Ktora rola Brada Pitta jest Waszym zdaniem najlepsza? Pytanie kieruje w szczegolnosci do antyfanow :-P Moim zdanie bez dwoch zdan w "Snatch" przycmil swoja gra cala reszte wspanialej obsady.
Uwazam, ze to bardzo dobry aktor, ale traci przez to, ze podoba sie smarkatym fankom. Przez to jest kojarzony z Backstreet Boys :/
Cholernie podobal mi sie "Siedem", "Twelve Monkeys", "Snatch", "Fight Club". Uwazam, ze w kazdym z tych filmow jest na swoj sposob genialny, ale Pitt najlepiej zagrał w "Twelve Monkeys".
Za to jego ostatnie produkcje tj. "Troja" czy "Pani i pan Smith" byly... srednie.
Film "Snatch" jest ABSOLUTNIE genialny, ale nie przez Pitta tylko przez ogolny klimat, teksty i scenariusz. Choc oczywiscie rola cygana byla zagrana bardzo dobrze, jak z reszta kazda w tym filmie.
moim zdaniem im jest slawniejszy tym gorzej gra."ocean's eleven", "troja", "pan i pani smiths" - byl w nich slabiutki. "Przekret" i "podziemny krag" sa najlepszymi jego rolami.
Ocean's eleven niestety nie widzialem. W Troi uwazam, ze zagral dobrze. Zagral twardego, nieznoszacego sprzeciwu polboga. Nie lubie takich postaci, ale wedlug mnie wywiazal sie z tej roli dobrze. To, ze wygladal tak "niekazitelnie" ( jak dla mnie to po prostu pedalsko ), to jedynie zamierzenie rezysera. Tak teoretycznie powinien wygladac Achilles (jesli dobrze pamietam). Pamietajmy, ze to bohater mitologii greckiej, a w VI-II w.p.n.e panowal tam kult ciala ( tak samo jak teraz, ale wtedy nie bylo silikonu) !! Co sie tyczy "pana i pani Smith" to zagral... poprawnie. Jak dla mnie ta rola (jak zreszta caly film) uplasowal sie dosyc daleko czolowki.
mozna powiedziec ze jestem antyfanem bo nie uwazam go za jakiegos wybietnego aktora, niemniej udalo mu sie zagrac dobre role w paru dobrych filmach. moje typy to:
"Wywiad z wampirem"
"12 Małp"
"7 Lat w Tybecie"
"Fight Club"
"Snatch"
"JOE BLACK" to film w którym pokazał klase ! MOment jak pierwszy raz próbuje masła czekoladowego... nie wyobrażam sobie nikogo innego w tym filmie.
12 Małp to także świetnie zagrana rola.
A jeśli chodzi o produkcje takie jak "Ocean Eleven" "Podziemny Krąg" czy "Troy" to mógły go zastąpic każdy przystojny aktor.
Poprostu scenariusz nie jest wymagający.
Zdecydowanie popieram w "ocean's eleven" i "troy", ale nie w "Fight Club". W FC bardzo mi on pasuje. Kazdy moglby go zastapic, ale watpie czy wyszloby tak cholernie dobrze
:|||||||||||||| LOOOOOOOOOOOOOOOOOL (ściana) normalnie myślalem że dostane ataku serca jak przeczytałem wypowiedź Martina na temat Fight Clubu . Aż muszę się z Legionem zgodzić :PPPPPPPPP . Człowieku.. kto Ci pasuje na Tylera Durdena lepiej niż Pitt ? Każdy przystojny aktor mówisz może go zastąpić ? nie rozśmieszaj mnie ;) Josh Hartnett.. Leo DiCaprio .. Russell Crowe , Tom Cruise , Heat Ledger czy nawet Johnny Depp nie poradzili by sobie tak perfekcyjnie z rolą Tyler Durdena jak Pitt ;] . Więc kompletnie się z twoim zdaniem nie zgodzę ..
ps.. z Joe Black się zgodzę że super zagrał... kompletnie nie do poznania po powrocie zza mostu ;) ...
ps number 2
To że wymieniłem paru aktorów to nie znaczy że mi się podobają.. tylko z tego co wiem to oni są przystojni.. ;] (nie gustuję w chłopcach )
Oczywiście że:
Wywiad z wampirem.
Troja.
Snatch.
Wichry namiętności :)
Osobiście nie podobałała mi się jego rola w 12 małpach, mi się jego postać nie wydała przekonująca w tym filmie.
Moim zdaniem Pitt Swoja najlepszą ( życiową ) role zagrał w Kaliforni, był poprostu rewelacyjny i chyba juz takiej roli nie zagra.
Bardzo dobrze grał rowniez w takich filmach jak:
Przekret
Podziemny krag
Siedem
12 małp
Prawdziwy romans