Christopher NolanI

Christopher Jonathan James Nolan

8,7
32 691 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Christopher Nolan

nie tworzy filmów taśmowo, stawia na jakość. Nie sposób zignorować jego dzieł - zdecydowanie prowokują do dyskusji. Nawet kręcąc Batmana, pozostaje sobie wierny (zaznaczam, że nie jestem antyfanem Batmana, tylko podziwiam sposób w jaki reżyser odciął się od stylu poprzednich, delikatnie mówiąc , niezbyt udanych części)..
Chyba czas dadać Nolana do ulubionych..

Jull

Ja juz dodąłem. Swietny reżyser, jeden z najelpszych z ostatnich lat. Zrobił 4 filmny, w tym dwa genialne i ani jednego słabego.

użytkownik usunięty
fidelio

Co prawda, to prawda. Kroi nam się reżyser naprawdę wielkiego formatu, jakiego będzie się wymieniać wśród najzdolniejszych twórców kina rozrywkowego (jak Hitchcocka).

Zgadzam się z wami. Nolan to świetny reżyser, nowa wersja Batmana, Memento, Bezsenność, Bezsenność i Following to b. dobre filmy, baa Memento to film wybitny. Śmiem twierdzić, że jeżeli Nolan utrzyma taką formę jaką prezentuje teraz, oskara ma murowanego...

Lina, ja bym nie nazwal Nolana tworca kina rozrywkowego. Memento, Bezsennosc czy Prestiż to filmy ambitne, zadajace powazne pytania, skupiajce sie na bohaterach, a nie na akcji. Bardziej jest filozofia niz rozrywka w jego filamch.

fidelio

Każdy z tych filmów przez was wymienionych ma niepowtarzalny klimat. Nolan idealnie go nadaję każdemu swojemu nowemu dziełu. W Batmana tchnął nowego ducha, nową energię. Z Memento zrobił coś nowego, coś co się rzadko ogląda.Bezsenność była strasznie klimatyczna, do tego bardzo udane zdjęcia.
IMO Prestiż z tego zbioru wypadł najsłabiej ale był bardzo klimatyczny jak już wcześniej pisałem ;)
Znakomity reżyser.

era

Dla mnie najsłabszym dotychczasowym filmem Nolana jest Bezsenność (może dlatego, że nie maczał przy nim paluchów jego brat). Prestiż był fenomenalny, jeden z moich ulubionych filmów ostatnich lat.

Jull

i teraz dochodzi Mroczny Rycerz. Wielkie brawa.. jesli wcześniej dałam mu 10/10 to teraz powinien mieć przynajmniej 11.

Jull

Prestiż
Batman - Początek
Bezsenność
Memento
świetne filmy!! Oby więcej takich filmów!!!! Oby więcej takich reżyserów!!

LaraNotsil

Gość jest po prostu niesamowity!!!
Memento
Batman Begins
Prestiż
The Dark Knight itd......
co jeden film to lepszy od poprzedniego
Jak tak dalej pójdzie to wróżę mu statuetkę złotego facecika :D:D:D:D

Jull

Prestiż to majstersztyk pod wieloma względami. Po pierwszym obejrzeniu stawiałem go mniej więcej na równi z Iluzjonistą o podobnym temacie. Po drugim obejrzeniu na spokojnie Prestiż zdeklasował Iluzjoniste totalnie.

traveler

ja najpier widziałam "Prestiż" potem "Iluzjonistę". I od początku uważałam, że ten pierwszy jest lepszy;]] Nawet nie jestem pewne czy powinno się porównywać te dwa filmy, bo to trochę inny kaliber.

użytkownik usunięty
Jull

mroczny rycerz-genialny!