Nie wiecie może, jak zdobyć jego autograf? Bo np. z Johnym Deepem jest tak, że wysyła się maila ze swoim adresem, i po miesiącu czy dwóch przysyłają jego fotę z podpisem - i to za darmo! A czy Colin nie może takiej akcji? Bardzo chciałabym mieć autograf tego aktora...
nie wysyłają prawdziwych autografów Johnny'ego, tylko zdjęcia z nadrukowanym podpisem.
jeśli naprawdę zależy Ci na autografie Colina, to chyba nie będziesz miała nic przeciwko nabyciu znaczka do UK (nie ma opcji z e-mailem) :) ja wysłałam list oraz prośbę o podpis dla mnie i dla koleżanki - dostałyśmy zdjęcia z dedykacjami *.* oczywiście nigdy nie ma pewności że podpisał je pan Firth, ale i tak radość była wielka
pozdrawiam :)
Heh, odpowiadam sama sobie :D
Ze stronki www, podanej wyżej: "Należy pamiętać, że do koperty trzeba włożyć 'Międzynarodowy kupon na odpowiedź' i kopertę zwrotną."
tak, trzeba włożyć kupon, no chyba że masz angielskie znaczki ;)
po prostu trzeba pokryć też koszt wysyłania listu z Anglii.
to jest kupon, który w Anglii czy gdzieś tam można wymienić na znaczek.
kosztuje 4,5zł ; dostępny na poczcie ;D
ja kuponu chyba nawet nie wysłałam. ale pamiętam że dołączałam takowy w liście do Freddie'go Highmore'a i dostałam zdjęcie z autografem ^.^
powodzenia!
ja pisalam na ten adres:
Colin Firth
Independent Talent Group Ltd.
Oxford House
76 Oxford Street
London W1D 1BS
UK
i dostalam autograf po 2 tygodniach z dedykacja :) i widac ze to nie nadrukowany ale wiadomo, ze nie ma sie pewnosci czy to naprawde On podpisal, ja mysle ze jednak On :D
Napisz list do Colina (oczywiście po angielsku) w którym napiszesz parę miłych słów do niego, np. za co go cenisz, jakie filmy z nim najbardziej lubisz itp. na końcu piszesz, że bardzo prosiłabyś o wysłanie jego zdjęcia z autografem. kopertę adresujesz na ten adres, co podałam wyżej, a do koperty oprócz listu do Colina najlepiej włożyć jeszcze na pół zgiętą kopertę zaadresowaną do siebie i międzynarodowy kupon na odpowiedź dostępny na każdej poczcie - to gwarantuje, że dostaniesz odpowiedź (przynajmniej takie tylko znane mi są przypadki), ponieważ on tam nie będzie musiał za nic płacić i tylko włoży zdjęcie z autografem do koperty z Twoim adresem i wyśle (czy tam jego ludzie wyślą) :)
Pozdrawiam
dziwi mnie ogólnie to, że 'do' alana rickmana wysyła się pod ten sam adres
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?f=146&t=222404
bo wiadomo, że to nie jest ich domowy adres, tylko firmy, która współpracuje z aktorami - gdyby nie takie osoby, to sami aktorzy nie mieliby czasu np. wysłać autografu. a tak to ci firmy przekazują im listy od fanów, a aktorzy dają zdjęcia z autografami do wysłania - tak przynajmniej znajoma ze Stanów mi mówiła, że tak to się odbywa.
wyslalam w normalnej kopercie i do tego wlozylam na pol zgieta koperta zaadresowana do siebie i miedzynarodowy kupon na odpowiedz. kosztuje cos ok. 3 lub 4 zl
jak wejdziesz na tematy o Johnym Deepie, to się dowiesz. W wyszukwianiu odpowiedniego tematu wpisz złowo autograf ;)
zastanów się choć przez chwilę... tak na logikę
oczywiście, że przysyłają swoje
no chyba, że bardzo chcesz mieć jakieś konkretne zdjęcie podpisane przez Colina (lub innego aktora) to wtedy możesz wysłać swoje
Jak tak teraz myślę, to chętnie dostałabym jego autograf. Mam tylko jedno pytanie co napisałyście w liśice?
Właśnie mam takie samo pytanie co napisać w liście bo jak napisze po polsku to chyba nie zajarzą ja niestety w szkole uczę się niemieckiego ostatnio zaczęłam angielski i umiem go tak trochę
a ja właśnie dzisiaj dostałam :D
normalnie czad ^^
a w liście napisałam, że jest jednym z moich ulubionych aktorów, ulubiony film z nim... takie tam, co się zawsze pisze :)
ale humor mam poprawiony na maksa :D
dobrze ale po jakiemu ????
a jak po angielsu to możesz napisać co i co to znaczy plisss
No więc - Jestem twoją fanką :) (super wstęp) Chciałabym twój autograf.
Mój ulubiony film to ,,dziewczyna z perłą''. Powodzenia wszystkiego najlepszego.
Co tam może jeszcze być ????
LUDU!
Jako zaawansowany początkujący listowny zbieracz autografów oświadczam, iż Colin Firth przesyła swoje zdjęcie z autografem. Autograf nie jest nadrukowany. Zdjęcie jest małe [połowa A5].
A teraz najlepsze. Zdjęcie przyszło do mnie w tydzień. Nie wysyłałam znaczka, koperty ani niczego. zawsze pisze swój adres i tyle.
POzdrawiam.
W razie wszelkich pytań piszcie tu, a odpowiem.
Oto adres:
Colin Firth
Independent Talent Group Ltd.
Oxford House
76 Oxford Street
London W1D 1BS
UK
Nic nie dołączam. Piszę po prostu list, w którym (poza osobistymi westchnieniami) podaję swój adres i to jest najważniejsze. Znaczek do UK kosztuje chyba 3 złote.
Wsadzam list, zaklejam kopertę, naklejam znaczek i wrzucam do skrzynki.
Życzę wszystkim powodzenia.
A ja wydałam 5 zł na ten głupi międzynarodowy kupon na odpowiedź :P
i gdzie tu jest sprawiedliwość ;]
Sprawiedliwość nie istnieje w tym świecie :P
A dzisiejszego dnia dostałam autograf od Toma Cruise'a. Hah. Jestem więc już posiadaczką trzech autografów :P
Niestety autografy, które otrzymałyście od Colina Firtha są nieoryginalne. Podpisała je sekretarka. Oto dowód: http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?f=146&t=109503&hilit=colin+firth
supperletterfan pokazuje tam przykłady autografów Colina zdobyte osobiście. Łatwo zauważyć, że są zupełnie inne, niż te które mamy. Też w zeszłym roku do niego napisałam i autograf okazał się nieoryginalny. Jedynym sposobem, żeby otrzymać autograf jest spotkanie Colina.
odświeżę troszkę.
na fanmailbiz znalazłam dziewczynę, która pisała na domowy adres colina, jednakże nie chce go podać, pisałam do niej i dostałam odpowiedź, że niestety nie podaje tego adresu, że jest w internecie i łatwo go znaleźć. może i nie umiem szukać, ale jakoś mam z tym niemałe problemy.
no i skoro tak łatwo go znaleźć to co jej szkodzi podać ?
hmm, to tak jakby ktoś podał obcej osobie twój adres XDD''
kurde, szkoda, że są to zdjęcie podpisane przez sekretarkę, bo sama chciałam wysłać list do Colina :( ale cóż, zawsze najbardziej wiarygodne są autografy zdobyte osobiście :)
ja chętnie komuś dam autograf : D no, ale mogła chociaż mi dać takie małe namiary :c a ja już piąty dzień szukam.
ha, ja chcę! XDD''
rozumiem cię, rozumiem :) wątpię, żeby ten adres był w necie... może lepiej napisać na adres sklepu jego żony? (no co, gdzieś w wywiadzie mówiła, że Colin czasem stoi na kasie XDD)
A ja spotkałam Colina w Londynie na ulicy :-))i dostałam od Niego autograf, ale byłam kompletnie nieprzygotowana i podpisał mi się na polisie turystycznej - na zdjęcie nie chciał się zgodzić, bo był z dziećmi :-(