Znaczy tak wogule to przeczytałam nie dawno coś tam, że może będzie w Gdańsku chyba w sierpniu ale nic kąkretnie nie wiadomo, a szkoda:)
już o tym było w tym temacie: http://www.filmweb.pl/topic/780494/UWAGA%21%21+Gda%C5%84sk.+Al+Pacino+go%C5%9Bci em+Festiwalu+Gwiazd+.html
ludzie, nie wierzcie, to jakas bzdura. na festiwal gwiazd w Gdansku... chyba kurcze tylko po to zeby sobie uscisnac dlon z bracmi Mroczkami!
Wyobrazacie to sobie?! Doda, aktorzy z M jak miłosć, Olivier Janiak i Al Pacino... lol, to ja juz wole, zeby do nas nie przyjezdal!!!
gdyby jednak miala to byc prawda to jedyna sensowna wersja bylaby taka, ze ma tu jakis interes, a przy okazji przyjezda na ten festiwal
jakby to byla prawda to bym musiala sobie jakies noclegi w gdansku zalatwic :D
tylko jaki pacino mialby w polsce interes? heh
jescze nawet nie wiesz kiedy i czy to prawda... szczerze mowiac czytajac tego niusa z tej gazety, to mi sie smiac chcialo kiedy wymieniono filmy z przed 5 lat, jako jego najnowsze - od razu widac jaka to jakosc dziennikarstwa - nie ufalabym takim gazetkom...
Spóźniliście się.
Ja już od dwóch tygodni czatuję w Gdańsku pod mostem, mam dobrą miejscówkę, dzielę ją z tutejszą miejską społecznością - bardzo mili i kulturalni ludzie. Również są fanami Pacino, razem czekamy na przyjazd Ala, mówię Wam wszystkim spieszcie się, bo niedługo miejsc braknie, a ja z nowymi kumplami miejsca nie odstąpię ;P
To oczywista bzdura, ktoś tutaj już to pisał. Al jedna z największych gwiazd światowego ekranu miałaby przyjeżdżać do Polski, chodzić po czerwonym dywanie z kiepskimi polskimi aktorami? Co za temat ! Sądze, że to głupia plotka. Gdyby Al to przeczytał z pewnością by się śmiał. Może przyjeżdżać na festiwale, ale chyba nie w Gdańku, gdzie niewiadomo czy będzie dobra pogoda ! To żart, dobry żart ! Pozdrawiam
a tym ktosiem kto to pisal bylam JA!!! ;DDD
Wisz Charlize Theron jednak byla w Łodzi na Camerimage (i pare innych gwiazd, ale juz nie pamietam), wiec nie mow ze nie jest to mozliwe, zeby do Polski ktos przyjechal na festiwal. Jedyne o co mi chodzilo to o to, ze ten festiwal w Gdansku nie jest festiwalem filmowym (nie wspominajac juz o watpliwej renomie - w koncu to przedluzenie tej "parady" gwiazd co sie odbywala w Miedzyzdrojach...) ...to cos pomiedzy "LODY, LODY, KOMU LODY?! jaGOOdzianki?!" a "Oooo, patrz! Cichopek!!!" pomiedzy przewracaniem sie z jednego konca kocyka na drugi i lapaniem parasola, ktorego wlasnie porwal wiatr...
Gdyby Al mial przyjechac naprawde na ten festiwal, pomyslalabym sobie, ze ktos go nieźle wrobil... ;DDDDD
W ubiegłbym roku w Gdańsku był David Lynch, który jest stałym gościem Camerimage. Oczywiście nie można porównywać Festiwalu Gwiazd do Camerimage, to imprezy o zupełnie innej randze.
Lynch, powiadzsz? no eee tam ;)
Sluchaj w zeszlym roku wlasnie zrezygnowano z zapraszania aktorow na Camerimage z racji tego, ze to drogie i nie ma zbytnio duzego sensu. Jak byla Charlize Theron, to byla w Łodzi na ok. 3 godziny, mignela przed kamerami, odebrala nagrode i poleciala do domu (z ogromna festiwalowa kasa zarobiona w 3 godziny...).
Skoro celem festiwalu jest uhonorowywanie dorobku autorow zdjec filmowych, pokazy filmow pod tymze katem oraz seminaria i warsztaty doksztalcajace studentow, to dlazego pieniadze przeznaczone na festiwal maja byc wydatkowane na cos co nie jest zwizane z tematyka festiwalu (uhonorowywanie aktorow), zamiast na pozyskanie np. dodatkowych praw do dystrybucji innych filmow czy warsztaty ze specjalistycznym sprzetem?!
Dla mnie na Camerimage zapraszanie aktorów nie ma sensu. Co innego operatorzy czy reżyserzy, którzy np. prowadzą warsztaty ze studentami, albo przynajmniej mają jakąś prelekcję.