No cóż, czas mija, stare zastępują nowymi.
Tak samo dzieje się z naszymi postami, jeszcze pamiętam jak dążyliśmy do 2000 postów.
Teraz mamy nowy cel w życiu: DĄŻYĆ DO 3000 POSTÓW!:D
nie ... tzn. tak, ale nie tylko ;p
jeżeli twoja strona ma np. 20 mb, to każdy kto ją otworzy, zabiera ci 20 mb ;D i tak to działa :)
Ps. Kiedyś miałem na activ ... nie opłaca się! webd.pl znacznie tańsze, a serwery ma bardziej pojemne ;p
Ej ... a jakbym ci wykupił serwer (nie taki na sms ... bo to badziew), ale taki nie drogi i sam za niego płacił, to mógłbym być sponsorem? xD
6mike6 jak mu kupisz serwer to nie wazne czy by tego chcial czy nie jestes sponsorem ;p
jescze jedne 6mike6 chcesz powiedziec ze jezeli ktos ma serer 12gb i jego stronka zajmuje 10gb to kazdy kto wejdzie zabieramu 10gb?
Kto ci tak powiedział?
aha jeszcze jedno
miciok wiesz... niektórzy ludzie mają coś ważniejszego niż ogladanie zdjec anki i zachwycanie sie jaka to ona jest piekna... takie cos to dla podstwowki
Nie jeszcze strona nie wypali i będzie. Lepiej nie, może w przyszłości. Ale co taki sponsor ma? Dostaje coś za to? Trochę głupie pytanie, prawda?
P.S - Nie zauważyłem drugiej strony, sory za post powyżej :D Jednak ktoś pisze
ty dostajesz serwer
a on ma prawo np. nakazac ci umieszczenie reklamy jego stronki lub costam
jeny tylko przykład podałem
jezeli jednak by zabierala to tak jak mowielm ta?
kazde odwiedzenie zabiera 10gb
głupota
Eh, ale sie rozgadaliscie na temat serwerow. Co do mojego poprzedniego postu z zapytaniem czemu nikt nie pisze to poprostu napisalem tak bo bylem zdziwiony tym. Kiedys pisaliscie o tym co jedliscie a teraz cicho jak makiem zasial. Wiem ze jestescie zajeci ale spytac chyba mozna :D
Sprawdziłem, każda podstrona twojej strony to 3 kb ... co daje ci grubo ponad milion wejść za 1 gb transferu. Proponuje tak - kupuje ci serwer, a ty piszesz w podziękowaniach moje nazwisko xD
Ps. Lirdoner - na poziomie podstawówki to jest twoja wiedza dotycząca hostingu ;p
To by bylo bez sensu troche, ty placisz a ja mam na stronie wpisac twoje imie i nazwisko. Poczekam, pomysle, ale co ci to da? Dostaniesz cos za to? Chyba nie.
Chociaż ... masz racje, że lepiej poczekać aż się stronka trochę rozkręci :P Bo jeszcze coś nie wyjdzie ... i serwer idzie na marne ...
Czy ja wiem ... satysfakcja (sam kiedyś robiłem o niej stronę, ale nie wypaliła) i poczucie, że coś tam od siebie dałem, aby ta strona działała xD
Ale dobra ... może rzeczywiście lepiej poczekać, aż się trochę rozkręci :)
dobra
w takim razie
zalozmy ze nk ma jakies 20MB
ma 15 milionów uzytkownikow
13 milionow jest aktywnych
20x13000000=600000000MB=585937,5GB
Czyli chcesz powiedzieć ze dziennie na nk zabierane jest około 585937,5GB transferu ta?
Apropo terabajtu, kiedyś był tetrabajt a teraz terabajt? Ale żałosne.
P.S - Wiecie czy można w 3D Maxie zrobić model kobiety? Znalazłem płytkę z tym programem i właśnie tak myślę czy czasem się nie pobawić w modelarza :D
Z tego co pamiętam to nie bylo zadnego tetrabajta ;p
A co do programu to mysle ze w miare umiejetnosci wszystko mozna zrobic ;p
Okey mniejsza i tak większość osób z mojej klasy mówią "tetrabajty" zamiast "terabajty" :D Nawet nauczyciel z infy :P
boże ... nasza-klasa ma własne serwery ... i ma ograniczoną pojemność tych serwerów - bo nieskończonych nie ma ... ale nie ogranicza sobie przepływu - to robią tylko firmy hostingowe
tak, ale ma wykupiony serwer albo dedykowany, albo dzierżawczy - co w praktyce wygląda, jakby to był ich prywatny [w zasadzie były, bo 1 serwer to coś śmiesznego biorąc pod uwagę "ciężar" nk] ;p
wow ... widzę, że beyond oferuje jeszcze inne rozwiązania... no nieźle, czegoś takiego nie widziałem nawet na sisco ;D
RPS - "Użytkownik serwera wirtualnego otrzymuje w pełni wyizolowany, zarezerwowany na wyłączność zestaw zasobów sprzętowych umożliwiających instalację praktycznie dowolnego systemu operacyjnego oraz pełną dowolność w konfiguracji systemu operacyjnego i warstwy aplikacyjnej, bazodanowej."
hmm... nie wszystkie serwisy mają takie coś, że ten kto wejdzie tylko transferu zabierze ile stronka waży
Takie coś jest tylko na niektórych serwerach takich jak np. republika.onet.pl
ale na większości polskich ;p (tzn. nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją, żeby tak nie było na polskich [większość amerykańskich ma nieskończony transfer, jak fat cow])
Hey hey, zastopujmy trochę, bo zbaczamy z tematu.
Miciok, chcesz wiedzieć co jadłem?:D
CO do tego że nikt nie pisze, to dlatego że są ludziska na wakacjach...
Mam nowy temat: Jak według was wygląda pokój ANki(wiem, że temat mądry nie jest, ale trudno:D)
4 ściany, sufit i podłoga, 2 okna, panele zamiast dywanu, łóżko, 2 szafy, kącik makijażu, obrazy, telewizor, laptop, żyrandol :D Nie wiem co jeszcze, ale jak wpadnie mi coś do głowy to napisze.
jasne kolory ... duże łóżko ... dywan? ... jedno duże okno ... nic innego mi nie przychodzi do głowy xD
Łóżko wodne, szafa, biurko, komputer, TV, PS3 xDDDD, plakaty na ścianach (ściany żółte :P), pomarańczowy dywan, okno, drzwi..xD, drzwi na balkon, firanki, zasłony, lustro, miejsce na perfumy itp (nie wiem jak to nazwać...;p), dwa fotele i żyrandol.
KONIEC
A tak w ogóle to siema, xD można by powiedzieć że nowy jestem... :)
Chyba wam się nie wtranżalam w rozmowę? mmm? xD
Hmmm... w pokoju Anki... hmm... no stawiam, że w jej pokoju jest... yyy...
ona? xD wkońcu to jej pokój nie? ;]
mi nic konkretnego do głowy nie przychodzi więc: szafa, biurko, komp, toaletka(wcześniej wspominana szafka na kosmetyki), oczywiście łóżko, jakieś obrazy/puzzle na niebieskich ścianach. Zastanawialiście się kiedyś jakiej muzyki słucha? Na jej "oficjalnej" stronie pisze, że Coldplay, U2, Pink Floyd. Co o tym myślicie?
Ps: bardziej opisałem mój pokój.
O ten jest dobry xD
http://www.pokojdzieciecy.apartamenty.pl/poradniki/wpisy/img499_1b.jpg
Każdy ma inny gust do muzyki, nic z tym nie zrobisz
Nie wiem dlaczego jak coś napisze to dostaje odpowiedz jakbym nie wiem co zrobił poza tym sam podobnej słucham ;]
Pokój naprawdę "super"
No faktycznie trochę za dziecinny ten pokój jak na Ankę. Jakby ściany np. były by trochę ciemniejsze i fotele też, to już byłoby inaczej.
P.S - Może kiedyś Google Maps udostępni podglądanie mieszkań to wreszcie się dowiemy jak naprawdę, w jakim stylu ma pokój Anka.
Taaa... albo niedługo każdy będzie miał w domu takie możliwości jak w
filmie "deja vu" - kto oglądał wie o co chodzi... na pewno...
Ja Deja Vu ogladalem na HBO ale tylko koncowke. Zrozumialem tyle ze koles wiedzial co stanie sie w przyszlosci. A nie pokickalo ci sie z Jumperem, bo co do tego ma film Deja Vu?