Anna Dereszowska

6,4
13 598 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anna Dereszowska

Stwierdzam że nie ma ta laska kompletnie nic do powiedzenia. Jest co najmniej puściutka no. Oglądałam ten program , czekając na to że choć nie gra rewelacyjnie to chociaż ma coś w głowie. Ale ona ani talentu, ani intelektu. Jest ładna to fakt, ale nic poza tym. Zawiodłam się. I te jej ciągłe "ku*wy" które miały być śmiesznie, a wyszło żałośnie jakby nie mogła znaleźć odpowiedniego słowa, by wyrazić swą dezaprobatę względem ciemnogrodu który panuje w Polsce, bo recenzent źle ocenił komedię romantyczną w której grała. Bo czy ona naprawdę myśli że ilość idzie na jakość? Bo 2.5 mln oglądało Lejdis to to musi być dobre. Koń by się uśmiał. Żyjemy w demokratycznym kraju, gdzie większość WYGRYWA a nie ma rację, a czasem mniejszość choć przegrywa właśnie ją ma. Mylą się czasem te dwie problematyki.

Uzalezniona

A ja mam wręcz odwrotną opinię o tej 'lasce', czy raczej kobiecie. Niestety nie oglądałam żadnego filmu z jej udziałem - jedyny, z jakim miałam styczność, to wspomniane w czasie programu 'Lejdis', które okazały się nie do strawienia i szybko zostały wyłączone - dlatego będę ją oceniać jedynie na podstawie występu u Wojewódzkiego. I, wg mnie, jest to kobieta niezwykle inteligentna. To było dla mnie wielkim zaskoczeniem, spodziewałam się lekkostrawnej sieczki a la właśnie polskie komedie romantyczne, a dostałam całkiem interesujące zjawisko, które było... gustowne. Dereszowska bynajmniej nie jest głupia, potrafiła odpowiedzieć Wojewódzkiemu stawiając poprzeczkę wyżej niż on miał zamiar postawić swoimi słowami. Gość musiał się wysilać i dzięki temu też ją szanował. Zauważalne to było nawet po stosunku Kuby do niej, on już tak ma, że się dostosowuje do rozmówcy, widać to było po różnicy, w jaki sposób traktował kolejnego gościa, Annę Wiśniewską. Uważam, że Dereszowska ma nie tylko bardzo dużo w głowie, ale też spory dystans, który zawdzięczna po części inteligencji. Jej odpowiedzi były wyważone, oprócz tego momentu dt. polskich krytyków, nie denerwowała się. I pokazała coś, co wg mnie jest b. rzadkie wśród nie tylko celebrytek, ale kobiet w ogóle ostatnimi czasy. Miała klasę. To ona dyktowała w bardzo delikatny i równocześnie stanowczy sposób tempo i sposób, w jaki rozmowa się toczyła. Kuba czuł, że z nią nie będzie przekraczał pewnych granic przyzwoitości, które normalnie przekracza.

A parokrotne rzucanie k...wami mi się podobało. To był taki ostrzejszy akcent, bardzo życiowy zresztą; czasami nie da się pewnych rzeczy podsumować inaczej.

DiaBollique

W całości zgadzam się z DiaBollique ;> pozdrawiam

Bounty

Ja ją mam za niezwykłe ponętna kobiecą i seksowną wredną kuse a jednocześnie mądrą ;-)

Co do recenzji to te wszystkie oceny o Polskim romantycznym kiczu są trafione

ninja_4

suke *

DiaBollique

Tyle że prócz tego jej oburzenia recenzentami, to ona praktycznie nic konkretnego w tym wywiadzie nie powiedziała. Mówiła coś o swojej urodzie, o tym że Kuba jest brzydki, i przytoczyła się również bardzo ciekawa konwersacja o tym który z polskich aktorów ma najbardziej rozwinięty język (?!). Nie żebym była złośliwa, ale chciałabym poprosić o jakikolwiek fragment rozmowy gdzie ona się wykazuje inteligencją. Przecież ona nawet nie załapała co to jest słowiańska uroda! Matko i kochanko.
Bo tak naprawdę ona nic konkretnego nie powiedziała, połowa czasu zajęła jej gadka szmatka o tym co powyżej, a druga połowa to jakże błyskotliwa uwaga mająca na celu poniżyć polskich recenzentów którzy się nie znają na rzeczy bo skrytykowali kiepskie filmy w których grała poniżej przeciętnej. I to wszystko co pokazała w tym programie. No i jeszcze epizod z piersiami , jakże urodziwy i ciekawy. To już nawet Wiśniewska powiedziała więcej czegoś co ma jakiś sens, od Dereszowskiej. A ja właśnie spodziewałam się po Wiśniewskiej ciągłego chichotu i gadki kompletnie nie ta temat, ale jak widać koleżanki zamieniły się na role. Tyle że Dereszowska słabo zagrała swoją - wyluzowaną, spokojną babkę. Nie wyszło jej. Irytująca jest.

Uzalezniona

Widzisz, nie w tym rzecz, CO powiedziała, ale JAK to powiedziała. Chodzi też o jej ogólne zachowanie. Na tej podstawie mogę powiedzieć, że się zgadzam z DiaBollique - sprawiła wrażenie inteligentnej kobiety z klasą, stąpającej twardo po ziemi, nie zadzierającej nosa i myślącej. Nie dała się przytłoczyć prowadzącemu, przeciwnie - niekiedy sama nadawała ton.

Nie mam przy tym pojęcia, na ile te 15 minut u Wojewódzkiego może uchodzić na reprezentatywne, ponieważ jej nie znam prywatnie. Jeśli jednak była - przynajmniej w znacznym stopniu - autentyczna, to jej występ oceniam zdecydowanie na plus. A że treściowo w zasadzie nie powiedziała niemal nic ciekawego, to jest akurat dość częsty przypadek w show Wojewódzkiego. Jakie pytania, takie odpowiedzi. To on narzuca pewną konwencję i rzeczywiście, chyba postawił jej poprzeczkę niżej niż powinien był.

Bagger_Vance

jezu ludzei czy dla was naprawde impertynencja jest zaleta. a zreszta pal szesc sama jej arogancje, to jeszcze da sie zniesc. ale niestety nie u wszystkich.
a ta "pani" która byla wczoraj w telewizji to tak naprawde nie ma sie czym pochwalic. co najwyzej tym ze gra w mainstreamowej papce dla weekendowej publicznosci role które wspólgrają z jej charakterem- czyli albo ordynarnych bab albo everymenów w kobiecym wydaniu.
aha jeszcze zaznacze- naprawde nie jestem specem ale ja raczej oczekuje ze w komediach romantycznych grac bedą ladne aktorki o delikatnej dziewczecej urodzie majace w sobie wdziek a nie baby jak ta tutaj. dla mnie zero kobiecosci i urody.

duende_2

Ale stwarzać pozory inteligentnej, a bycie inteligentnym to jest wielka różnica i przepaść. I niech mi nikt nie mówi że u Wojewódzkiego nie da się do końca pokazać że coś się w głowie ma. Pytania ciągle są praktycznie te same i na tej zasadzie, ale porównajmy jej odpowiedzi do takiej Chylińskiej, Holland, Materna czy chociażby taki Mohr. Każdy z nich ma tyle samo czasu na antenie, przeprowadza z nimi wywiad też Kuba i też zadaje debilne pytania, ale nie zmienia to faktu że Ci ludzie mają do powiedzenia ogromnie dużo, mają wiedzę, doświadczenie i olej w głowie. Wiedzą jak odpowiedzieć żartem ale inteligentnie, a nie tak jak Dereszowska której jedyną celną i cięta ripostą było - Kuba jesteś brzydki. Przecież to jest bardziej żałosne, niż Mandaryna w Sopocie.

I zgadzam się że ona to się nawet nie ma czym pochwalić, jeżeli chodzi o jej kreacje aktorskie. Bo co ona tak naprawdę zagrała? Śmiech na sali. Kilka komedii romantycznych, a cała reszta to familijne seriale typu M jak Miłość, gdzie się już przewinęła cała polska ekipa aktorów.

użytkownik usunięty
Uzalezniona

chciałam coś dodać, ale Uzależniona powiedziała wszystko na jej temat co mi się nasuwało. mnie najbardziej wkurzył moment z tymi kur*ami. nie to, że nie lubię przekleństw, ale te jej były bynajmniej nie na miejscu i to nagłe zdenerwowanie, takie nienaturalne.

Uzalezniona

Epizod z piersiami tylko potwierdził jak słabą aktorką Dereszowska jest, bo za osiągnięcie dużego kalibru uważam fakt, że kobieta, która ogólnie podoba mi się, podczas masowania swoich piersi i robienia wyzywających/seksownych/czy co jakich tam chciała min zupełnie przestała mi się podobać. Akurat znalazłem link do tego zajścia, możecie ocenić sami:http://www.koktajl24.pl/Dereszowska-piersi-Wojewodzki-Dereszowska-piersi-Wo jewodzki

mizer

Jest mi nieco głupio bronić kogoś, kogo - jak już mówiłem - nie znam i czyich dokonań, jak na razie, nie cenię zbyt wysoko (widziałem z nią Lejdis i Testosteron - to pierwsze znośne, ale nic ponadto...drugie natomiast to kompletny gniot), ale nieco przesadzacie. Nie wiem, czy celowo, czy nie, ale część osób tutaj dokonuje sprytnego erystycznego zabiegu odpowiadając jedynie pozornie na temat. Po pierwsze, należy odróżniać inteligencję od charakteru, wiedzy i doświadczeń. Po drugie natomiast, nikt tu się nie zachwycał jej kreacjami czy ogólnie dokonaniami, więc pokrzykiwanie, jaką to słabą jest aktorką jest trochę walką z wiatrakami. Że wiedza to nie inteligencja, to chyba oczywiste. Ktoś może dużo wiedzieć, ale być głupi. Nie ma tu żadnej sprzeczności. Doświadczenia - to samo, ktoś może dużo przeżyć, ale jest mało inteligentny. Co się tyczy charakteru to tutaj niezależność nie jest może tak pełna i jaskrawa, ale z grubsza rzecz biorąc, też można się spotkać z niemal każdą kombinacją.

Co do Dereszowskiej...Inteligencję nie jest tak łatwo udawać, o ile to w ogóle na dłuższą metę możliwe (ale na 15 minut, powiedzmy), w przeciwieństwie do np. cech charakteru. I wg mnie pokazała się ona jako osoba inteligentna, a że czasem zrobiła coś głupiego? Wojewódzki w kółko robi z siebie pajaca i durnia, a inteligencji trudno mu odmówić. To, co się w niej nie podoba, to przede wszystkim charakter - mówię tu o swoich wrażeniach, a także o tym, o czym piszecie. Dlatego ja się wcale nie dziwię, jeśli w jakichś innych sytuacjach objawi się nam, że Dereszowska jest wulgarną, bezduszną jędzą, której często brak kultury. To możliwe. Ale inteligencji jej to nie umniejsza, a u Wojewódzkiego - w moim odczuciu - to mimo wszystko ta inteligencja górowała nad jakimiś wadami charakteru czy głupotami, inicjowanymi zresztą przez prowadzącego. Dlatego mówię, że wg mnie sprawiła pozytywne wrażenie.

To tyle ode mnie. I tak napisałem więcej słów niż by wypadało, biorąc pod uwagę sam temat. Pozdrawiam

Bagger_Vance

Ale ja właśnie o tym mówię. Wszyscy piszecie że pokazała u Kuby że jest osobą inteligentną , a ja się grzecznie pytam tylko w którym momencie? Kiedy ona to pokazała? Jak dla mnie to ona nie jest ani inteligentna, ani nie ma wiedzy, tym bardziej doświadczeń. Dlatego w temacie napisałam że nie ma swoją osoby kompletnie nic do zaprezentowania. I nie czasem zrobiła coś głupiego, bo ona ciągle gadała o głupotach. Bez przerwy mówiła o czymś co nie ma kompletnie znaczenia, odpowiadała równoważnikami zdania. Próbowała być śmieszna, poprzez swoją arogancję co jej z resztą nie wyszło. Jest denna i tyle. Nie potrafi nawet sformułować poprawnie zdania po polsku. A w tej jej głupocie, utwierdził mnie jej napad szału i tekst który mnie rozbroił i wgniótł w fotel " Lejdis oglądało 2.5 miliona osób, a oni mi mówią że jest zły!". Powiedz mi, jakim trzeba być debilem za przeproszeniem, żeby nie pojąc jednej rzeczy - ilość nie znaczy jakość. Na Zmierzch poszło kilkadziesiąt milionów ludzi na świecie, a recenzenci piszą że film jest co najmniej do dupy. Nie można im odmówić słuszności w sprawie tego filmu. Taki prosty przykład.

I nie porównuj jej do Wojewódzkiego, on w swoim programie się wydurnia ale jak się ogląda program to można bardzo łatwo dostrzec że nawet on potrafi pogadać z gościem o czymś co ma naprawdę sens. Z Dereszowską się nie dało, bo powiedz mi co miał jej odpowiedzieć na " Jesteś brzydki" "Jestem urodziwa" "Będe sobie teraz macała piersi" "Recenzenci to idioci" "Nigdy nie nosiłam białych kozaczków, a jednak hihi". No proszę Cię, człowiek ręce załamuje.

Uzalezniona

Ja tam jestem zdania, że jest naturalna co też chyba podkreślił Kuba, a co do filmu Lejdis, skoro go tak dużo ludzi obejrzało to też znaczy że jedna osoba drugiej poleca i następna ogląda więc jakieś powiązanie jest z jakością filmu i ilością ludzi, którzy go oglądają.

Uzalezniona

Acha, no i nawiązując do tego odcinka Kuby Wojewódzkiego to napewno znacznie bardziej przynudzała Wiśniewska.