IKONA KINA.
Jeden z najbardziej rozpoznawalnych aktorów wszech czasów...
Jeśli ktoś z żyjących aktorów się z nim może równać, to tylko DeNiro i Al Pacino... Ale i oni nie są tak uniwersalni, bo reżyserią się nie zajmują :)))
100 lat, Panie Eastwood!
Ciekawe że zaczynał w spagetti westernach, getunku z początku pogardzanym w USA a dziś wiele z tych filmów ocenianych jest jako bardzo dobre zwłaszcza że przy niskich budżetach stawiano na scenariusz. Szkoda że już Włosi nie robią westernów.
Szczerze to obecnie przy jego geniuszu i doswiadczeniu przede wszystkim aktorskim ale i reżysersko-producenckim to chyba nikt nie może się z nim równać. W Hollywood każdy sie z nim liczy bez wyjątku.
nie kumam jak ja lubię tego dupka Eastwooda, ale lubię, a nawet uwielbiam. Ale Ala Pacino i Roba De Niro też lubię.
A jego córka też skleciła filmik :) Ale jakoś nie czuję bluesa do filmów rodziny Pacino, w przeciwieństwie do Clinta - przegadane. Mocno przegadane, w teatrze to by jeszcze przeszło, na ekranie nieszczególnie. I awangardowe sztuki wyciągane... mój boże, nic tak się nie starzeje, jak sztuki o anarchistach.
Nie pluję na Pacino jako takiego, w 'Człowieku z blizną' był świetny. Ale nie do reżyserki.
Kurde, nie dość, że jest b. dobrym aktorem z kultową rolą Bezimiennego rewolwerowca, to jeszcze jest reżyserem z własnym, spokojnym, oryginalnym stylem reżyserii, który bardzo mi się podoba. I wyreżyserował w tym stylu kilka kapitalnych filmów - Bez przebaczenia, Oszukana czy Rzeka tajemnic. Kto by pomyślał??
Zgadzam sie z Toba.Masz racje-Clint żywa legenda Eastwood.Tak mi przyszlo do glowy,czy zagral w jakiejs komedii??Przypomina mi sie jedna,z tą małpą.Pamietasz jeszcze jakąś?Komedie w ogole,mi do niego nie pasuja.Ogladalem kiedys program o nim.Mowiono tam,ze zrobil "rewolucje"w kinie,swoją oszczedną grą.Faktycznie w kilku filmach,westernach(w dodatku kultowych)jego twarz przez caly czas jest taka sama tzn.zero usmiechow,grymaśow,mimiki itp.Śmieszne,ze grac w ten sposob,tez trzeba umieć :-) O innym aktorze bysmy powiedzieli,ze to drewno i bysmy o nim zapomnieli.A Clint zrobil z tego odzielny dział - gra bez mimiki.To oczywiscie żart,a powaznie to dla mnnie klasyk,kozak.Z Al Pacino i DeNiro dobre porownanie.Pozdrawiam
Gość ma całkiem niezłe geny i silny organizm. 87 lat, a trzyma się bardzo dobrze i w życiu nie próżnował