świetny aktor stwarza swietne kreacjie nawet w tak głupich filmach jak zapach kobiety ( polecam pieskie popołudnie- mistrzostwo świata )
dlaczego???
Cześć Wojtku! ciekawi mnie dlaczego uważasz "Zapach kobiety" za głupi film? Fabuła może była banalna, ale osoba podpułkownika Franka Slade'a była wzruszająca.Gdyby istniała ksiązka pod tym tytułem, napewno czytając ją, widziałabym tylko i wyłącznie Ala Pacino w jego roli.Nie ma innego aktora, który wierniej odegrałby tą rolę.
Dlaczego Zapach kobiet jest glupim filmem???????????????????????? ????
A moze po prostu dla niektórych niezrozumialym?????????
Al Pacino mial mało wpadek filmowych ( ostatnio moze Bezsennosc?), ale i tak wyszedl tam swietnie, najlepszy w Zapachu i Rekrucie ... no i Ojciec chrzestny, Adwokat diabla ... no, a sam Pacino to facet moich marzeń, mimo, ze ma 64 lata ...
do emilki- jest ksiazka 'zapach kobiety'. film z alem byl jej adaptacją choc.............niezbyt wierna oryginalowi. specjalnie 'dostosowana' na amerykanski rynek. kto w stanach chialby ogladac film o wlsokim slepcu?
Istnieje książka pod tytułem "Zapach kobiety" - autor Giovanni Arpino. To na podstawie tej powieści powstał film ;) Moim zdaniem z resztą dużo lepszy od pierwowzoru...
Nie uważam żeby "Zapach kobiety" był głupi może nie należy do moich ulubionych ale nie był głupi. Rzeczywiście Al Pacino ma piękne oczy i jest świetnym aktorem.
Nie wiem ile lat ma osoba, która napisała tą opinię ale widzę, że jeszcze nie dorosła do tego aby zrozumieć sens filmu "Zapach Kobiety", poznać jego przesłanie, doczytać się treści zapisanych między linijkami tekstu.
Mam szczerą nadzieję, że za kilka lat dojdziesz i do tego. Z jednym się z Tobą zgadzam: Al Pacino to wybitny aktor.
P.S. "Zapach Kobiety" to mój ulubiony film a mistrzostwo z jakim Al wcielił się w rolę zgoszkniałego, niewidomego półkownika po prostu mnie przerasta :)
Tytuł postu jest strzałem w dziesiątkę:D Najlepsza rola Ala to dla mnie Ojciec Chrzestny oczywiście. Rekrut i Gorączka zaraz potem:)