Barbara Sienkiewicz

6,4
39 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Barbara Sienkiewicz

.. z którymi pokazywał się Olgierd Łukaszewicz
Tylko zaniżyła swój wiek

giovanni50

jak wajchuje z wiekiem to do roboty ją jeszcze.Widać że coś ukrywa.Te aktorzyny popierają PO a oni każą do 67 lat.

filthy_pig

Nie wiem jak pani Sienkiewicz, ale jej adwokat, czyli Łukaszewicz to człowiek o prawicowych poglądach. Zakłądam, ze ona robiac ten cyrk ze swoim wiekiem i tą rzekomą aferę również się do tej opcji zalicza.

Jarekdan

teraz będzie wychaczać kasę z wywiadów i zdjęć;będzie celebrytką a może to był cel od początku?...

Jarekdan

Nie obchodzi mnie czy ona jest za PO czy PIS.Jak dla mnie to może sobie rodzić dzieci w każdym wieku LECZ powinna się zastanowić,że zrobiła krzywdę tym dzieciom bo ona ma 60 lat a co będzie za 10 lat? Ile jeszcze będzie żyła? Tacy ludzie nie powinni mieć dzieci w tak późnym wieku.

olgaalex

Zgadzam się z Tobą choć sama sobie przeczysz ;--)

"[...] Jak dla mnie to może sobie rodzić dzieci w każdym wieku LECZ [...] Tacy ludzie nie powinni mieć dzieci w tak późnym wieku."

dezyderyjczyk

wiem ze w mojej wypowiedzi sama sobie przeczę lecz nie obchodzi mnie czy ona ma dzieci czy też nie i w jakim wieku je ma. Po za tym ludzie grubo po 40 nie powinni się rozmnażać ;-)

olgaalex

Owszem, ludzie po 40 to młodzież i powinni się rozmnażać. ;-)

dezyderyjczyk

28 lub 40 lat to młodzież. Tacy ludzie to Kidy. Pants low, drip to wszystko w tym wieku. Młodzieżowym. Nie ironia.

dezyderyjczyk

A schizofrenię leczyć prędko póki czas.

olgaalex

28 lat to młodzież. Spodnie nisko w tym wieku. Powinni mieć.

giovanni50

Wychodzi, że ta. Jedyna "Barbara S." z Klanu i Rancza :P
Tu 50 lat, w tv ględzą 60 XD Cuda nie widy.

pixi222

Kogo ona w "Ranczu"grała,bo nie kojarzę?

ulennia

Jest podpisana "matka", ale czyja to nie napisano :P odc.: CZŁOWIEK Z RIO (57)

ulennia

Zagrała tam chyba jakis epizod, bo statystów lepiej koakrse niz nią

pixi222

Ta Pani urodziła się w 1955 roku a nie tak jak tu napisali 1965.

olgaalex

I też jest rocznik 55 tutaj
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?osoba=1150457

giovanni50

Co za imponujące CV i ta pani domaga się dodatku do emerytury za zasługi... Niejeden statysta ma ciekawszy dorobek.

madz20

Teraz pewnie dostanie dobrą rolę jej matka opiekę
Celebrytka

giovanni50

To straszne jak opinia publiczna daje się wciągać w tę historię - ta kobieta chce żyć na koszt nas wszystkich i jeszcze nie widzi w tym nic złego. Szczyt żenady został osiągnięty.

madz20

Jeśli będzie trzeba, pomogę tym dzieciom. Są już na świecie - stało się. Wolę to niż finansowanie z budżetu państwa Świątyni Opatrzności Bożej (też Cię tak bulwersuje ta sprawa? Wątpię - łatwiej po prostu zmieszać z błotem kobietę - że za stara, że za młoda, że za brzydka, że za ładna. STAŁO SIĘ - dzieci są na świecie. Czy Twój jad pomoże im? Grozi nam katastrofa demograficzna - może dwoje "nam wszystkim" krzywdy nie zrobią.

malgozaba

Mnie nie przeszkadza, że indywidualne osoby pomogą tej kobiecie, ale nie widzę najmniejszego powodu, dla którego ta pani żąda zasiłków albo dodatków do emerytury, które jej nie przysługują. Prawo jest dla wszystkich także dla 60-letniej matki - wschodzącej gwiazdy pasma śniadaniowego i jej dzieci.
Słowa tej kobiety, że przyznanie jej tylko 500 zł dodatku do emerytury poprawi jej sytuację (przy jednoczesnym oświadczeniu, że nie płaciła składek i nie będzie ich płacić) jest świadectwem braku wstydu i tego jak jest roszczeniowa. To nie jest postawa świadomego i mądrego obywatela. To jest przykład typowego rozpasanie przez zły system socjalny. Nigdy takiej postawy nie będę pochwalać, bo wiem ile kosztuje ZUS, odprowadzenie podatku dochodowego, VAT-u, opłacenie innych świadczeń związanych z działalnością gospodarczą. Ileż można się składać na "potrzebujących"?

Na tej samej zasadzie, na której ona żąda świadczeń jej nie przysługujących syn Cybulskiego domaga się lokalu socjalnego. Przypadek Macieja Cybulskiego mierzi tylko, dlatego że wyrósł z wózka i nie ssie butelki? Oba przypadki są równie dyskusyjne, a ich bohaterowie moralnie wątpliwi .
Mój stosunek do finansowania z budżetu kościoła nie ma nic do rzeczy, ale uspokoję Cię - to również napawa mnie obrzydzeniem, gdyż w państwie świeckim budżet należy nie tylko do katolików, ba wielu katolików również ma prawo by odmówić kościołowi tej "drobnej" daniny.

Na koniec przypominam, że Barbara Sienkiewicz opowiadała, że jest w świetnej formie fizycznej - nie widzę zatem przeciwwskazań do podjęcia pracy zarobkowej. Praca to nie kara. Nawet "cudowna" ciąża nie czyni jej beneficjentką specjalnych świadczeń. Jeśli ktoś mówi, że jest zdrowy, sprawny to jest zdolny do podjęcia pracy - szczególnie, że praca aktora nie jest ciężka fizycznie.

Nie sądzę, żeby moje zdanie było wyrazem plucia jadem, ja po prostu trzeźwo myślę.

madz20

"To jest przykład typowego rozpasanie przez zły system socjalny" - w Polsce nie ma systemu socjalnego, który pozwala na rozpasanie (dlatego Polki rodzą dzieci, kiedy wyjadą do Anglii). Uważam, że państwo powinno wspierać matki (tak, tak, znam opowieści o patologiach, ale nie wszystkie matki rodzą dla zasiłku). Grozi nam zapaść demograficzna - wszyscy to mają w dupie. Ok, pośmiejemy się z tego za 30 lat.
"... praca aktora nie jest ciężka fizycznie" - jeśli tak podchodzimy do życia, to proszę: lekarz ma fajowo, bo siedzi i wypisuje recepty; kucharz ma ekstra, bo zje sobie w robocie; księgowy również luz, bo w cieple i herbatę wypije; nauczyciel...no, przecież wiadomo. Skąd takie uproszczenia? Znasz zawód aktora? Czy tylko wyczerpanie fizyczne przekłada się na zmęczenie?
Robimy się nieczuli, nieuważni, szorstcy - "my" (kto?) nie będziemy utrzymywać darmozjadów...."Dalej jazda do roboty, jeb..e nieroby". NIe chcę rozdawać , rozumiem nadużycia, ale cały "świadomy" naród rzyga na 60-letnią kobietę. Może popatrz na nią właśnie jak na kobietę - Tobie może kiedyś ktoś, jak będziesz stara i brzydka (przykro mi) odmówi mammografii, badania profilaktycznego, bo on będziesz świadomy obywatel, a Ty bez szans. Nie widzę jej - widzę te dzieci. Im należy się pomoc, wsparcie i życzliwość.

malgozaba

To co piszesz to dziecinada naszpikowana populizmami. Piszesz dla Dudy program "500 zł dla każdej rodziny"? Zapaści demograficznej na pewno nie powstrzymają socjalne zasiłki, trzeba być ignorantem, który nie zna podstaw polityki społecznej i ekonomii, by tak twierdzić.

Osoba, która do systemu nic nie wkłada nie może wymagać by system wypłacał jej świadczenia. Skoro jak się sugeruje poczęła naturalnie ma proste i bardzo szybkie rozwiązanie by dzieciom zabezpieczyć byt - niech pozwie ojca dzieci o alimenty. Przecież uprawniony do alimentów nie płaci kosztów sądowych, a skonstruowanie pozwu o alimenty nie wymaga zatrudnienia fachowego pełnomocnika, któremu trzeba zapłacić honorarium. Ba, ta kobieta może skorzystać z darmowych porad prawnych świadczonych przez wydziały prawa, bądź prosić o wyznaczenie jej pełnomocnika z urzędu jako osobie niemajętnej i nieporadnej. Ma multum wyjść ale woli pisać listy do premiera bądź ministra kultury. Pozazdrościć inteligencji i poczucia taktu, a może to raczej poczucie humoru...

Wybacz, ale 60-letni lekarz, kucharz , księgowy jeszcze pracują. Nauczyciele pracują, bądź korzystają z dobrodziejstwa Karty Nauczyciela. Kto tej pani broni pracować skoro ogłasza się jako fizyczny heros?
Nie muszę znać od kuchni zawodu aktora, by mieć świadomość, że granie ról epizodycznych, bo wyłącznie z takich ta pani słynie, nie jest pracą dającą w kość i wyczerpującą emocjonalnie, bądź intelektualnie.

madz20

"...trzeba być ignorantem, który nie zna podstaw polityki społecznej i ekonomii, by tak twierdzić" - dlatego wspaniale, że są tacy ludzie, jak Ty: znawcy polityki społecznej i ekonomii.
"Nie muszę znać od kuchni zawodu aktora, by mieć świadomość, że granie ról epizodycznych, bo wyłącznie z takich ta pani słynie, nie jest pracą dającą w kość i wyczerpującą emocjonalnie, bądź intelektualnie" - znasz wszystkie role Barbary Sienkiewicz (teatralne, recytacje do kotleta...) - ja nie, ale ja jestem zajęta pisaniem programu dla Dudy. ;-)

madz20

28 to młodzież.

malgozaba

Teraz masz szansę się wykazać i pomóc.

giovanni50

Już potwierdzona sto pprocent to ona.

Sol1987

Jak piałem to mi nie wierzyli

giovanni50

hehe a moze to dzieci Olgierda?

bananowiec_100

Też mozliwe :)

giovanni50

W jaki sposób zaniżyła?

lobo621

w cv mogła coś pomiksowac

giovanni50

Ale na jakiej podstawie tak sądzisz? Mówi, że ma 60, rocznik 1955, więc gdzie widzisz próbę zaniżenia swego wieku?