (no dobra... przynajmniej 9 ;)

1. Ludzie których znam - BEZAPELACYJNIE!!! (Wyobraź sobie majaczącego pacino podczas badania wziernikowego cewki moczowej)

2. 88 minutes - mimo że oglądałam tylko początek to już sam początek mnie rozbroił: CO TA PANI NA POCZĄTKU ZBOCZONEGO ROBI?? ćwizy jogę na golasa nalewając sobie poranną herbatę? ...jakaś zboczona wizja reżysera

3. Zadanie specjalne - widziałam fragment z panem w suspensorium i do tej pory boje się obejrzeć więcej

4. Oceans 13... wiadomo za co. Ps widzieliscie zwiastun Bękartów Wojny? Mi się skojarzył z oceans w wydaniu listy schindlera...

5. Giglii - też nie widziałam, ale skoro wszyscy twierdzą że fatalne, to wolę nie oglądać

6. Rewolucja - bo sam Pacino stwierdził że film spieprzyli

7. Glenngarry / Ludzie miasta - ex aequo bo to nuuudne filmy, nie mogłam obejrzeć do końca bo się wynudziłam

8. Rekrut - sam Pacino był genialny, chociaż film żenujący

9. i 10. to filmy, których nie oglądałam, ale wiem że są do dupy, a chcę zamknąć tą listę: Zawodowcy, Podwójna gra.

użytkownik usunięty

Zauważcie że Pacino miał dużo dziwnie zboczonych wpadek... oczywiscie mam na mysli filmy ;)

w sumie masz rację :)
stęskniłam się za tobą kochaniutka... coś się nie odzywała :D

Mateo_SF

Ten temat jest wszędzie... Może wyjawisz swoje zamiary zakładaniem go gdzie się da?

yuki_ashitakaa

Po pierwsze nie wszędzie a po drugie ch... Cię to obchodzi, to wojny kraj, wolny portal. Robię co chcem. Jeszcze coś??

Mateo_SF

Tak, można było powiedzieć normalnie, ale chyba nie potrafisz : ).

yuki_ashitakaa

Potrafię, tylko to było głupie pytanie. A z rana byłem poddenerwowany pracą a ty się nawinełaś. Sorry, kiedyś na kawe zabiore i ciasto postawie.

Mateo_SF

Po prostu jestem ciekawa dlaczego wszędzie go zakładasz, nie bierz nic do siebie ; ).

yuki_ashitakaa

Nie wszędzie. Praktycznie tylko u aktorów których mam w ulubionych. Czyli chcę wiedzieć jakie są ludzkie gusta, to wszystko.

Mateo_SF

Rozumiem, choć sądzę, że po ocenach filmu też można się tego dowiedzieć lub przeglądając fora, na pewno jest takich tematów sporo : )

yuki_ashitakaa

ale ja wole prywatny mieć.

Mateo_SF

Najlepsze : Ojciec Chrzesstny I ,II ,III ,Gorączka i Zapach kobiety
Najgorsze : Kupiec Wenecki

Tak czy inaczej wyśmienity aktor

Mateo_SF

Najlepszy: Ojciec chrzestny
Najgorszy: Rekrut

mad_monkey

dla mnie najlepszy to Ojciec chrzestny , Zapach Kobiety , Goraczka, najgorszy to Zawodowcy