Bruce WillisI

Walter Bruce Willis

8,0
95 813 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Willis

Zadaję sobie pytanie dlaczego, mój ulubiony, może nie idaelny, ale na pewno bardzo dobry aktor zbiera złote maliny, a brak jakichkolwiek nominacji do oscara? Nacisnął krytyką na odcisk, że tak go nie lubią? Dostał złotą malinę za Hudson Hawk i to w dodatku w dwóch kategoriach, jako aktor( tu tylko nominacja) i jako scenarzysta, ktoś pomyślałby, że jest to gniot i największa plama w karierze Willisa, a tak nie jest. Bądź co bądź, ale Hudson Hawk, to niezły film z kilkoma niedociągnięciami w scenariuszu. Druga złota malina za co? Za Armagedon, za dobry film i za dobrą grę, film, który wielu ludzi wzrusza do łez, może i nie idealny, bo ma swoje złe strony, ale film przyjemny, w którym podczas oglądania można się pośmiać i płakać. Co dziwne za ten sam film otrzymał nominację dla najlepszego aktora w Saturn. Rozumiem ewentualnie, nominacje za barwy nocy, nie oglądałem tego filmu bo nie oglądam na co dzień tego typu kina i nie chcę wcale w takiej roli Willisa widzieć. Dostawał nominacje za Szósty zmysł, 12 Małp czy ostatni Skaut, ale też w innych plebiscytach... Role za które powinien dostać chociażby nominacje do Oscara to Butch Coolidge w Pulp Fiction, może i nie wygrałby z Tommy Lee Jonesem w tej kategorii ale nominacja być powinna, Szósty zmysł, fakty są takie, że był to rok obfity w doskonałe produkcje ale pomimo to ta rola zasługiwała na nominację, Niezniszczalny, Bruce stworzył fascynującą i tajemniczą postać, zdecydowanie odegrał swą rolę bardzo dobrze, zabójczy numer także świetna drugoplanowa rola. Nie widziałem nigdy 12 małp, ale z moich informacji wynika, że zagrał tam bardzo dobrze. Nawet jeżeli z czymś się nie zgadzacie, to jest to aktor, który powinien mieć nominacje to Oscara chociażby do połowy z tych filmów, które wymieniłem.

grabarz91

Zgadzam się w 100%. On bawi, rozczula do łez i fascynuje. Jest genialny i od tylu lat trzyma poziom. Nie ma się co martwić ani Oskarem ani Malinami. Wszyscy wiedzą że jest niezastąpiony i wszechmogący , więc żadna statuetka tego nie zmieni,. Zresztą po co facetowi który ratuje świat przed terrorystami jakiś kawałek blachy?:P

użytkownik usunięty
Meredith91

On powinien dostać oscara za swój szarmancki uśmiech :)

i "Grammy" za śpiewanie w "Moonlighting":)

Chyba szelmowski...