Przystojny? Może jestem facetem i nie umiem zbyt dobrze oceniać męskiego wyglądu, ale dla mnie mógłby grać w remake'u Maski z 1985 bez zbytniej charakteryzacji :)
Aczkolwiek muszę przyznać, że gra dobrze, choć jego postać jest dla mnie trochę irytująca, nonszalancka w przeciwieństwie do kinowych wersji z Robertem Downey Juniorem.
Padłam :D Owszem, nie jest jakiś zbyt urodziwy, ale z tą "Maską" to mnie powaliłeś ;D
Robert Downey Junior, mimo, że dla mnie jest jednym z najciekawszych aktorów, to niestety mnie nie zachwycił rolą Sherlocka. Tak jak cały ten film.
Co do wersji Sherlock/Cumberbatch, to myślę, że po prostu było takie założenie, by jego wersja wywołała sprzeczne emocje i nie pozostawała widza obojętnym. Jeśli tak, to twórcom serialu (jak i aktorowi) udało się to w pełni. Bo jego Sherlocka albo się kocha, albo nienawidzi.
Przystojny, to on raczej nie jest (obejrzyj sobie filmy i fotki powstałe przed serialem). On do roli Sherlocka został troszkę przerobiony (m.in. przefarbował włosy) by przykuwał uwagę. Do tego odpowiednio filmują go tak, by wyglądał na wielkiego faceta (tymczasem, on ma tylko 185cm wrostu). Magia ekranu, moi drodzy ;D
Co nie zmienia faktu, że jest bardzo dobrym aktorem :)
Jest bardzo dobrym aktorem, to fakt. I moim zdaniem jest bardzo przystojny. To dobrze, że przefarbował włosy, bo takie mu bardziej pasują, a 185cm to nie jest aż tak mało. Lepiej tak, niż miałby być dwumetrowym drabem:D
Facet ma być, jak to mówia trochę ładniejszy od diabła :) Fakt, Benedict nie ma urody typowego modela-przystojniaczka i to właśnie jest jego urok :) Ma to COŚ :) Na zdjęciach zawsze można wypaść lepiej lub gorzej (do tego dochodzi PS). Obejrzyjcie pierwszy lepszy wywiad na youtube-widać jak wyglada normalnie. W ciemnych włosach zgadzam się, wyglada lepiej. Ma w sobie facet coś co czaruje :) Mnie oczarował całkowicie :) Te zielono niebieskie oczy.... 10000 razy wolałabym takiego, niż jakiegoś BeckhamoPitta. A co do głosu.... Mięknę dosłownie. Mogłabym godzinami słuchać :) Wg magazynu Glamour w plebiscycie na najseksowniejszego faceta zajmuje 5 miejsce :) Panowie, zaufajcie opiniom kobiet. Dla mnie 100% seksu.
Ben jest wspaniałym aktorem,dla kobiet jest przystojny:) ale co w nim pociaga mnie najmocniej to głos:))) te reklamy z nim moglabym sluchac i sluchac..Niestety kiedy patrze na niektore z jego zdjec np z filmu"Parade'e End" to na ktorym jest z Adelaid,i ma rude wlosy,to wyklada no..jakos tak..nieefektownie:) dlugi nos,dziwaczny profil..ale kiedy sie odezwie,powala!:) to aktor glosu! bajki i historie ktore czyta na audiobookach,czy tez reklama jaguara,Pimmsa,towarzystwa ubezpieczeniowego.. zreszta zobaczcie i posluchajcie sami:
http://www.benedictcumberbatch.co.uk/audio/commercials/
dobrze ze przefarbowal wlosy,w Sherlocku jest cudowny:)
wygląda na to że u faceta wystarczy seksowny głos i cudowne dłonie a twarzy już mieć nie musi:))))hmmm...