Claudia CardinaleI

Claude Joséphine Rose Cardinale

8,0
4 599 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Claudia Cardinale

Wszyscy, którzy chcieliby np. złożyć życzenia Claudii Cardinale z okazji kwietniowych urodzin, mogą przy okazji poprosić o autograf boskiej C.C..

Jej adres to:

Claudia Cardinale
c/o Antonia Delguado
2 Blvd Henri IV
75004 Paris
France

Polecam! Sam sprawdzałem i wiem, że mieć pamiątkę po Legendzie Kina to nie byle gratka :)

Wystarczy wysłać ładny list, równie ładnie prosząc o zdjęcie z autografem. Proszę również załączyć kupon międzynarodowy na odpowiedź. Podobno gdzieniegdzie je wycofali z poczty, ale może gdzieś się uchowały :)

Powodzenia!

bardotek69

Bardzo dziękuję ! Może nie wypróbuję na Jej urodziny, ale na pewno do Legendy Kina napiszę !
Bardotek pisałeś,że długo czekałeś na list, ciekawe dlaczego. Czytałam odpowiedzi innych fanów i czekali trzy miesiące, może CC była bardzo zajęta, chociaż już nie gra tak dużo w filmach jak kiedyś.
Szkoda, że wycofali te kupony, może bez bez nich też dałoby się otrzymać odpowiedź...Mam jeszcze jedno pytanie czy C.C napisała do Ciebie list i dodała autografy ? Gdzieś czytałam z nią wywiad i mówiła, że na listy fanów odpowiada osobiście.

Claude_Claude

Nie, od Claudii otrzymałem dwa zdjęcia starszej już C.C. z dedykacjami. Jedna po francusku druga po włosku była bodajże.
Czekałem chyba około 3 miesięcy, albo nawet i prawie rok. Już nie pamiętam. Miałem to wszystko opisane w pliku tekstowym (bo wysłałem już ponad 80 listów do gwiazd), ale straciłem ten plik podczas formatowania dysku i nie mogę go odzyskać (chyba, że ktoś zna jakiś fajny bezpłatny program do tego typu celów?).

Spróbuj bez tych kuponów, a nuż Ci się uda.

Im szybciej, tym lepiej. Nie wiadomo ile to zejdzie tym razem...

Powodzenia!

bardotek69

Dzięki za odpowiedź. Gratuluję Ci takiej ambicji, to fajnie mieć autografy od takich ikon. Wiesz jest możliwość przywołania usuniętych plików. Wejdź na obojętną stronę z programami np. instalki i wybierz odzyskiwanie danych. Sama kiedyś próbowałam, ale okazało się, że pliki te zgrałam, więc się już w to nie bawiłam, ale myślę, że warto spróbować. Niestety w tym roku nie mogę napisać do C.C, spróbuję za parę miesięcy. Pozdrawiam

Claude_Claude

A wracając do biografii Claudii, to pisałeś, że trochę o niej wiesz. Ja niestety nie mam żadnej książki CC, więc nie wiem o niej za dużo. Wiesz może jak ułożyło się życie prywatne ? Jaki ma kontakt z synem, czy ma jakieś wnuki. Czytałam, że CC mogła mieć romans z prezydentem Francji, ale nie jestem pewna czy to tylko plotka.

bardotek69

Orientuje się ktoś może czy adres Claudii Cardinale podany przez użytkownika bardotek69 jest nadal aktualny? W sieci znalazłam inny i nie wiem, na który z nich wysłać prośbę o autograf...

Bryseis

Trudno powiedzieć.

Właśnie widziałem, że adres na FnaMail.biz został zmieniony, ale ten nowy nie ma wcale nowych opinii/komentarzy - też nie ma pewności, że dostaniesz odpowiedź na list. Warto jednak zaryzykować! Powodzenia!

bardotek69

Claudia mieszka w Paryżu.

Claude_Claude

Szkoda tylko, że nie odpisuje na pocztę, którą dostaje na paryski adres;)

Mnie odpisała raz, a wysyłałem jeszcze rok po roku w 2007 i w 2008. Jednakże na szczęście spotkałem JĄ i podpisała mi wszystko co chciałem, więc mogę umrzeć szczęśliwy;) to samo z B.B., jeszcze tylko Ursula Andress mi została:P

bardotek69

Możesz teraz umierać w spokoju, ale ja nie ! Cóż, będę próbowała, a jak nie, to w przyszłe wakacje jak pojadę do Francji, to będę poszukiwać B.B i C.C i powiem, ze jak nie dostanę autografu, to nie opuszczę Francji ;-)

bardotek69

Wysłałam list do Claudii dwa lata temu..nie dostałam odpowiedzi. Ciekawe czy wg dotarł.. ;c

Analogy

Mnie tez juz nigdy C.C. wiecej nie odpisala, a wysylalem do niej listy z 2 lub 3 razy. Wtedy w 2010 mi sie udalo i tyle. No i jeszcze spotkalem ja kilkukrotnie osobiscie i dostalem kilka autografow i zdjec:D

bardotek69

Nieźle, gratuluję! Gdzie ją spotkałeś?

PIOTREK_31

A tu:

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/387712,lodz-claudia-cardinale-w-kinie-balty k-zdjecia,1,10,id,t,sm,sg.html#galeria-material

Tam za C.C. I Pania Zawadzka na zdjeciu to ja;)

bardotek69

Gratulacje, super! O tym, że była w Łodzi wiem. Może kiedyś będzie we Wrocławiu, lub gdzie indziej i też ją spotkam.

PIOTREK_31

Miejmy nadzieje, ze jeszcze odwiedzi nasz kraj wiele, wiele razy:) zycze Ci bys tez mial te szanse spotkania z Zywa Legenda
Kina!

bardotek69

Oby! (Nie) dziękuję. :)

PIOTREK_31

Masz szanse! Claudia zawita do Polski po raz trzeci (pierwszy raz byla ponoc by nagrac wiersze autorstwa naszego Papieza ponoc), tym razem do Krakowa:

http://www.filmweb.pl/news/PKO+OFF+CAMERA%3A+Claudia+Cardinale+go%C5%9Bciem+i+pe %C5%82en+program+konkursu-111035

bardotek69

Dzięki za info. Dopiero teraz zobaczyłem. Może kiedyś...

PIOTREK_31

Jeszcze chyba jest w Krakowie, nic straconego;)

bardotek69

Lepiej jakby przyjechała kiedyś do Wrocławia. ;)

PIOTREK_31

Moze i przyjedzie, ale dla takiej gwiazdy trzeba bylo ruszyc tylek w troki i ruszyc do Krakowa, w koncu ten sam kraj a to zywa, leciwa legenda!

bardotek69

No tak, zdaję sobie sprawę. :)

bardotek69

ŁAU!