Alex Pettyfer

Alexander Richard Pettyfer

7,7
8 145 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alex Pettyfer

Alex rzeczywiście ma zagrać w filmie Fallen?
Bo na imdb nie ma żadnej wzmianki o nim, a to imdb jest najbardziej rzetelnym źródłem więc dziwi mnie to, że jest tutaj na filmwebie.
Jest jakieś oficjalne potwierdzenie?
Czy to tylko marzenia tych co sklejają filmiki z nim na YT? ;p

Bela09

"Upadli" to NAJGORSZA książka,jaką kiedykolwiek czytałam. No dobra....poza "Krzyżakami". Koszmar. Miejmy nadzieję,że w filmie uda się jakoś zatuszować fakt, na jak fatalnej powieści został oparty.

Fabulous_Killjoy

Ja nie mam pojęcia co to za książka, nie czytałam jej ale jakoś po przeczytaniu opisu nie zamierzam jej czytać.
W sumie nie ma żadnego potwierdzenia, że będzie grał w tym filmie, wydaje mi się że nie.

Bela09

a ja musze powiedzieć, że UPADLI to jedna z lepszych książek o aniołach :D teraz jest tego o wiele, wiele więcej i trudno trafić na coś fajnego. co do filmu, to fajnie by było gdyby Alex zagrał Daniela, ale niestety oficjalnie jest (a przynajmniej było) potwierdzone, że miał go zagrać Liam Hemsworth :)
jestem ciekawa, kto zagra Cama...

misiasiozaurus

Hmm :) no nie wiem, koleżanka też mi polecała, ale nie przekonam się jak nie przeczytam :p

No właśnie, ktoś był potwierdzony. A tak mi się wydawało, że Alex w tym filmie nie zagra, tylko takie pogłoski a się okazuje, że to tylko gdybania :p w mieście kości też miał grać a nie gra :)

misiasiozaurus

Eckhm że co ???? on miałby zagrać daniela ??? Nieeee !

A wiadomo coś o Luce ?

misiasiozaurus

Mógłby Logan Lerman...

Fabulous_Killjoy

Słuchaj , wiem o co chodzi bo pierwsza cz naprawde mnie zniechęciła , bywała nudna , rozwlekła , ciężka i wgl . Ale naprawde nie zniechęcaj się ! chociaż pierwsza mi się nie podobała , druga bardzo przypadła mi do gustu . Orientując się po ocenach koleżanek , każdemu , komu się podobał pierwszy tom drugi już nie bardzo i odwrotnie

Enterraz

nie, o Luce coś cicho jest ;]

misiasiozaurus

niestety :C ale leighton meester mogłaby zagrać

Enterraz

http://www.imdb.com/title/tt1564777/ tyle na razie wiadomo :p

mm, może faktycznie masz rację :)
Ale tak czy tak najpierw muszę nadrobić moje sagi a potem będę myśleć o zaczęciu nowej :p

Bela09

jak dla mnie ta Hannah może zagrać Luce. co prawda nie pamietam szczegółów jej wyglądu, bo ksiazki czytalam wieki temu (czyli gdzies pół roku temu), ale wydaje mi się, że jest dobra ;d

Bela09

o ile mi wiadomo (a wiadomo) to już powstała saga fallen z udziałem Paul Weasley'a. Tylko jest to wersja telewizyjna cwtv (jeśli dobrze pamiętam, a jeśli nie, to przepraszam) a nie kinowa. I tak szczerze mówiąc.. historia może i byłaby dobra, ale film kiepsko nakręcony..

fshelle

o.. zakwalifikowane jako serial..:) długością raczej dorównuje normalnemu filmowi

fshelle

Enterraz : Myślę, to nie zmieni mojego zdania o tej serii. Bowiem to nie historia mnie najbardziej irytuje, ale styl pisania autorki.
Nie chcę, żeby zabrzmiało to jakoś zarozumiale, ale...ja lepiej napisałabym tę książkę. Mam "dobre pióro", ale zazwyczaj brakuje mi pomysłów. Niestety Lauren Kate miała historię, ale sposób, w jaki ją przekazała, pozostawia wiele do życzenia. Proste zdania. Luce to, Luce tamto, Luce siamto. W nieskończoność powtarzanie imienia głównej bohaterki. Bardzo ubogo, jeżeli idzie o środki stylistyczne. Nie ma niczego, co upiększałoby zdania, myśli, akapity. Prymitywny styl. Tyle. Dlatego nikomu nie polecę tej książki.
I wiecie, co jest najzabawniejsze? Sięgnęłam po pierwszą część serii, ponieważ...spodobała mi się okładka! Po raz kolejny wyszło,że wnętrze jest najważniejsze.

Fabulous_Killjoy

Również nie polecam. Sama przeczytałam dwie części, z czego pierwsza była tą lepszą, a drugą ledwo co wymęczyłam. Chociaż tematyka aniołów bardzo mnie pociąga, to jednak nie pomogło mi to przemóc się i przeczytać reszty...

Fabulous_Killjoy

Racja - mnie też ciągle irytowało to, że nie umie tego "Luce" zamienić na coś innego, choćby "dziewczyna" lub "ciemnowłosa"...

fshelle

Tak powstał serial telewizyjny "Fallen", ale odnosił się do innych książek( tetralogia "Nefilim" Thomasa Sniegoskiego). Natomiast ten film, "Fallen", odnosi się do serii książek Lauren Kate "Upadli".

Desire28

W sumie to trzecia jest dobra, bo opowiada takie różne historie, ale mnie wkurza, że Luce bez Daniea wytrzymać nie mogła...
P.S. Swoją drogą okładka była super...!

Cassie93

Co do filmu z Alexem to jest to kolejne Fane Mead fanów Fallen - tak jak było z Miastem Kości. Chociaż moim zdaniem Liam ( i nie chcę tu nikogo obrażać) też nie jest dobrym wyborem... -_-

Cassie93

Chyba "fan made", a nie "fane mead"... :)

Desire28

Mniejsza o większość... z nazwiskiem mi się myli...