Tylko tego filmu z Pacino mi brakuje. Posiadam wszystkie dotychczasowe 44 pozycje z Pacino w komplecie. 44, czyli wszystkie fabularne + dokumentalny "Sposób na Szekspira" oraz "Jack i Jill", gdzie gra sam siebie, a także miniserial "Anioły w Ameryce" oraz unikat - etiuda "The Local Stigmatic" - rewelacja, kto nie widział, niech żałuje, Pacino jest tam mistrzem, miażdży!! Rolę z tego filmu mógłbym postawić zresztą zaraz za Scarface'em, absolutnym arcydziełem aktorstwa.
Tak więc, ktokolwiek coś wie o "Wilde Salome" niech pisze...
Ja nie wiem co prawda nic o filmie "wilde salome", ale mam pytanie odnośnie tej etiudy, kupiłeś ją, czy gdzieś ją oglądałeś, jeśli tak to gdzie, bo ja widziałem ją całą na youtube, ale jest w całości po angielsku, a mój angielski nie jest jakoś rewelacyjny. Ja z nim obejrzalem ok. 20 pozycji, chiałbym obejrzeć resztę, ale te filmy są głównie z lektorem ;(
Udało mi się obejrzeć "The Local Stigmatic" online, a potem znając kilka myków znalazłem zapis tego filmu na dysku twardym i przekonwertowałem na AVI i gitara. Generalnie wszystko, co oglądasz online, youtube i nie tylko, to zapisuje ci się krótkotrwale na dysku twardym, bo skądś przecież musi pobierać pamięć, i wtedy możesz ten plik odnaleźć w cashu przeglądarki na dysku, na którym masz zainstalowaną przeglądarkę. Generalnie w Mozilli łatwo się to stosunkowo robi.
A film obejrzałem z angielskimi napisami, ie jest przesadnie trudno zrozumieć dialogów, film jest prosty, ale za to świetny, no i rola Pacino. Nie licz na to, że pozycja pjawi się z lektorem, jedynie co możesz zrobić, to sćiagnąć napisy angielskie i je przetłumaczyć, albo zlecić to komuś. A na yt widziałem ten film, że jest jeszcze w wersji z rosyjskim lektorem :D
'Nie licz na to, że pozycja pojawi się z lektorem' - pierwsza żelazna zasada, której uczy się człowiek próbując dotrzeć do niszówek. Jak jest po angielsku, to już super git. Bo może być i po węgiersku (tak obejrzałam 'Agnus Dei' z Olbrychskim). Uczcie się angielskiego, to najlepsza opcja.
Tekst 'The Local Stigmatic' po angielsku. Wbij sobie w translatora Chrome albo innego - super nie będzie, ale coś złapiesz.
http://velvet_peach.tripod.com/fpaclocalstigmatic_text.html