zagrał w Batmanie który teraz jest na topie i odrazu zajmuje wysokie miejsce w rankingu... porażka
Racja, jedna rola wynosi amatora na szczyt, a o prawdziwych geniuszach filmu, jak Al Pacino czy Robert de Niro mówi się coraz mniej.
jeśli amator odnosi się do Ch. B. to szczerze ci współczuję, bo on pierwszą rolę zagrał w wieku 13 lat- i to jaką rolę....a to nie jego wina, ze nagle banda bezmózgich idiotek doszła do wniosku, że jest ... jak to się mówi?? "zajebisty", "wypasiony"??
poza tym raczej nie mozna go porównywać z PAcinem i DeNirem.. i to chyba wy mówicie o nich coraz mniej...
Ech... Zaczyna się. Dotychczas było tu spokojnie a teraz będzie to samo co na stronie Deppa. Głupie "fanki" zobaczyły Balea w jednym filmie i zaczęły głosować na niego w rankingach a antyfani zaczną wypisywać głupoty jakim to Christian jest słabym aktorem by dać upust swym emocją.
Założymy się, że tak będzie?
a szkoda.. ja Bale'a lubie od kiedy zobaczylam imperim slonca i male kobietki..
na forum deppa juz nawet nie wchodze.. ktos powinien zrobic porzadek i powyrzucac wszystkie wpisy typu "jak ja go ku* nienawidze" czy "ohh jaki on slodki , kocham go!!!"
z tego co pamietam, to wysokie miejsce w rankingu zajmował juz na duzo wczesniej przed rola w "Batmanie"...i nie jedna rola wynosi na sam szczyt, bo przed Batmanem miał dużo dobrych ról(Equilibrium, Mechanik, Imperium Słonca" itd)...
Nawet nie będę dalej czytał tego forum, bo to nie ma sensu. Zgodzę się tylko z wypowiedzią nemezis. Oj ludzie jak można go niedoceniać.
Oczywiscie ze byl znany i ceniony jeszcze na dlugo przed Batmanem ale widac to przykre dziecko bach cos tam dopiero po obejrzeniu Batmana dowiedizalo sie ze jest taki aktor i musialo tu przyjsc wyglosic swoje "madrosci".
widziałaś.... nemezis= widziałaś..... wiem, na jakim poziomie bylo imperium słońca, bo śledzę jego karierę od blisko 5 lat (odkąd zobaczyłam sen nocy letniej), i co nieco mogę na ten temat powiedziec.. a co do Pacino to w piątek był Ojciec Chrzestny II na TVN :D
ale i tak uważam, że nazywanie Bale'a amatorem jest bardzo krzywdzące i przede wszystkim niesprawiedliwe...
Wiedziałem, wiedziałem że powiesz "Ojciec chrzestny". Niestety "Ojca chrzestnego" sponsorowało Electronic Arts bo robi grę na podstawie filmu. Emisja Ojca w TV miała zachęcić do kupna gry, a o ile wiem przed filmem była zapowiedź gry. A moje określenie amator odnosiło się do aktorów, którzy dzięki jednej roli wchodzą na szczyt, ale potem szybko z niego spadają.
To powiedz , może nie powinien przyjmować roli w batmanie , tak ? Przyjął , zagrał świetnie , i nie rozumeim o co ci chodzi. Jak zagrał w czymś znanym to od razu jest głupi , kiepski i dla nastolatek? A co z tego że to promocja gry ten ojciec chrzestny. Pytałeś się kiedy ostatnio był pacino , no i był pare dni temu... Miesiąc temu było też pieskie popołudnie...
De Niro, o ile mnie pamieć nie myli, też grał w Ojcu Chrzestnym.. i jak powiedział ktoś wyżej, co z tego, ze to byla reklama gry....
W mojej ocenie Bale jet bdb aktorem gra doskonale i przede wszystkim wielki respect za to jak potrafil sie poswiecic dla roli (W "The Mechanist" niszczy swoim wygladem ,do ktorego "zrzucił" jakies 30kG by pozniej chyba wiecej przytyc do Batmana i jeszcze sie "przybić"...)
bach zauwazylam,ze zawsze wszystke slawy w jakis sposob obrazasz na filmwebie.jestes bezuzytecznym i zazdrosnym czlowiekiem dlatego to robisz
Bale jest po prostu świetnym aktotem,a to że po batmanie wzrosła jego popularność..to chyba naturalne...mnie to osobiście nie pzreszkadza...ale akurat nie za role w batmanie go cenie.....inna sprawa jest to,że te wszytskie rankingi ..nie są miarodajne...poza tym jezeli cenie aktora i w mym odczuciu jest naprawde doskonały to naprawde nie obchodzi mnie czy jest na miejscu 10,1,2 czy 167....
Fakt, nie ma jak głupie (przepraszam;)) fanki, które podgrzewają atmosferę. Jakby co, one czuwają. Nie zabraknie tematów do dyskusji ;)) A tak na serio też jestem dziewczyną. I na facetów w filmach patrzę troszkę inaczej niż ty. Mnie się podobał, ale nie jako "piękny chłoptaś o zniewlającym wyglądzie i spojrzeniu" oraz "mogę się dla niego zabić". Po prostu podobał mi się aktorsko. Może dzięki temu wreszcie gdzieś się przebije.
A swoją drogą jest całkiem przystojny ...;))
Pozdraiwam
Ps. Tylko jak on robił ten dziwaczny głos, gdy był Batmanem? Ja nie wiem ... Trochę to było dziwne.
Gdzieś wyczytałem, że jego głos był modulowany komputerowo. A co do samego tematu, to wolałem go chociażby w "Mechaniku" czy "American Psycho".
Christian Bale to swietny aktor!! co za debil twierdi ze jest kiepski??!! faktem jest, jak dla mnie, ze jest troche niedoceniany ale to nie powod zeby negowac jego talent.... szanujmy sie, mimo wszystko gosc zna sie na rzeczy i jego gra jest bardzo dobra