Céline Dion

Céline Marie Claudette Dion

7,8
403 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Céline Dion

Jaka jest wasza ulubiona piosenka Celine? Moja to "My heart will go on" ! Poprostu cudowna! Nikt lepiej nie pasowałby do niej niż Celine. Np. taka Enya - strasznie nudne piosenki i nieodpowiedni głos.

konto_przeniesione

Ja też uwielbiam tę piosenkę :), bo pochodzi z mojego ukochanego filmu, jakim jest "Titanic". Pozdrawiam :)

Catri

Dla mnie ulubiona to "Love doesn't ask why" z płyty The color of my love. Choc wsród 500 piosenek Celine znajdzie sie moze z 10 za którymi nie przepadam a reszte mógłbym słuchac dzien i noc.

Catri

Ja też uwielbiam film "Titanic". Swoją drogą,to niesamowite,że niebawem minie 20 lat od jego polskiej premiery,którą dokładnie pamiętam. Bardzo lubię i cenię wiele utworów Celine ale "My heart wilk go on" jest najcudowniejszy. Tylko Celine mogła tak doskonale oddać klimat tej piosenki i filmu.

konto_przeniesione

http://pl.youtube.com/watch?v=-vo3x4KQG6w&mode=related&search= - przepiękne wykonanie nieprawdasz?

konto_przeniesione

zdecydowanie "La religieuse" z płyty for you - o dziwo na youtube mozna tego posluchać :))
http://pl.youtube.com/watch?v=XGnzhPyu0Xs

konto_przeniesione

"I'm Alive" zdecydowanie najbardziej mi się podoba

konto_przeniesione

Enya ma tyle do 'My Heart Will Go On', co Celine do 'May It Be'.
Ja tam lubię obie.
Ulubiona piosenka C.D. - 'It's All Coming Back To Me Now'

konto_przeniesione

moje ulubione to - I'm alive i I drove all night

maarie

My heart with go one, I'm alive i Al by maself

P_Halliwell

Przepraszam za błędy ;p

konto_przeniesione

"My heart hill go on", "I'm alive", "All by myself", "A new day has come", "The power of love", "I drove all night", "One heat", " That the way it is", "I surrender", "At last", "Sorry for love", "When the wrong one loves you right", "Loves is all we need", "Faight", "Falling into you", "Beaty and the beast":), "Becouse you loved me - Think Twice", "It's All Coming Back To Me Now"...

Moja ulubiona piosenkarka! XD

konto_przeniesione

A ja mam problem z wybraniem tej naj naj najlepszej. Nie potrafie stwierdzić która jest najpiękniejsza bo każda jedna ma swój urok i jest wyjątkowa

konto_przeniesione

kocham chyba wszystkie, ale takie moje moje to (magic 20):
think twice
je danse dans ma tete
that's the way it is
my heart will go on
did you give enough love
your light
the last to know
it's all coming back to me now
just walk away
naked
i believe in you
i love you
goodbyes (the saddest word)
ziggy
contre nature
apprens-moi
let your heart decide
fade away
a new day has come
Pour que tu m'aimes encore

konto_przeniesione

"My heart Will go on", "All by myself", "A New day has come", "Alone", "That's the way it is", "I Drove All night".... ale zdecydowanie na pierwszym miejscu u mnie jest "it's all coming back to me now"... ogromnie się wzruszam przy tej piosence... <3

konto_przeniesione

Oj ciężko wybrać najlepszą.. Ale ost. nie mogę przestać słuchać "Parler a mon pere" <3333

konto_przeniesione

temat rzeka. nie jestem w stanie wybrac, ale na pewno nie zadna z jej najwiekszych hitow. Moze "Je t'aime encore" albo "Tout l'or des hommes", "Call the man"... nie no, moglabym tak niemal w nieskonczonosc

konto_przeniesione

Top 10 Celyny:
1. Retiens-moi z płyty "1 fille & 4 types"
2. Us z płyty "Let's talk about love"
3. On ne change pas z płyty "S'il suffisait d'aimer"
4. Zora sourit z płyty j.w.
5. Pour que tu m'aimes encore z płyty "D'eux"
6. Cherche encore j.w.
7.Where does my heart beat now? z "Unison"
8.Les derniers seront les premiers z "D'eux"
9. The Reason z "Lets talk about love"
10. Taking chances

Uff ciężko było ;-)

Johnny1981

Wielka gwiazda. Aż trudno uwierzyć, że jej kariera zaczęła się ponoć od tego, że wygrała Eurowizję w 1988 roku. Konkurs, który nazywa się "Muzyczną paraolimpiadą".

A co do MHWGO. To myślę, że ten kawałek przeszedł już do historii. Jako jedna z najlepiej wykonanych piosenek filmowych i ballad ogólnie. Nie pamiętam, jeśli się mylę to poprawcie mnie.....ale czy Celine przypadkiem nie dostała za nią Oscara?

I jeszcze jedna rzecz, gdy w wakacje usłyszałam w radiu jej nowy kawałek. To spiker powiedział, że dużo lepiej brzmi gdy śpiewa po angielsku. A ja na to gó*no prawda! A wy co sądzicie?

christinearron

Moim zdaniem Celine świetnie brzmi w obu tych językach a w jej francuskich piosenkach można dostrzec wiele magii i uroku. Jeśli chodzi o MHWGO to piosenka dostała Oscara, ale nie trafił on do rąk Celine, ponieważ ona nie napisała tego utworu.
Celine Dion jest moją ulubioną wokalistką od wielu lat. Ma wielki talent i przede wszystkim szacunek do swojej publiczności co jest bardzo rzadkie wśród dzisiejszych ''artystów''. Widać, że kocha to co robi, ale nie zatraca się w tym. Najważniejsza jest dla niej rodzina. Według mnie to jedna z najlepszych artystek wszech czasów.

konto_przeniesione

A new day has come.

konto_przeniesione

Ja też uwielbiam "My heart will go on".
To niesamowicie piękna i poruszająca piosenka

konto_przeniesione

Nie mam chyba jednej ulubionej piosenki. Lubię zarówno stare i nowe, śpiewane po angielsku i po francusku, i za każdym razem zachwycam się nimi, jakby je usłyszała pierwszy raz. ;) Aktualnie mam fazę na piosenki z ,,Sans Attendre" i ,,LMBTL". ;)

konto_przeniesione

U mnie na pierwszym miejscu stoją razem "A New Day Has Come", "I'm Alive" i "That's The Way It Is".

konto_przeniesione

Ja mam trzy ulubione ex aequo
,,A new day has come"-posiada najlepszy teledysk
,,My Heart will go on"-mam do niej największy
sentyment,w końcu leciała w ,,Titanicu"
,,That's the way it is"-jest najweselsza

Brandon568

Zapomniałem:-),,A new day has come ma też świetne przesłanie ,, jutro też jest dzień":-)

konto_przeniesione

Ja lubię wiele piosenek Celine ale "My heart wilk go on" jest na czele tej listy. Całkowicie się z Tobą zgadzam- Celine była stworzona do tego utworu i nadzwyczaj doskonale oddała magię,klimat,nastrój i cudowny dramatyzm filmu "Titanic".