Ben BarnesI

Benjamin Thomas Barnes

8,0
16 726 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ben Barnes

To jest po prostu zwykły aktor...Może w innych rolach jest fajny ale na Kaspiana się nie nadaje...

sikwomen

Przypieprzył Ci już ktoś? Bo jak nie, to ja mogę ze zdwojoną siłą...
Beznadziejny to jest Piotruś... A William to głupi aktor... I Kaspian, jest najlepszy poczwaro!

Sayona

;O nie wiem jak mam to skomentować!! może tak...spokojnie dziecko!!

Tarantinka19

Ludzie, spokojnie.
Nie 'Piotruś'. Nie zapominajcie, że to Król Piotr Wielki! :P
Każdy przecież może mieć swoje zdanie.
Owszem, jeśli weźmiemy pod uwagę książkę, to się nie nadaje. W filmie wygląda na 20-25 lat, a w książce ma zaledwie 15.
Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę jego grę aktorską, to zły nie jest.

Mart_Mumin

Zgadzam się, grał całkiem nieźle. Poza tym film rządzi się swoimi prawami i nie musi być wiernym odzwierciedleniem książki. Reżyser miał ochotę to obsadził w roli Kaspiana dwudziestoparolatka. Dzięki temu film zyskał, gdyż trafia do większej grupy osób.

dzastami

taaaa, dwudziestoparolatki też chcą na coś popatrzeć :P

sikwomen

czesto gesto bywa wlasnie tak ze jesli film jest ekranzacja ksiazki osoby ktore przeczytaly owa ksiazke przed obejrzeniem filmu maja swoje wlasne wyobrazenie ( czesto jak nie zawsze zupelnie inne niz panowie robiacy film) na temat postaci, chialabym zapytac autora tego tematu dlacego sie nie nadaje??? chodzi o wiek? w filmie wyglada mlodo w zyciu nie wyglada na 27 lat LOL, wyglad zwenetrzny??? dlaczego sie nie nadaje? ja osobiscie uwazam ( przyznam ksiazki nie znam zabieram sie za nia) ze wypadl calkiem dobrze wielkim plusem jest takze to ze ten "tzw zwykly" aktor ( sa jacys nie zwykli?:) duzo pracowal nad hiszpanskim akcentem ktory zostal pogrzebany zywcem w polskim dubbingu, uwazam ze wyszlo mu to super nie codzien mozemy uslyszec brytyjczyka z akcentem hiszpanskim:D ogolnie patrzac chlodnym okiem na tego aktora w roli Kaspiana sprawdzil sie w 100% pozdrawiam

Carolle

Powiedziałabym, że znalazłoby się paru, którzy chcieliby być takimi "zwykłymi aktorami".
Inna sprawa, że - nie wiem - Al Pacino to to nie jest. Ale załóżmy, że zwyczajnie w Kaspianie nie miał się jak wykazać (no bo w sumie niby jak?).

sikwomen

Nadaje się na Kaspiana ..no może jest trochę starszy...ale mi to nie przeszkadza...umie grać i świetnie walczyć;)

thedagusia_13

ten akcent byl superseksowny:D

mmm....:D

sikwomen

No tak, naprawdę musi się jeszcze wiele nauczyć. I nie jest jakimś wielkim aktorem. Ma za to jeden plus - jest SUPER SEKSOWNY xDD

zuzka_9

Droga Sikwomen!
Po co zakładasz temat, który był już dyskutowany? Przejżyj sobie tematy zanim zaczniesz cokolwiek pisać, bo poprostu nic nowego nie wnosisz a dla mnie takie małokonstruktywne wypowiedzi są poprostu żenujące.
Odnośnie jego wieku też było już kilka dyskusji. Jak chcesz sie wypromować to nie w ten sposób.
Dla ciebie jest to zwykły aktor dla mnie nie, ponieważ widziałam z nim już 3 filmy i widziałam fragmenty sztuk w których grał, więc wiem jaki poziom reprezentuje.
W Kaspianie nie nagrał się za wiele. Mam wrażenie,że miał tam poprostu ładnie wyglądać. Ale w Bigga than Ben pokazał prawdziwe aktorstwo.

Sayona!
Ludzie na poziomie panują nad swoimi emocjami i nie wypowidają się w taki sposób, bo to się nie godzi.

owieczka

Droga Owieczko!
mozesz zdradzic gdzie widzialas fragmenty jego gry w teatrze??? co do "bigga than ben" widzialam fragmenty po ktorych caly czas kombinuje jak zdobyc ( i gdzie ) ten film na dvd z tego co wiem dostepny jest tylko w niemczech:(

Carolle

musisz poszukać na www.benbarnesonline.net gdzieś tam są zdjęcia i linki, albo na forum, jest coś z hitory boys i loving ophelia

owieczka

dzieki juz mam :)))) coz uwazam (po tym co juz widzialam) ze naprawde chlopak ma talent oby tylko go nie zmarnowal np przyjmujac niewlasciwe oferty , czesto porownywany do Blooma mam nadzieje ze nie pojdzie jego sciezkami i nie bedzie gral we wszystkim co popadnie czytaj co mu zaproponuja tylko bedzie dobieral odpowiednio role zycze sobie (i jemu :D oczywiscie) zeby jego kariera potoczyla sie przynajmniej jak kariera pana Pacino czy Nortona:D. Bardzo ale to bardzo chce obejrzec/ nabyc film Bigga than Ben co jest troche problematyczne poniewaz film ten dostepny jest tylko w niemczech :(((( why!!!!!! ma ktos jakies wtyki????? moze nabedziemy hurtowo bedzie taniej na przesylce:DDD pozdrawiam

"Bags... Your Bags..." ten akcent rosyjski:))) bomba!

Carolle

Sam Ben powiedział ,że jest inny od Orlando ale że i tak ludzie będą go do kogoś porónywać bo lubią szufladkować innych, bo tak łatwiej im kogoś ocenić- właśnie poprzez porównanie ( powiedział do w wywiadzie dla australijskiej telewizji) uważam,ze to naprawdę mądra wypowiedź :)
Z tego co mówił jego nauczyciel Ben jest ambitny i bardzo zdolny, ukończył studia jako jeden z 10 najlepszych. Link do wywiadu zamieściłam w temacie "filmy, filmiki..." warto przeczytać.
Nie obawiam się o niego.
Jedna dziewczyna z Londynu obiecała mi ,że wrzucic DVD na torrenta, bo zamówiłą na eBAY po angielsku. Ja mam ale po niemiecku, właśne z torrenta ściągnęłam, na szczęście znam niemiecki :) ale jak będę miała po angielsku to wrzuce linka i będę seedować obiecuję.
Ja czekam niecierpliwie na "portret Doriana Greya" uwielbiam tą książkę i Ben jest idealny do tej roli.

owieczka

tak ale ten caly showbiznes jest bardzo brutalny jak sie nie dopasujesz to nie przejdziesz... ale ja takze wierze w niego poza tymi wszystkimi cechami o ktorych napsalas Owieczko ja dodalabym jeszcze jedna... wydaje mi sie ze on NIE wyznaje zasady "po trupach do celu" jak wiekszosc slawnych i znanych a to sie bardzo ceni, co do Blooma nie uwazam go za jakiegos beznajdziejnego aktora po prostu troche sie chyba pogubil, zachlysnal slawa:) ale Ben to co innego !!! porownuje sie ich tylko dlatego ze obaj sa brytyjczykami ciekawe dlaczego nie porownuja go np z Gruffuddem:) ech nie ma porownania Ben jedyny w swoim rodzaju he he:D pozdrawiam
p.s pracuje juz nad zdobyciem wszystkich mozliwych filmow z B.B ale jakby co to linkiem nie pogardze milego wieczoru.

owieczka

Okej Owieczko, ale ja znam Sikwomen, i ona zrobiła ten temnat tylko dla tego, żeby mnie wkurzyc... Więc ja jej dłużna nie będę...

sikwomen

Może zacznę od tego, że Ben zagrał w... hmmm...kilku filmach i wydaję mi sie, że rola Kaspiana jest chyba jego pierwszą główną rolą. Powiedzmy to sobie szczerze - nie jest ona jakoś tak szczególnie skomplikowana, niemniej zagrał ją dobrze. Zobaczymy co z niego 'wyrośnie', chociaż uważam, że i tak większość dziewczyn (okej, dziewczyny są nim więcej zainteresowane, ale to i tak nie wszystko) patrzy raczej na jego wygląd.
Nie mniej, będę trzymała za niego kciuki i mam nadzieję, że zagra w jeszcze wielu filmach.

Giwi

Chociaż-jak pisałaś- większość dziewczyn zwraca uwagę przede wszystkim na jego wygląd,to trrzeba przyznać ,że własnie wygląd może mu pomóc w karierze.Chociaż niewątpliwie jego zdolności aktorskie są tutaj bardzo ważne.

kasiamaciek0109

oczywiście, że jego wygląd mu pomoże - mam głęboką nadzieje, że nie będzie jak Zac Efron - niby wiecznie młody i wiecznie piękny a nie mający za grosz talentu aktorskiego (śpiewanie to nie gra aktorska, do cholery!)

Giwi

Carolle- porównują go z Orlando przede wszystkim dlatego,że pierwszą rolą Orlando był Legolas we Władcy a Bena Kaspian w Narnii czyli oba filmy to fantasy i obaj zaraz po szkole zostali wybrani do super-produkcji wysokobudżetowych i obaj niemal natychmiast stali się bożyszczami płci przeciwnej.

Jeśli chodzi o rolę Kaspiana to zgadzam się, że nie była jakoś szczególnie wymagająca, wiele się nie nagrał. Miałam wrażenie ,że był tam po to aby ładnie wyglądać i promować film. Niemniej jednak mimo ,ze ma 26 lat to zagrał tak ,że ja nie zwracałam na to uwagi i widziałam Kaspiana jako 15 latka i moi znajomi tak samo.
Niewątpliwie uroda pomaga, nie tylko w aktorstwie. Powiedzmy sobie szczerze,żę ładni i wysocy mają w życiu lepiej.
Mnie sie podoba jego ambcija i to,ze chce grać różne role i różnorodne postacie i na razie tego się trzyma. Widać ,ze chłopak wie czego chce i się rozwija.

sikwomen

a mnie jako Kaspian bardzo odpowiadał. w moich oczach wyglądał tak, jakby umiał bardzo wczuć się w rolę, co jest niezbędne w aktorstwie. nie grał tak... sztucznie.

kara76

jak można go do orlando porównywać????!!!!!!!!!!!11 - ben jest o wiele fajniejszy, a co do gry to się jeszcze chłopak wyrobi w aktorstwie -młody jest.

sikwomen

Co ty gadzasz?
Ben wspaiale zagrał Kaspiana,bo jest wspaniałym aktorem!
Właśnie ten cały William,Skaydar nie nadają się do takich ról!!!

Ania17

proszę cię, dziewczyno...co on się nagrał w tym Kspianie? ja nie umniejszam jego talentowi, jestem jego wielkim fanem, ale bez przesady. Wiem,że go kochasz ale bądźmy obiektywni. A William i Skaydar nagrali się więcej choćby z tej racji,że grali w dwóch częściach. I zresztą napisałam, że mimo , iż nie wiele było ujęć z nim to zagrał wspaniale i przekonywująco.

sikwomen

myślę,że jak zobaczymy go w dalszych częściach "OzN" i innych filmach z jego udziałem to naprawdę będziemy miały co oceniać...nie żebyśmy nie miały teraz czego oceniać,ale 1 czy 2 role rzeczywiście nie wystarczają...ja wierzę w niego i jestem prawie pewna że nam jeszcze wiele pokaże...

dorus97_97

No dobra,pomijając "OzN:KK" to uważam,że Ben jest bardzo utalentowanym aktorem.Nie wiem,co wy macie do jego gry w Księciu Kaspianie,gdyby nie on,to wogóle bym tego filmu nie obejrzała,bo ten cały William i Skaydar mi się nie podobają,ani jak grają,ani z wyglądu.Rozumiem,że innym się mogą podobać,ale ja obejrzałam "OzN:KK" tylko ze względu na Bena...

Anua

wow xOOO Sayona. So-lo! so-lo!

przyznaję ze po "Lwie..." strasznie podobał mi się Will, na KK poszłam bo już wcześniej widziałam plakaty z Benem i chciałam go zobaczyć. Wiedziałam, że i tak mi się spodoba. I już. Koniec baśni.
Ben jest utalentowany, i nie osądzam go tylko po KK (zresztą - z wersją z dubbingiem), Will też ma potencjał. Anna też. I ta najmłodsza też.

Kochajmy się!