Wczoraj obejrzałam Żonę astronauty i stwierdziłam, że Charlize gra nienajgorzej ale znowu na pewno nie mogłabym ją zaliczyć do tych naprawdę dobrych w dziedzinie aktorstwa. Takich jak Scarlett Johannson czy Kate Winslet. Chralize jest bardziej typem aktorki typu Jessica Alba- wyglądem zdobywa dużo roli i podbija rankingi, ale gra średnio.
nie wiem jak wogole mozna porownywac Charlize do Jessicy Alby, ktora w kazdym filmie gra tak samo. Z twojej wypowiedzi wynika, ze ogladalas tylko jeden film z uzialem Theron - Zona astronauty. Radze ci obejrzec "Monster", "Daleka Polnoc", "Z glowa w chmurach" i chodzby "24 godziny". Ciezko oceniac aktorke po jednym obejrzanym filmie z jej udzialem ;-)
Wcale nie napisalam ze Charlize nie posiada talentu, tylko ze srednio gra. Ale teraz po dluzszym namysle postanowilam ze obejrze jeszcze kilka filmow z nia i wtedy najwyzej albo sie jeszcze bardziej utwierdze w tym co tutaj napisalam, albo sie przyznam do bledu.
Acha. Zapomnialabym! W sumie to chyba rzeczywiscie porownanie Charlize do Alby bylo z mojej strony przesada.
nie jeden tylko trzy filmy bo oprocz tego Adwokata diabła Wielkiego Joe. Niestetyt muz esie przyznac ze przesadzilam porownujac ja do Alby jesli o talent chodzi, ale nie zmienia to faktu ze Charlize nie zasluguje na tak duze miejsce w filmwebowym rankingu.
Wedlug mnie Charlize zasluguje na duzo wieksze miejsce. Obejrzyj sobie "Monster", "Daleka polnoc" lub "Z glowa w chmurach". Co prawda nie wiem, ja mozna uwazac ze Theron nie posiada talentu, bo jest on widoczny golym okiem bez przygladania sie. Ale to twoja sprawa. Albo tego nie widzisz, albo poprostu nie chcesz zobaczyc...
Hehehe zaczynasz pisać o idealnym wyglądzie a potem znowu zarzucasz że jest "nie do końca utalentowana" :P chyba ta wypowiedź Ci nie wyszła...
Po pierwsze mała rada. Nigdy nie oceniaj aktora, po obejrzeniu tak małej liczby jego filmów. Wybacz ale sama się ośmieszasz oglądając początkowo te miej znane pozycje, żeby wejść na forum i pisać że aktor jest "nie do końca utalentowany". Skoro oglądnięte pozycje Ci się nie spodobały to wartobyłoby oglądnąć dobrze przyjęte pozycje i wystawić notę duuuużo bardziej obiektywną. Jak dla mnie po prostu zaniżyłaś jej ocenę.
Sprawa jest dosyć prosta albo ktoś ma talent, albo go nie ma.
Porównywanie Theron do Alby to istne nieporozumienie, chociażby z uwagi na filmografię, prestiż filmów w których gra, ale także same ambicje aktorskie, które niebywale Charlize posiada niemałe.
Co do Kate Winslet to owszem bardzo dobra aktorka, ale moim zdaniem Charlize nie jest wcale od niej gorsza. Dobrze zagrała w: Życie za życie, Zatrutym Piórze, W stronę Marrakeszu, Marzycielu czy Zakochanym bez pamięci. Bez dwóch zdań to utalentowana aktorka, także bardzo ładna.
Jeżeli chodzi o Charlize i Winslet to filmografia porównywalna. Charlize bardzo dobrze zagrała w takich filmach jak : Wbrew Regułom, Głowa w chmurach, Daleka Północ, Monster, Klątwa Skorpiona, Celebrity (istne perełkowa rola u Woody'iego Allena), jej role wymienionych przez Ciebie filmach również były bardzo dobre ( Adwokat Diabła i Żona Astronauty nieco zbliżona rola może dlatego Twoje dosyć negatywne odczucia). Och zapomniałam o Peter Sellers life and death. Charlize jest naprawdę świetną aktorką przede wszystkim dlatego że gra w bardzo różnych gatunkach filmów, chodź szczerze powiem że najbardziej lubię jej kreacje dramatyczne.
No to się trochę rozpisałam...mam nadzieję że jeśli bliżej zapoznasz się z jej twórczością zauważysz niebywały talent jaki ta aktorka posiada. Pozdrawiam :)