Czy ktoś z was posyłał jej list? Tak pytam z ciekawości.
Pozdro dla wszystkich od smutnego i przygnębionego Tatara.:(:)
Tak ja wysłałam całkiem niedawno, kilka dni temu. Ty też możesz zwłaszcza, że czytajac twoje posty nieźle się w niej zabujałeś:)No chyba że już wyslaleś czemu bym się nie dziwiła. Ale ładna jest nie powiem.
Wysłałem. Poza tym, napisałem wiele liścików, tak "do szuflady". W duszy mi śpiewało, więc pisałem. :)
Ja zamierzam wysłać do całej czwórki pokolei:)
Mam pytanie: jak długie listy pisaliście? Co jest potrzebne do wysłania takiego listu? Czy to jej właściwy adres?:
Anna Popplewell
c/o Sasha Leslie Management
34 Pember Road
London NW10 5LS, UK
Pytam bo nigdy nie wysyłałam takich listów, nawet za granicę... Please help me!
Tak, to na pewno właściwy adres.
A jak długie pisałem? Te do szuflady na mniej niż stronę A4. A ten co wysłałem, to na brudno zajął mi ponad dwie strony A4.
Musisz kupić na poczcie znaczki potrzebne do wysłania korespondencji do Anglii. Dalej to wyślij i jeśli chcesz, napisz adres zwrotny...
Ja napisalam już do calej czworki i do Bena. Wyslalam i czekam na odpowiedź.
Ale wg mnie dwie strony A4 to przesada. U mnie czcionką 12 to zajęło ok.pół do 3/4 strony. Myślę że to dużo i wystarczy.
Ja pisałem ręcznie. Oczywiście bardzo się starałem, pod względem graficznym. Myślę, że tak byłoby właściwiej. To inne uczucie kiedy się czyta ręczne.
No cóż gdybym ja pisała ręcznie to wątpię czy by mnie ktoś rozczytał. Przyznaję się mimo, iż jestem dziewczyną to mój charakter pisma jest podobny do pisma chłopaka. Ale list pisany na komputerze też jest fajnie czytać.
Ja bym chciała wysłać list właśnie do Anny i do Williama. Tylko kompletnie nie mam pojęcia co w takim liście mogę napisać. Zero pomysłow... czy pisać właśnie ręcznie czy na kompie. Jak radzicie? A Ty Tatar nie łam się ;) będzie dobrze;) 3mam kciuki że Ci Anna odpisze.
Są dwie drogi otrzymania odpowiedzi:
1) któregoś z aktorów urzeknie Wasz list i postanowi wydać kilka funtów i Wam odpisać
albo
2) wkładacie do koperty (oprócz listu) kupon na odpowiedź (do kupienia na poczcie) i zaadresowaną do sibie kopertę. Wtedy odsyłają list, oraz fotke z autografem.
;)
o i to mi się podoba ;) krótko, zwięźle i na temat. Dzięki ;]]]
A Ty już wysyłałaś takie listy do znanych i sławnych? chyba tak, skoro wiesz co i jak...
Nie, nie wysyłałam :) Po prostu tak jak Ty, chciałam wysłać ale jakoś mi nie wyszło :) Daj znać jak dostaniesz odpowiedź :)
Najpierw muszę się porządnie zmobilizować i mieć ogólne pomysły co napisać ;)
ok, poinformuje o odpowiedzi.
jak Ci nie wyszło? Niewiasto, siadaj, złap natchnienie i pisz ;)
Hyh, ja próbowałam pisać list, ale cóż... zrozumiałam, że mój angielski jest gorszy niż myślałam i... ^^
Pozdrawiam. (:
To oglądaj więcej filmów po angielsku. Bez jakiegokolwiek tłumaczenia! Mnie to pomagało! Dzisiaj bardzo lubię sam sobie tłumaczyć teksty.
Ale żeby pisać list, lepiej wziąć na wszelki wypadek słownik!
Z przeczytaniem jakiegoś tekstu, czy wysłuchaniem go [np. książka czy film] to nie mam dużego prblemu, czasami jakieś pojedyncze słówka sprawdzam, ale jeśli idzie o pisanie czegoś dłuższego niż wypracowanie z angielskiego to sobie nie radzę z gramatyką. Łach... Miłego dnia i powodzenia. :)