,, Jeszcze jeden film''
Niedawno padł ostatni klaps na planie filmu ,,Szklana pułapka 5''. Teraz materiał trafi do
montażu. Premierę zaplanowano na walentynki 2013 roku. Główną rolę oczywiście gra
Bruce Willis. Co ciekawe, zdjęcia powstawały w Budapeszcie, gdzie gwiazdorowi na
planie towarzyszyła ukochana żona Emma Heming i ich nowo narodzona córeczka. To
właśnie życie rodzinne przynosi mu teraz najwięcej radości. Aktor, który w marcu tego
roku skończył 57 lat, twierdzi, że jest gotów nakręcić jeszcze jeden film z cyklu ,,Szklana
pułapka'' i na tym koniec.
B. Willis: - A potem z łatwością powinni znaleźć mojego następcę albo stworzyć nowego
bohatera. Wciąż mogę biegać i bić się przed kamerą, lecz wkrótce przyjdzie taki moment,
kiedy nie będzie mi się już chciało - twierdzi aktor.
Czyli mamy potwierdzenie, że szósta część Szklanej pułapki, będzie tą ostatnią z
udziałem Willisa, a może nawet zamykającą całą serię. Osobiście wolałabym tą drugą
opcję, gdyż nie wyobrażam sobie w roli porucznika McClane'a kogoś innego, niż Willisa.
W szóstej części mógłby pojawić się syn Hansa Grubera, który będzie chciał się zemścić na McClane'ie za zabicie jego ojca i wuja. Mógłby np sterroryzować jakiś obiekt, w którym znajdowałaby się Holly McClane z Lucy i John będzie musiał ich w jakiś sposób uratować.