Barbra Streisand

Barbara Joan Streisand

8,2
4 308 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Barbra Streisand

Przypomina mi Jande, talent średni a pcha się wszędzie i do wszystkiego. Prawda jest taka że jedyna dobra piosenka Barbary to "Woman i Love".

tuttifrutti

No, Janda to akurat bardzo dobra aktorka, a Barbra jest po prostu do polubienia! Polecam posłuchać "My man" i "Cry me a river"

MademoiselleButterfly

Nie jest bardzo dobra, nie mam pojęcia dlaczego otacza ją pewnien "kult". Jak dla mnie gra zbyt przerysowanie i teatralnie jak na filmy, powinna zostac w teatrze.

użytkownik usunięty
tuttifrutti

W aktorstwie chyba o to chodzi aby grać a nie zachowywać się jak zwyczajny człowiek.

Ta jej teatralność jest iście magiczna, i zawsze ratuje film. Piosenki - sentymentalne, uwielbiam, zwłaszcza As Time Goes By w jej wykonaniu. Reżyserka? Świetna, rewelacyjnie nakręcony remake Mirros Has Two Faces.

tuttifrutti

Moje zdanie jest identyczne, jak twoje - Barbra jest słabo utalentowana. Dostała tylko 1(!) Oscara, sprzedała jedynie 140mln płyt - to na prawdę mało. Jest beznadziejną piosenkarką. Do tego jest denną reżyserką z tylko jedną nominacją do Oscara. Słabiuuutko. Chociaż i tak chciałbym być tak słabo utalentowany, jak ona.

patryk_krecik

Barbra jest świetna. Zdaje sobie sprawę z niedoborów własnej urody, a obecnie również z wieku. Jest aktorką głownie Broadway'owską, nie wiem ile osób przychodzi/ło na jej spektakle, ale gdzieś czytałam, że sporo. Zresztą renomy sobie nie zrobiła "na piękne oczy" ;) Może nie jest wybitna, ale ma charyzmę, swój własny styl, poczucie humoru i zdecydowanie jest charakterystyczna :) Grywa głównie w musicalach (to trzeba lubić oglądać) i komediach... Co do Oscarów, to Meryl Streep dla przykładu zdobyła "tylko" dwa. A czy ktoś kwestionuje jej geniusz? ;)

sol_ange

Dokładnie:) W "Funny Girl" była boska i jak śpiewała: http://www.youtube.com/watch?v=9-8gn6vGu_w Technika wokalna doskonała, interpretacja i to coś ach:) Gdzieś czytałam, że Barba jako młoda dziewczyna występowała w jakimś nocnym klubie. Wyszła na scenę zezowata dziewczyna w źle dobranej sukience, peruce z pod, której wystawały jej własne włosy, ludzie na sali zaczęli się śmiać. Jednak gdy Barbra otworzyła usta by śpiewać sala umilkła. Ot taka ciekawostka:)

anialek36

Heh, kojarzy mi się z pierwszym występem Susan Boyle w brytyjskim Mam Talent: http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk :D

sol_ange

Wspaniały głos,talent muzyczny i aktorski i nie tylko...do wszystkiego do doszła sama,pracą...ma charakterystyczną urodę,z pewnością nie było jej łatwo...polecam Jej wspaniałą muzykę...uczucia płynące z serca...

patryk_krecik

Nie wiem, czy 1 oscar, dwie nominacje, 3 Złote Globy i 8 nominacji, to zły wynik? Wręcz przeciwnie. Nie jeden aktor chciałby być na jej miejscu. Co do talentu, oczywiście, że jest rewelacyjna.

Corderosa

to chyba byla ironia :)

tuttifrutti

co wy chcecie ona jest swietna pierwsza rola i od razu oscar! piosenkarka tez jest swietna ceniona na calym swiecie Barbra Streisand uuuuuuuuuuu i wszystko w temacie

tuttifrutti

Cos mi sie wydaje że masz jakieś kompleksy z Barbrą w roli głównej;P Aktorką jest niezłą a piosenkarką jeszcze lepszą.

tuttifrutti

tego wyjca słuchać się nie da a kto uważa, że ona ma dobry głos zwyczajnie nie ma słuchu

markin

W Miłość ma dwie twarze nie jest teatrana! W ogóle w jej przypadku nie ma mowy o teatralności!