Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 397 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

Ktora rola Brada Pitta jest Waszym zdaniem najlepsza? Pytanie kieruje w szczegolnosci do antyfanow :-P Moim zdanie bez dwoch zdan w "Snatch" przycmil swoja gra cala reszte wspanialej obsady.

Dman

Uwazam, ze to bardzo dobry aktor, ale traci przez to, ze podoba sie smarkatym fankom. Przez to jest kojarzony z Backstreet Boys :/

Cholernie podobal mi sie "Siedem", "Twelve Monkeys", "Snatch", "Fight Club". Uwazam, ze w kazdym z tych filmow jest na swoj sposob genialny, ale Pitt najlepiej zagrał w "Twelve Monkeys".

Za to jego ostatnie produkcje tj. "Troja" czy "Pani i pan Smith" byly... srednie.

Film "Snatch" jest ABSOLUTNIE genialny, ale nie przez Pitta tylko przez ogolny klimat, teksty i scenariusz. Choc oczywiscie rola cygana byla zagrana bardzo dobrze, jak z reszta kazda w tym filmie.

Legion_4

Uwazam ze jego rola w Troi byla jednym z jasniejszych punktow filmu. Z reszta sie zgadzam.

Dman

moim zdaniem im jest slawniejszy tym gorzej gra."ocean's eleven", "troja", "pan i pani smiths" - byl w nich slabiutki. "Przekret" i "podziemny krag" sa najlepszymi jego rolami.

aieczka

Ocean's eleven niestety nie widzialem. W Troi uwazam, ze zagral dobrze. Zagral twardego, nieznoszacego sprzeciwu polboga. Nie lubie takich postaci, ale wedlug mnie wywiazal sie z tej roli dobrze. To, ze wygladal tak "niekazitelnie" ( jak dla mnie to po prostu pedalsko ), to jedynie zamierzenie rezysera. Tak teoretycznie powinien wygladac Achilles (jesli dobrze pamietam). Pamietajmy, ze to bohater mitologii greckiej, a w VI-II w.p.n.e panowal tam kult ciala ( tak samo jak teraz, ale wtedy nie bylo silikonu) !! Co sie tyczy "pana i pani Smith" to zagral... poprawnie. Jak dla mnie ta rola (jak zreszta caly film) uplasowal sie dosyc daleko czolowki.

Legion_4

"Joe Black", "Dwanaście małp", "Siedem".
I wszystko jasne.
pozdro :*

użytkownik usunięty
Dman

mozna powiedziec ze jestem antyfanem bo nie uwazam go za jakiegos wybietnego aktora, niemniej udalo mu sie zagrac dobre role w paru dobrych filmach. moje typy to:
"Wywiad z wampirem"
"12 Małp"
"7 Lat w Tybecie"
"Fight Club"
"Snatch"

fakt, jeszcze jest "12 malp", ale to i tak zaledwie 3 dobre role. zadne z niego cudo...

Dman

zdecydowanie "Przekręt"
zaraz potem "12 małp", "Kalifornia" i "Podziemny krąg"

Marla

"JOE BLACK" to film w którym pokazał klase ! MOment jak pierwszy raz próbuje masła czekoladowego... nie wyobrażam sobie nikogo innego w tym filmie.
12 Małp to także świetnie zagrana rola.
A jeśli chodzi o produkcje takie jak "Ocean Eleven" "Podziemny Krąg" czy "Troy" to mógły go zastąpic każdy przystojny aktor.
Poprostu scenariusz nie jest wymagający.

martin_8

Zdecydowanie popieram w "ocean's eleven" i "troy", ale nie w "Fight Club". W FC bardzo mi on pasuje. Kazdy moglby go zastapic, ale watpie czy wyszloby tak cholernie dobrze

Legion_4

:|||||||||||||| LOOOOOOOOOOOOOOOOOL (ściana) normalnie myślalem że dostane ataku serca jak przeczytałem wypowiedź Martina na temat Fight Clubu . Aż muszę się z Legionem zgodzić :PPPPPPPPP . Człowieku.. kto Ci pasuje na Tylera Durdena lepiej niż Pitt ? Każdy przystojny aktor mówisz może go zastąpić ? nie rozśmieszaj mnie ;) Josh Hartnett.. Leo DiCaprio .. Russell Crowe , Tom Cruise , Heat Ledger czy nawet Johnny Depp nie poradzili by sobie tak perfekcyjnie z rolą Tyler Durdena jak Pitt ;] . Więc kompletnie się z twoim zdaniem nie zgodzę ..

ps.. z Joe Black się zgodzę że super zagrał... kompletnie nie do poznania po powrocie zza mostu ;) ...

ps number 2
To że wymieniłem paru aktorów to nie znaczy że mi się podobają.. tylko z tego co wiem to oni są przystojni.. ;] (nie gustuję w chłopcach )

tyler_4

Oczywiście że:

Wywiad z wampirem.
Troja.
Snatch.
Wichry namiętności :)

Osobiście nie podobałała mi się jego rola w 12 małpach, mi się jego postać nie wydała przekonująca w tym filmie.

Negative

Moim zdaniem Pitt Swoja najlepszą ( życiową ) role zagrał w Kaliforni, był poprostu rewelacyjny i chyba juz takiej roli nie zagra.

Bardzo dobrze grał rowniez w takich filmach jak:
Przekret
Podziemny krag
Siedem
12 małp
Prawdziwy romans

tyler_4

Tyler nie rob mi tego i nie zgadzaj sie ze mna.... taaki wstyd !! Ale musze cie pochwalic, za brak bledow!! No... Tylko JEDEN blad! " poznania " z malej litery napisales. Pamietaj, ze to miasto !! Hehehe... nabrales sie??