Artur ŻmijewskiI

Artur Marek Żmijewski

7,7
32 595 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Artur Żmijewski

Ale przez to kariera filmowa podupadła

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
KtoMniePrzytuli

Zaszufladkowała go troche ta rola

KtoMniePrzytuli

sprawdź w słowniku słowo kreacja

KtoMniePrzytuli

Trochę szkoda, że tak mało gra w filmach :( Lubie ''Ojca Mateusza'', ale mam wrażenie, że przez ten serial się marnuję, bo kurde ile on już tam gra? z 7 lat? To jest świetny aktor i chętnie zobaczyłabym go jeszcze w innych rolach.

użytkownik usunięty
Nickimic

Moim zdaniem gra doskonale w tym serialu, a trudność docenienia tej roli jest spowodowana tym, że to tylko serial, a nie taki doskonały film jak to u Machulskiego, Koterskiego czy Pasikowskiego, a po drugie Żmijewski gra tu role pozytywną, a to trudniejsze zagrać dobrego, a nie złego. Jest to też mniej ciekawe do obserwowania, ale nie jest to źle stworzona kreacja. Brakuje mi jednak Żmijewskiego w filmach i może czas, aby sam stanął po drugiej stronie ekranu jako reżyser.

Na mnie nie wywarła jakiegoś ujemnego wrażenia rola w Ojcu Morfeuszu, gra przyzwoicie, nieraz reżyseruje odcinek, można powiedzieć etacik I nie zaburzyła mi owa rola widzenia aktora tzn nie umniejsza innych jego wcieleń. Najlepszy chyba jako Wolf i oczywiście jako Mruk w Trzech dniach..

kox69m

Gra dobrze, zważywszy, ze to serial kręcony x lat. Myślę, że nie ma się czego wstydzić. Fajny aktor. A że nie ma dla niego ról filmowych? W ogóle mało jest dobrych ról filmowych dla dojrzałych aktorów, którzy nie chcą się szmacić w komediach.

Tapir_filmaniak

I tutaj się z Przedmówcą stanowczo nie zgodze/ Szmacić się w komediach?? owszem, można. Ale można też pierdyknąć komediową perełkę. Kino zna takie przypadki. Możnna się szmacić a można też fajnie zagrać. Zobacz Waćpan role a w zasadzie rólki pana Z. Rychtera, zeszmacił się??

kox69m

Waćpanna

Tapir_filmaniak

A to przepraszam, acz brzmienie nicka i jego męskoosobowy wydzwięk nie sugerowały

KtoMniePrzytuli

Na premierę czekają trzy filmy kinowe z udziałem Żmijewskiego.

KtoMniePrzytuli

W ogóle to jeden z najwszechstronniejszych polskich aktorów, który olewa ścianki a na popularność pracuje talentem - a to rzadkie ostatnio

KtoMniePrzytuli

Moim zdaniem gra bardzo dobrze i przekonująco .