Daniel Olbrychski

Daniel Marcel Olbrychski

7,7
41 164 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Olbrychski

... pochodzą te ujęcia: http://pl.youtube.com/watch?v=l0hzjh4z-0k moment 2:33 i 2:35 ?? proszę o odpowiedź

cichy89

wybacz, ale nie dałam rady słuchać tego czegoś. ani patrzeć na momenty bez D.O.

naresca_2

to wyłącz dźwiek i przewiń :D

błagam, to jest sprawa życia i śmierci ! ja muszę znać te filmy...

cichy89

To ja spróbuję:

1 "MAŁŻEŃSTWO Z ROZSĄDKU" - to sceny z bójką uliczną. film to brawurowy musical BAREI

2 "BRZEZINA" - to sceny z kosą i z kobietą za którą D. O. gania na łące. Kapitalny dramat WAJDY z bodaj najlepszą rolą Daniela

3 "JOWITA" Janusza Morgensterna - sceny biegów/maratony i sceny z CYBULSKIM i śliczną BARBARĄ KWIATKOWSKĄ. Bardzo dobry romans ale do "DO WIDZENIA, DO JUTRA..." daleko.

4 "POTOP" - szable, konie, podpalanie

5 "POPIOŁY" - sceny w przepasce na oczach i jak maszeruje przez śniegi Rosji. Mocny dramat historyczny, oczywiście Wajdy. Plus boska POLA RAKSA - już dla niej warto!

6 "KOLEJNOŚĆ UCZUĆ" - sceny z Marią Seweryn na kiblu. Swego czasu bardzo głośny. ZŁOTE LWY W GDYNI, ale nie widziałem, nie puszczają go w tv.

7 "WESELE" - sceny w okularach i na łóżku, z baziami

8 "KRAJOBRAZ PO BITWIE" - scena z kobietą obejmującą go udami na łonie natury. Fenomenalny dramat wojenny wg Borowskiego, oczywiście Wajdy

a piosenka rzeczywiście podła

użytkownik usunięty
AutorAutor

"ZŁOTE LWY W GDYNI, ale nie widziałem, nie puszczają go w tv."

miesiąc temu nadmiernie puszczało je KINOPOLSKA, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

AutorAutor

Och, bardzo serdecznie Ci dziękuję :) jednak pozostała tylko kwestia jednego filmu, tego najważniejszego dla mnie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd199de9650fd602.html co to za film ?

cichy89

Cześć Cichy

To oczywiście też "POPIOŁY" Wajdy

a Panu, Panie fałszywy proroku życzę wszystkiego najlepszego,

ja akurat nie mam dostępu do Kino Polska, jak zapewne sporo Polaków, dla mnie więc "KOLEJNOŚĆ UCZUĆ" jest niedostępna