Daniel BrühlI

Daniel César Martín Brühl González Domingo

8,0
32 522 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Brühl

Jaki "Upadek"?

użytkownik usunięty

Skąd wyście wzięli Bruhla w "Upadku"!??
Przecież on tam w ogóle nie gra?
Stuart

Jasne,że gra.Stehr to był ten młody SS-Obersturmbannführer,który zastrzelił się w starym browarze,kiedy do pokoju w którym ukrywali się uciekinierzy z bunkra weszli Rosjanie.Zrobił to niemal jednocześnie z Walterem Hewelem.Właściwie to nie pamiętam dokładnie,żeby to był Brühl,nie kojarzę twarzy,ale w filmie dwie osoby popełniły w tym momencie samobójstwo.I zgodnie z moją znajomością sytuacji byli to Hewel i Stehr.

użytkownik usunięty
Esa

Wiesz co, ja dość uważnie oglądałam ten film ale twarzy Brühla w niej nie pamiętam. A znam ją dość dobrze, mogę cię zapewnić. Podejrzane wydaje mi się też to, że na żadej obcojęzycznej stronie, np. IMDb nie ma nic o "upadku" w jego filmografii. A ja jakoś bardziej ufam im niż Polakom. Na Film Webie jest sporo błędów i niedopatrzeń, że już nie wspomnę o tym, iż w niektórych filmach główni bohaterowie sa wymieniani na samym końcu listy obsady, po wszystkich śmieciarzach i innych statystach (patrz np. Vaya con Dios, ale nie tylko, tak jest w wielu filmach). Trzeba kliknąć "zobacz więcej" żeby zobaczyć głównego aktora. PARANOJA!

użytkownik usunięty

Ale żeby się upewnić chyba obejrzę ten film jeszcze raz.

użytkownik usunięty

I wszystko jasne. Brühl nie gra Stehrna, w ogóle nie gra w tym filmie. W obsadzie "Upadku" na filmwebie czytamy, że Stehrna gra dwóch różnych aktorów Daniel Brühl i Fabian Bush. Natomiast na IMDb w tej roli wymieniony jest tylko Fabian Bush. I wszystko jasne. Bzdury ten filmweb wypisuje, że głowa boli.

zobacz sobie na www.moviesection.de
to tez jest niemiecka strona i pisze tam w jego filmografii Untergng (czy jak to sie tam pisze po niemiecku, niby sie ucze, a nic nie pamiętam ;)

Mrs_Although

a, zapomniałam napisać mojego tradycyjnego zakończenia: Pozdrówka" ;)
I zapraszam na moją stronkę

użytkownik usunięty

Ludzie potrafią różne rzeczy w filmowgrafiach wypisywać. Brühl NIE GRAŁ W UPADKU (Der Untergang). Prowadzę stronę o Brühlu, czytałam mnóstwo wywiadów z nim. Daniel był początkowo związany z tym projektem, ale w końcu nie zagrał w filmie. Stąd pomyłki w filmografii.

Oglądałam ten film w kinie i to jeszcze w 2 rzędzie. Jak przeczytałam w filmografii, że Daniel tam grał, to zaczełam się zastanawiać w którym momencie on wystąpił i naprawdę w ogóle nie mogę go skojarzyć :/

Sharlet

.........czy to wazne ? Kogo to obchodzi ? Ktos obejrzy film, to zobaczy ze go tam nie ma. Ale problem ! Popatrz, slonko wyszlo, ptaki spiewaja ! A tobie takie glupoy w glowie.