Wg Was - gdzie najlepiej zagrał? Ja mam za sobą 11 tytułów z nim w obsadzie i w sumie podoba mi się jego kreacja z Swing Kids, czy Empire of The Sun, gdy był jeszcze młody, ale najlepsza rola to chyba mimo wszystko American Psycho (jeśli chodzi o samą rolę, a nie najlepszy film). Fighter, Mechanik, Eqiulibrium też na najwyższym poziomie. Najsłabiej póki co w Wrogowie Publiczni, ale w sumie jego postać nawet kwestii nie miała zbyt wiele, nie mówiąc już, że te które były, prawie nic nie wnosiły. A jakie są Wasze odczucia?
Prawda, w Batmanie nie musiał się męczyć, biorąc pod uwagę jego inne, bardziej wymagające role. Poza tym, to nie Bale kojarzy mi się z Batmanem, tylko Batman z Balem, a to jest ogromna różnica.
Widziałam z nim wiele filmów i wiem, że jest dobrym aktorem, jak dla mnie jednym z najlepszych. Nie tylko dlatego, że podobają mi się filmy w których gra.
Nie musiał się męczyć?? Tyle że podobno parę razy stracił głos na dłuższy czas, modyfikując głos jako Batman...
Wiem że ludzie narzekają na tą zmianę, że harczy jak odkurzacz, a dla mnie to kolejny dowód na to, jak Christian przykłada się do roli. IMO najlepszy Batman, i to nie ze względu na sympatię;) Keaton, Val i Dżordż w porównaniu z Bale'm nie dają rady. Zresztą, uwielbiam Bale ściśle za jego warsztat aktorski.
@soszyn Raz, że nie wszyscy na pewno ten film widzieli, bo Bale raczej najbardziej znany jest z późniejszych występów, dwa, że film jest specyficzny. Moim zdaniem to jest bardziej czarna komedia, niż thriller/horror jak jest oficjalnie opisywany, Dlatego po włączeniu go pierwszy raz można się zdziwić i wielu na pewno ten film się nie podobał, albo był dla nich dość dziwny. A często jest tak, że w bardziej lubianych filmach ocenia się role automatycznie lepiej niż w tych mniej lubianych. :)
Według mnie wszystkie jego role są świetne!!! Ale popisowe to oczywiście American Psycho, Mechanic i ...Equilibrium...
Mam 16 filmow z nim przerobionych, i naprawde w kazdym w jakim go ogladałam sama grą aktorska powalał. Czy ty Batman, Mechanik, American Psycho, Terminator. Prestiż. 3:10 do Yumy i nawet Władcy ognia z nasza rodaczka. Osobiscie uwielbiam tego aktora. Jego głos, usmiech, gra aktorska. i pomimo tego ile ma lat. Brałabym :)
Z udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 22 tytuły średnia ocena: 7,6
chcesz obejrzeć: 9 tytułów
masz ulubionych: 3 tytuły
Moja trójka: Imperium Słońca, American Psycho i Mechanik.
I najlepszy dubbing ever w Ruchomym Zamku Hauru
Uważam ten temacik za wysoce problemowy, gdyż IMO Bale ma niemal same genialne występy.
Jedynie Mio mój Mio zagrał przeciętnie. Poprawnie, jednak na podobnym poziomie jak czyni to większość dziecięcych aktorów... Ha, powiedziałabym że bracia Kaczyńscy w swym debiucie byli lepsi, bez obrazy;)
Tyle że w tym samym roku Bale zagrał u Spielberga tak, że ja bym mu dała Oscara. Coś nieprawdopodobnego po prostu.
Jeśli chodzi o najlepsze role to szczególnie wyróżniam te w:
- Imperium Słońca
- Tajny agent
- American Psycho
- Shaft
- Equilibrium
- Mechanik
- Harsh Times
- Batman
- Prestiż
- Operacja Świt
- 3:10 to Yuma