Alexander Skarsgård

Alexander Johan Hjalmar Skarsgård

7,9
23 754 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alexander Skarsgård

Alexandrowi brakuje tylko 5 głosów do tysiąca i wskoczy do TOP10. Zastanawia mnie jak szybko spadnie na niższe miejsca, bo na pewno użytkownicy portalu go "zjedynkują", nawet jeśli nie oglądali z nim żadnego filmu ;]

PannaSaporta

Chodzi o ten serial z krwią w tytule?

PannaSaporta

a kim ten pan w ogole jest? :) nie kojarze go wcale, zajrzałam na TOP100 żeby zerknąć czy Norton jest już wyżej w końcu a tu patrze obca twarz go przebiła i to sporo i tak patrząc na komentarz nade mną to jest ten aktor głównie znany z serialu, tak?

__Madzia__

Dokładnie. Po raz kolejny na FW dzieją się takie rzeczy. Aktorzy jednej roli wskakują na TOP. Do wzru na podstawie którego oblicza się średnią, należałoby dodać "ilość filmów w którch grał aktor" - wtedy taki Hugh Laurie i Heath Ledger spadliby nieco niżej.

Fettor

Masz rację ... jakoś nie pasuje mi sytuacja w której takie młode osoby są tak wysoko w TOP. Moim zdaniem powinno się oceniać cały dorobek aktorski ;]

Fettor

Porównywanie Heatha Ledgera do Hugha Lauriego?;/

Osoby takie jak: Michael C.Hall, Hugh Laurie, Ian Somerhalder i Paul Wesley i ten oto pan, który nawet nie wiem jak się nazywa; znaleźli się w TOP100 za jedną rolę i co z tego? Uważam, że nie powinno ich tam być, bo jedna rola to za mało, żeby ocenić daną osobę jako wszechstronnego aktora. Ale możecie tak pisać i wciąż o tym gadać i tak z tym nic nie zrobicie, możecie wstawiać żałośnie te 1 i oczekiwać, że w tym samym czasie nie będzie postawione więcej 10... Trudno, to jest filmweb i dobrze wiadomo, że sprawiedliwością to on nie bardzo słynie.

A wracając do Heatha: to oglądałeś ile filmów z nim? Bo jeśli myślisz, że był świetny tylko za Batmana to jesteś jak większość użytkowników, którym się nawet dupy nie chce ruszyć, by obejrzeć jakiś inny film z jego udziałem i sprawdzić czy zasługuje jednak na tą wysoką pozycję... Był młody, młodo zmarł, więc siła rzeczy nie miał na swoim koncie wielu filmów, ale i tak zdążył zagrać, pokazać się i moim zdaniem zasłużyć na tą pozycję, na uznawanie go za jednego z najlepszych...

__Madzia__

Właśnie przed chwilą też sprawdzałam, czemu Edek znowu spadł niżej no i okazało się, że miałam rację, Alexander wskoczył do TOP10 ;) Z Alexandrem oglądałam tylko True Blood, wydaje mi się, że dobrze tam wypadł. Nie oceniałam go jeszcze, bo oprócz serialu nie oglądałam z nim żadnej produkcji, a nie wydaje mi się obiektywne dawanie 7 czy 8 za jedną rolę.

"Do wzru na podstawie którego oblicza się średnią, należałoby dodać "ilość filmów w którch grał aktor" - wtedy taki Hugh Laurie i Heath Ledger spadliby nieco niżej."--> Albo po prostu zwiększyć granicę głosów z 1000 do, powiedzmy, 5000 - 10000

PannaSaporta

To bez sensu, ponieważ na tym portalu 5 tysięcy głosów to strasznie dużo i taki wynik osiągają tylko najbardziej znani.

Gladiatorek

A to raczej logiczne ze w top 10 powinni być najbardziej znani.

Floyt

zgadzam się, powinna być podwyższona granica, żeby w top byli aktorzy którzy sa najbardziej znani. Alexandra widziałam tylko w True Blood i owszem robi dobre wrażenie, ale ja z reguły nie oceniam aktorów (mam ocenę do 2 ale to było 5 lat temu :P) bo to takie dziwne jest i wiecznie wojny o to są.

oliina

Może FW powinno tak zmodyfikować skrypt, że do topki może wskoczyć aktor, który ma minimum 1000 głosów, oraz przynajmniej 5 filmów, w których grał ma minimum 1000 głosów.

Floyt

Atmosferka gorąca-godna właścicieli karaluchów,puszczających ich na wyścigi..Takie rankingi-to głupota;są różne rodzaje aktorskiego geniuszu-i aktorów nie da się umieszczać w ostatecznym rankingu-bo ich aktorstwa nie można między sobą porównać..Licytacje-kto,ile i w jakim wieku-też nie mogą być żadnym kryterium..Naprawdę;wyścigi-jak ktoś lubi-to..na konne warto chodzić..

Gladiatorek

W zasadzie w top100 większość ma jednak ponad 5000 głosów, więc nie uważam, żeby to była za duża granica.

PannaSaporta

faktycznie powinni coś z tym zrobić... chociaz z drugiej strony aktor mógł się pokazać w dwóch czy trzech filmach i wypaśc tam genialnie. a to że jest młody nie powinno przekreslać jego szansy na wysoką ocenę, skoro ma talent.
tylko kurcze serial to troche co innego... oO i jakoś do mnie ten pan nie trafia...

Whisky_

I tak źle i tak niedobrze ;) Jednak zdania nie zmienię i jestem za podwyższeniem minimalnej ilości głosów. M.in. dlatego, żeby nie powtórzyła się taka sytuacja jak ostatnio, gdy ludzie z demotywatorów cały czas dawali 10 pewnemu aktorowi, tylko na przekór średniej i żeby pokazać, jaka siłę "przebicia w internecie mają użytkownicy tej strony. To jest po prostu chore. Zresztą i tak nie ma się za bardzo czym przejmować, ranking jak każdy inny, nigdy nie będzie satysfakcjonujący dla każdego ;p

PannaSaporta

Nie zgadzam się z Whisky, bo jeśli ci młodzi, zdolni nie zagrali jeszcze w tych 5 filmach? Jeśli są zdolni to wbilby się do tej 100 jak już by zagrali. Ale też granica 5 filmów? Każdy mógł grać w 5 filmach, tylko jakie to były filmy... Tak można drążyć i szukać i tak jak mówi PannaSaporta wynik nie byłby satysfakconujący dla każdego