Anthony HopkinsI

Philip Anthony Hopkins

8,9
129 058 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anthony Hopkins

Gdybym miał wybrać postać filmową, w której roli nie wyobrażam sobie innego aktora niż tego, który ją zagrał, (nawet ja nie bardzo mogę się połapać w tym, co przed chwilą napisałem, ale prościej tego nie mogę ująć) to pierwsze miejsce ex aequo zajęliby Hopkins jako Lecter i... Arnold Schwarzenegger jako Terminator. Nie zamierzem porównywać poziomu ich aktorstwa, bo biedny Austriak wypadłby tragicznie, ale sami powiedzcie - czy T-800 mógłby zagrać ktoś inny niż Arni? ;)
Pozdrawiam fanów obu panów =)

dog_in_the_fog

faktycznie, ja rowniez nie wyobrazam sobie nikogo innego w roli Terminatora... co prawda nie jestem fanka Arnolda, byc moze dlatego, ze jestem delikatna kobieta :):):) i wszelka przemoc (szczegolnie TAKA) przeraza mnie, pan Shwarzenegger w roli Terminatora wypadl doskonale :)

tak samo jest w przypadku Anthonego Hopkinsa. do roli Lectera pasuje idealnie (ta mimika twarzy, ten spokoj i opanowanie w jego wzroku, te gest...) i nie wyobrazam sobie nikogo innego na ty miejscu :)

pozdrawiam serdecznie

Cukrowa

Choć Anthony w roli Hannibala był genialny , w pamięci najbardziej wyrył mi się Braian Cox , również jako hannibal w czerwonym smoku z 1986 roku w reżyserii Manna. Oszczędny w emocjach ale demoniczny. Rewelacja.