Dobra dobra to sprawa gustu....Raczej chodzi mi o sam ranking który nie bierze pod uwage ilości głosów tylko samą średnią...Pozatym uważam Deppa za lepszego aktora .
Naprawdę uważasz Deppa za lepszego od Ala? Założę się, że nie zapoznałeś się z najlepszymi kreacjami Pacino.
Zapoznałem się....i tak uważam po prostu.Po prostu Depp bardziej mi leży i gra w ciekawszych filmach.
Nie wierzę...
Widziałeś Ojca chrzestnego II, Pieskie popołudnie, Serpico, Zapach kobiety?
Depp gra w ciekawszych filmach? Z tym też się nie zgodzę, a tak poza tym to oceniamy aktorstwo czy tylko jakość filmu w którym aktor gra?
dla mnie bez różnicy wszystkie filmy które wymieniłeś sa dla mnie przeciętne....chociaż nie wszystkie jednak widziałem
nie wiem co ludzie widzą takiego w tym Al Pacino jedyną prawdziwie genialną role w jego wykonaniu jako pamiętam to rola narkomana w filmie,,Narkomani" bodajże. Wole mase innych aktorów Pacino nie był nawet pewnie w moim top 20 nie dla wszystkich musi być on mistrzem a warsztat nie jest dla mnie taki ważny o wiele bardziej cenie takie typowe,,parcie na szkło"
Nie tylko gustu Szanowny Machine.
To jest kwestia techniki aktorskiej, doświadczenia, wszechstronności, zdolności kreowania rozmaitych stanów emocjonalnych i charakterów. Nie jestem bezkrytyczny wobec Pacino i mam pewien sentyment do Deppa, który zawsze był aktorem o raczej ograniczonych środkach ale interesującym ale porównywanie ich w temacie talentu jest niedorzeczne.
Owszem: można dyskutować, który z nich jest fajniejszy (sic) albo ładniejszy (sic *2), słowem kogo bardziej lubię. Ale obawiam się, z rzetelną oceną środków aktorskich to nie ma nic wspólnego.
deep jest tak wysoko tylko dzięki głosom zakochanych w nim na śmierć nastolatek, i to jest dopiero żenada..
Po pierwsze skoro uważasz się za fana Deppa, to naucz się poprawnie pisać jego nazwisko:) Depp lepszy? ciekawe w czym. Al jest genialny. Większość filmów, w których grał są uważane teraz za kultowe, a jego role niezapomniane. Zapoznaj się najpierw z jego filmografią, a potem wydawaj opinie... Sam powiedziałeś wyżej, że nie wszystko widziałeś. Radzę najpierw zaczerpnąć trochę dobrego kina "I sprawiedliwość dla wszystkich", "Gorączka", "Zycie Carlita" czy "Zapach kobiety", a potem się odzywać. A przede wszystkim spojrzeć obiektywnie na Deppa. Wymień mi chociaż jedną jego kultową rolę? "Piraci z Karaibów", "Turysta"; a może jego rola jako demonicznego golibrody? Miał kilka dobrych ról, jak w filmach "Marzyciel" czy "Blow", ale to nie robi z niego najlepszego aktora. Wg mnie to jego najlepsze filmy, a oceniłam je na 8, i to nie dlatego, że nie lubię Deppa, po prostu są dużo lepsze filmy. A Al jest mistrzem i tego nie da się podważyć.
To, że ma więcej głosów, jest spowodowane tym, że jest na niego moda i nastolatki sikają na jego widok. Oceniają go za wygląd... a ilość głosów względem gry aktorskiej wynosi pewnie 20%. Deep może czyścić buty Pacino.
Po pierwsze to pisze o samym rankingu w .dupie mam wasze zdanie kto jest lepszy wiadomo że każdy debil co sie uznaje za wielkiego znawce napisze ze Alek Pacinko jest lepszejszy od wszystkich ...ponieważ taka jest ogólna opinia zagrał w Ojcu chrzestnym wiec jest the best.....
A gdyby Al miał 10 x wiecej głosów to co wtedy byśćie byli oburzeni.....Po prostu rankingi na filmwebie są beznadziejne i tyle....
Sam sobie zaprzeczasz... Napisałeś o głosach i średniej. Ale lub sobie tam Deppa, co mnie to. Ja doceniłam Pacino widząc go najpierw w Człowieku z blizną i Zapachu kobiety, więc argument z Ojcem Chrzestnym nietrafiony. Nie generalizuj z tą ogólną opinią...
A jeśli Pacino by miał 10x więcej głosów to czemu miałby być ktoś z tego powodu oburzony? Przecież wiadomo, że nie buszowałyby tu nastolatki za 73 letnim dziadkiem i oceniały go za wygląd jak Deppa.
By rozwiać Twoje wątpliwości radzę zobaczyć tutaj: http://www.filmweb.pl/rankings/person/actors/male
Średnia, którą widzisz na stronie aktora jest zaokrąglona, więc nie mają jednak tej samej średniej, także z rankingiem jest wszystko w porządku.
Ech dyskusja nie ma sensu wizerunek aktora to taka sama przywara jak i warsztat czy umiejetności w przypadku aktora jak nie ma tego jednego to nadrabia drugim.
Zresztą czasem cała ta uroda przysłania również talent których napewno takim aktorom jak Deep czy np Pitt nie brakuje inaczej nie zaszli by tak daleko....
......Z rankingiem napewno nie jest wszystko w porządku zawsze rankingi nie beda miały sensu wszystkim nie beda odpowiadać przecie.....
widzę, że zawsze musisz mieć ostatnie zdanie, pozjadałeś wszystkie rozumy Świata i jesteś teraz najmądrzejszy gratuluje
Dzieki.
Po prostu staram sie pisać co myśle nie mam nic Do Pacino i go cenię komentarze miały się odnosić jedynie do samego rankingu który nie do końca dobrze działa ale żęby działał w 100% dobrze to chyba niemożliwe(tzn żeby wszyscy byli szcześliwi).
Pozatym 2 czy 10 miejsce na ileś tam setki aktorów to właściwie bez różnicy.....