Bruce WillisI

Walter Bruce Willis

8,0
95 792 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Willis

................................................................................ .................................................................

użytkownik usunięty
4fun4game

you gotta be kidding! Jak to wszystko na jedno kopyto? Burce wcale nie wybiera takich ról! Widziałeś Dzieciaka, Zmysł? To psychologiczne filmy, potem maamy np Szklaną pułapkę zupełnie coś innego i wiele wiele innych!

obejrzyj sobie "ze śmiercią jej do twarzy"! padniesz. genialna rola

4fun4game

Oglądał trylogie szklanej pułapki, i już krytykuje bardzo mądre
Żal mi takich ludzi!!;/

Pan_Pomian

trinityR - psychologiczny firm? nie sądze, a jeśli nawet nie oznacza to ze rola była psychologiczna. Wnioskuję wręcz że nie potrafi tu ktoś wskazać takiej roli.

Aktor przeciętny i z tendencją "wszysktie role na jedno kopyto"..

maykrender

Aktor przeciętny i z tendencją do grywania - jak to nazywacie - "na jedno kopyto"? Hmmm...
Wymienię chociażby niektóre z filmowych wcieleń Bruce`a: zaganiany yuppie z "Randki w ciemno", zapracowany biznesmen z "Dzieciaka", weteran wojny w Wietnamie w "Byli tam", dziennikarz-oportunista w "Fajerwerkach próżności", dwuznacznie moralnie gangster w "Billy Bathgate", wykorzystujący pracowników właściciel firmy remontowej w "Naiwniaku", popadający w obłęd kryminalista Cole z "12 małp" i odchodzący od zmysłów sprzedawca samochodów w "Śniadaniu mistrzów", psycholog opiekujący się bardzo nietypowym dzieckiem w "Szóstym zmyśle" i mężczyzna próbujący odpowiedzieć na pytanie dlaczego jako jedyny wyszedł cało z katastrofy kolejowej w "Niezniszczalnym", antypatyczny dostawca zepsutej żywności w "Fast Food Nation", czy wreszcie romantyk-lekkoduch u boku pięknej kobiety (z Mischelle Pfeiffer w "Tylko miłości i z Cate Blanchett we "Włamaniu na śniadanie")... o roli przekupnego boksera Butcha w "Pulp Fiction" nawet nie wspominam ;-)
Do sztandarowych pozycji, w których Bruce pokazuje swój talent komediowy i dramatyczny należy bezapelacyjnie serial "Na wariackich papierach" (1985-89). Nie zapominajmy również o roli niezdarnego chirurga z czarnej komedii "Ze śmiercią jej do twarzy" (1992), która dalece odbiega od postaci jaką Bruce stworzył w serii "Szklanych pułapek".

Założycielowi tematu mogę powiedziec jedynie tyle, że ja w Willisie upatruję raczej aktora angażującego się w różnorodne gatunkowo produkcje. W tym samym roku potrafił być odrażającym brutalem i gwałcicielem w "Motywach zbrodni" (1991), by za chwilę bawić widza rolą sympatycznego włamywacza w komedii "Hudson Hawk" (1991). Wszystkim tym, którzy spisują Willisa na straty, radzę dokładniej przyjrzeć się jego filmografii, a zapewniam, że wyłowić z niej można role wyraziste (czyt. psychologiczne jak np. w "Byli tam", czy "Niezniszczalnym") i różnorodne.

Pzdr!!!

Bruce84

Bruce84, bardzo trafna odpowiedź. Irytują mnie tego typu posty. Bruce Willis zdobył sławę grając w szklanych Pułapkach i część znawców tylko z tym filmem go kojarzy i później wychodzą takie bzdury. Podobnie jak uważanie iż Jim Carrey wszystko już pokazał w Ace Venturze. Jak można porównywać rolę Johna McClane, który jest wiecznie uśmiechnięty, zabawny z pochmurnym, Davidem Dunne z Niezniszczalnego. Kolejny przykład? Jackal. Zimny morderca, zupełnie inna rola. Przykładów jest więcej; Zabójczy Numer, Stan Oblężenia, Alpha Dog, Assassination of a High School President(akurat film porażka) i wiele innych, które zostały wymienione. Żałosnym jest wciskanie takiego kitu przy filmografii jaką ma ten aktor. Można zarzucić, że Al Pacino gra wszędzie tak samo. Zero uśmiechu w filmach, wszędzie ta sama twarz niezależnie od tego kogo gra, jednak jego się na tej stronie wielbi.

grabarz91

On gra cięgle jedną gębą. CIĄGLE.

BigMaMa

Rozumiem, że chodzi o Al Pacino;>? Prędzej można jemu to zarzucić niż Brucowi.

grabarz91

zastanawiam sie jak głeboko siega twoj brak orientacji że wygłaszasz takie brednie

maykrender

Odpowiedziałem, z tak samo małą wiedzą na temat aktora _Beatrycze_. Z Pacino widziałem 4 filmy(zapewne więcej, ale nie pamiętam) wszędzie grał tak samo sztywnego gościa, który nie potrafił ze swojej twarzy wykrzesać nic poza smętnym spojrzeniem. tylko, że w przeciwieństwie do większości, nie daję temu aktorowi oceny po tych 4 filmach

4fun4game

Bruce84 nic dodac nic ujjac.bravo!

a osoba ktora zalozyla ten temat ech sobie najpierw przynajmniej jeden filmz nim oberzxy a nie sugeruje sie opisami pod filmem ; p

karate_girl

Obejrzałam z nim mnóstwo filmów i cięgle wygląda tak samo ! Nie przemawia do mnie zupełnie.

BigMaMa

A co, ma zmienić kolor skóry na czarny?

Za krótki.

BigMaMa

najbardziej podobna jest jego rola w "Czterech Pokojach" do tej z "Szklanej
Pułapki"...:P
Pozdro dla wszystkich fanów Bruce'a!

4fun4game

a oglądałaś pole rażenia?

================================================================