Przypuszczam,że pani Wesołowska nie jest nawet sędzią,ponieważ gdyby tak było, to prawdopodobnie nie mogłaby występować w telewizji. Żaden inny, znany mi sędzia nigdy nie dawał aż tylu orzeczeń uniewinniających. Widać od razu,że w tym kraju bandyci, przy takich sędziach, mogą się czuć bezkarni.
Pani Wesołowska jest sędzią w stanie spoczynku, poza tym nawet aktywni sędziowie nie mają zakazów występowania w mediach.
powiem inaczej niedoinformowanym : p. Wesołowska jest sędzią, bo w TV nikt nie może mieć orzełka na szyi, tylko właśnie sędziowie.. :)
...albo aktorzy grający rolę sędziów. Nigdy nie widziałem,ani nie słyszałem,żeby którykolwiek sędzia pobłażał tak obrażanie godności tego urzędu,ale skoro tak twierdzicie...to niech tak będzie.
Co za idiotyzm... Oczywiście, że Pano Wesołowska jest sędzią oraz występują tam adwokaci w rolach adwokatów/prokuratorów. To jest tylko serial oparty na prawdziwych aktach sądowych a sam wyrok wydany przez sędzię nie jest znany do samego końca nawet reżyserowi serialu, dają tu wolną rękę Wesołowskiej.
Ja trafiłem tu przez przypadek, ale wszystkie odpowiedzi na jakieś twoje głupie wątpliwości rozwiałem w 10 sekund - użyłem wikipedii. Dowiedziałem się z niej takich ciekawych rzeczy jak:
"Anna Maria Brygida Wesołowska (ur. 17 lipca 1954 w Łodzi) – polska sędzia Sądu Okręgowego w Łodzi w IV Wydziale Karnym"
"Łódzka sędzia, współautorka ustawy o świadku koronnym, ekspert od przestępczości zorganizowanej. Była członkiem składów orzekających w procesach łódzkiej "Ośmiornicy" i gangu Popeliny. Brała udział w wydaniu precedensowego orzeczenia o nałożeniu na siedemnastoletniego handlarza narkotyków obowiązku ostrzegania młodzieży na lekcjach wychowawczych przed handlem i używaniem narkotyków. 1 października 2009 przeszła w stan spoczynku[1]."
"Akcja rozgrywa się na sali sądowej, gdzie rozpatrywane są różne sprawy karne. Zaczyna się od przedstawienia zarzutu przez prokuratora, następnie przesłuchiwani są świadkowie, po czym ogłaszany jest wyrok. Głównym celem programu jest między innymi przybliżenie widzowi procedur postępowania sądowego (aczkolwiek przedstawionych w znacznie uproszczonej postaci) i oswojenie go z nimi.
Rozprawy prowadzi Anna Wesołowska - sędzia Sądu Okręgowego w Łodzi, która gra w serialu samą siebie. Mimo że w serialu występują prawdziwi prawnicy i funkcjonariusze policji, sprawy rozpatrywane w serialu są fikcyjne."
TAKŻE PRAWIE MACIE WSZYSCY RACJĘ...