Christopher NolanI

Christopher Jonathan James Nolan

8,7
32 826 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Christopher Nolan

...bez wątpienia to Nolan robi w tej chwili najlepsze filmy ; J

Ktoś się nie zgadza?

Starigniter

Ja się nie zgadzam, chociaż nie uważam, że jest zły. Faktycznie zaimponował mi Incepcją, Batmany też nie są słabe, jednak te twory nie przebijają filmów np. Quentina, czy to Darabonta albo Eastwooda. Mógłbym wymienić jeszcze wielu wykonawców. Jego twórczość jest zbyt wysoko oceniana na tym portalu.

Hrust

Może jeśliby porównać całą dyskografię to Nolan powinien być za trzema ww. reżyserami, ale ja pisałem w perspektywie ostatnich lat. Nolan od 2000 r. wydał co najmniej 6 bardzo dobrych filmów. A jak inni?

Starigniter

Oj, nie dyskografię, tylko filmografię, oczywiście ; J

Starigniter

Ja się zgadzam w 100%. Nolan to mój faworyt :-)

kuchareczka1987

-"Memento"
-"Batman Begins"
-"The Prestige"
-"The Dark Knight"
-"Inception"
-"The Dark Knight Rises"...

Tylko ten drugi oceniłem na 8, reszta 9, a "Mroczny Rycerz" to mój ulubiony ; J

Żaden reżyser w ciągu ostatnich lat (i jak na razie w ogóle) nie może się u mnie pochwalić aż tak swoim dorobkiem jak Nolan.

Starigniter

Paul Thomas Anderson

rev1337

A co on takiego wybitnego nakręcił w ostatnim czasie?

Starigniter

"Mistrz", "Aż poleje się krew", a wcześniej jeszcze "Magnolia", a w rzeczywistości sam Mistrz zawstydza całą jego filmografię

rev1337

Jedynie kogo PTA zawstydził Mistrzem to samego siebie

ApolloCreed_

tak, bo nie spodziewał się, że tytuł filmu będzie oznaczał jego poziom :)))

rev1337

dobry żart

BigDadddy

No więc kto jest lepszy?

Starigniter

Tak samo jak ktoś wyżej PTA > Nolan. Ale trzeba Krzysiowi oddać, że bardzo dobre filmy kręcił, szczególnie Prestiż i Memento.

G00N3R

Ba, jeszcze do tego je napisał.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Starigniter

David Fincher, Quentin Tarantino, Joel Coen & Ethan Coen, Paul Thomas Anderson, Clint Eastwood > Christopher Nolan. To tak na szybko wymieniłem. Lubię Nolana, bo zręcznie łączy w swoich filmach dobrze skonstruowany scenariusz i świetną rozrywkę, ale do tych pięciu panów powyżej się nie umywa, szczególnie do braci Coen. Już samo No Country For Old Men zawstydza jego filmografię.

Conan_z_Cymerii

Prestiż i Memento to dwa jego najlepsze filmy i to nie ulega dyskusji.

Starigniter

https://www.youtube.com/watch?v=lBYtjY07WXg