Wraz z przyrostem popularności pewnego niemieckiego zespołu o jakże przejmującej nazwie TOKIO HOTEL :) zauważyłam ogromne zainteresowanie nastolatek wokalistą - Bill'em Kaulitz'em - być może nastolatki uznały Daniela za "starego" a modnego i na czasie - Billa.
Tak więc pytam się was - kogo wolicie ???? Wierzę, że na tym forum są wierne fanki Daniela :)
PS: Dan i Bill to zupełnie różne osobowości, style i postacie, więc może być ciekawie.
Moim zdaniem Daniela nie przebije nikt, więc pierwszy głos ma u mnie :)
a ja niewybrała bym zadnego,.... najfajniejszy jest Gustav :P ... ale jak bym miała miedzy nimi wybierac to raczej Dan bo niezabardzo lubie niemców :P
Hmm.. ja uważam że Dan jest najlepszy ale z tego zespołu najlepszy jest Gucio :D:D Jest taki.. misiowaty :D:D Ale tak jak Łysa nie lubie szwabów :D To mało powiedziane :D Nie moge sluchac baby na lekcjach :D żygam niemcem :D
pozdro
3mcie się
Julia :)
eeeee...no comment...bo..albo dobra...comment:D
bo chodzi o to,ze ten wokalista jest paskudny!! ja iwem kazdy ma swoj gust,ale hmmm....tamten koles ma te 17lat,a wyglada na 14-_-" ma...hmmm...taka fryzure....ze wstydzilabym sie z nim pokazac na ulicy,serio....nie wspomne o makijazu jego(lol) tzn wiem,ze on to tak przed kamerami...ale i daniela widze tylko w telewizji i on ma makijaz taki no...wiadomo...nie wyglada jak ciemno-glupie ufo(lol) a daniel wyglada normalnie jejus no...wybor jest prosty....
qrcze,z wyrazami szacunku dla fanek tego farbowanego kolesia(chyba,ze chodzi o tego z dredami qrcze=='),ale on jest sztuczny...jak plasty/ik normalnie XD
no w kazdym razie ja wole daniela XD
moniqa^^
dokładnie zgadzam się z toba moniqa^^ :) ten ten bill zmienil troche fryzurke i bardziej przypomina girl ;)
pozdro
Danek spoko az czacha dymi, Billi ładny moze jest ale JA osobiscie nie lubie chłopczyków którzy maluja sobie paznokcie, i poprawiaja konturówka oczy jednym słowem Bill to pedał (bez urazy dla fanek jego)
no i o to chodzi XD Bill to pedal! ja sie tak rozpisalam a odpowiedz tak blisko byla! XD:D i taka krotka:PP
moniqa^^
Dan jest najlepszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taki słodki i przystojny!!! (Ale ta jego ostatnia fryzura-do d...)
Najlepiej wyglądał w HPiWA!:)
a Bill wygląda jak dziewczyna, jaki normalny chłopak w jego wieku maluje sobie oczy???
ehh.. moja siora kiedy pierwszy raz zobaczyła billa kłuciła się że to dziewczyna :D to samo mtyczy sie drugiej mojej siory :D:D I tak nie mogy uwierzyć że to chłopak.. No ale w sumie to nie wiadomo, nie?:D Jak na razie wiadomo tylko że jest transwestytą :D W ogóle te jego stroje.. kurde krok na kolanach, caly czas mu gacie wychodzą ze sodni :D pedalec do kwadratu :D:D dan jest cool :D
pozdro
3mcie się
Julcia :)
szczetrze mowiaz to ja tez gdy po raz pierwszy zobaczylam billa myslalam ze to dziewczyna !!! i przez bite 2 tygodnie myslalam ze tak jest !!!!!!!!!
pozdro
o matko to juz sie porównuje Dana do tego dupka Billa. do czego dochodzi na tym świecie... oczywiscie ze Dan jest lepszy od tego przypominajacego babe, z megalitycznym pryszczem Billa...BILL TO MASAKRA A DAN JEST COOOOOOOOOOOL
Według deBill to juz w ogóle masakra, kiedy zobaczyłam go z zespołem pierwszy raz pomyślałam: 'o, jakiś nowy girlband'.
Ale gdybym musiała... Hm, chyba Dan, bo lubi Sex Pistols, jak ja ^.^
Tak, Dan ma mój głos.
yeah !!!!!
KOCHAMY DANIELA !!!!!!
widzieliscie go na rozdaniu South Bank Show Awards 2006 ??
http://www.danradcliffe.us/coppermine/thumbnails.php?album=294 [www.danradcliffe.us/cop ...]
ma klase!!!!
qrdeXD ja tez myslalam w ogole na poczatku,ze to jakas dziewucha malo urodziwa XD moja siostra go kocha,a jak patrze na niego to mi sie smiac chce niestety XD
moniqa^^
powiem to samo : jak zobaczyłam ten zespół w tv jak sie szlajałam z domynem po bescie (jak by kto niewiedział centrum handlowe w wawie) to naserio niewiedziałam jakiej płci sa osoby na ekranie.... uznałysmy ze to napewno dziewczyna bo ma taka urocza buzke... no ale zaskoczyło nas ze jest strasznie płaska.... no ale czasem tak bywa.... no a tu nagle wyskakuje ze to faceci :| ... szczeka opada.... moge powiedziec ze nic do nich niemam i ze podobaja mi sie ich piosenki... a nawet mam ich plakat na szafie :P ale bez przesady... on spedza codziennie rano godzine w kiblu (czytałam w wywiadzie) WIECEJ ODE MNIE!!!! mam nadzieje ze chłopakowi przejdzie... bo to niejest normalne :P
Na to wyglada, że większość woli prawdziwych facetów a nie lalusiów (hehehe) Daniel ma swój styl a Bill ma swój styl, Dobrze ze danek jeszcze nie spadł tak nisko by polubić ich muzykę bo szczerze mi się ona wcale nie podoba, opócz tych solówek na gitarze, bo uwielbiam dźwięk gitar a reszte i jeszcze ten język szwabski, Boshe jak ja nie lubie tego języka i jeszcze na moje nie szczeście muszę sie go uczyć:|
ah moniczquo :):) komu się nuie chce śmiać widząc pedłąka Billa? :):) :] No ppwiedz... komu ?:)
pozdro
3mcie się
Julcia :)
w moim przypadku to moja mama myslala ze ten bill i tom to dziewczyny. co ten bill z siebie robi ?? wyglada jak strach na wroble...
zdecydowanie wole daniela.
dokładnie!!!
daniel jest naturalny, spontaniczny i sie nie wywyzsza !!! osiagnal wielki sukces i zapisal sie do historii kina a mimo to pozostaje soba i nie bzikuje !!!! a bill i spolka (czyli caly zespol) robia z siebie nie wiadomoc co - czytaj Bogów Świata
szczerze mówiąć wole Dana bo ten Bill uważany przez młodocian czyli od 14 do 15 roku życia za bostwo. Nie wie co oni w nim widzą. Nic z chlopaka to on nie ma teraz jak sobie fryzure zmienil to tylko ubrac go w spodniczke, bluzke z gekoldem oraz podspog dac ladny skorzany staniczek z gabeczkami!! ten Bill jesy beznadziejny zero ciala!! Ja wole meskich i starszych ale Dan tez jest wporzo!! pozdro!!
Ekhm przepraszam bardzo, jakich młodocian 14-15 roku życia? U mnie w klasie są dziewczyny, które (o zgrozo) po prostu kochają Pekin Motel. I na nic moje przekonywania, że oni są kompletnie do d**y, plagiatują P.O.D. (porównajcie sobie refren z piosenki "Set it off" ze "Schrei") i ogólnie po prostu są dnem muzycznym. Aha, mam 17 lat :) Pozdrawiam wszystkich antyfanów.
Tak jak juz ktoś napisał ja równiez nie przepadam za niemcami i wszystkim co niemieckie ale mniejsza z tym
starając sie być obiektywną to ten Chłopiec z Tokio Hotel wogóle mija sie z powołaniem śpiewając. Nie wiem kto mu wkrecił że umie spiewac.
W niektórych piosenkach wyraźnie widać ze zaczyna przechodzić mutację głosu:) Długo z tym nie pociągnie cos mi sie wydaje:)
A Radcliff'owi tez dużo do prawdziwego aktora brakuje. Ale to inny przypadek. Taka rola. Ktoś musi. A ludzie sę przezwyczaili. W sumie to nie jest źle na ogół. Czasem tylko widać ze Daniel nie potrafi wczuć się w wątek. No ale nie mozna wiecej wymagać od chłopaka w tym wieku. Ogólnie to podoba mi sie to jak gra Harrego(tylko niech mu te włosy obetną). Nie podobają mi sie niektóre sceny pod kątem zmiany faktów z ksiązki ale mneijsza z tym. Wracając do Daniela.Uważam że nie jest źle a nawet powiem wiecej..jest obrze:)
Wole Daniela w 110%:)
Tak jak juz ktoś napisał ja równiez nie przepadam za niemcami i wszystkim co niemieckie ale mniejsza z tym
starając sie być obiektywną to ten Chłopiec z Tokio Hotel wogóle mija sie z powołaniem śpiewając. Nie wiem kto mu wkrecił że umie spiewac.
W niektórych piosenkach wyraźnie widać ze zaczyna przechodzić mutację głosu:) Długo z tym nie pociągnie cos mi sie wydaje:)
A Radcliff'owi tez dużo do prawdziwego aktora brakuje. Ale to inny przypadek. Taka rola. Ktoś musi. A ludzie sę przezwyczaili. W sumie to nie jest źle na ogół. Czasem tylko widać ze Daniel nie potrafi wczuć się w wątek. No ale nie mozna wiecej wymagać od chłopaka w tym wieku. Ogólnie to podoba mi sie to jak gra Harrego(tylko niech mu te włosy obetną). Nie podobają mi sie niektóre sceny pod kątem zmiany faktów z ksiązki ale mneijsza z tym. Wracając do Daniela.Uważam że nie jest źle a nawet powiem wiecej..jest obrze:)
Wole Daniela w 110%:)
wiecie mnie przeraża TH poprostu to są wapmiry a tym bardziej Bill...
czyli jak widać jestem za Danielem
Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga:P
Dan ma JAJA bo przynajmniej je warzywa a ten bil małe nie dorobione dziecko zamiast prawdziwych jajeczek ma zwisającą chrzastkę nawet nosi bokserki żeby tego nie pokazywac taki z niego rockman jak ze mnie zakonnica:P (nie wiedziałam co wymyslic)
on ma głos mnie oczywiscie ten wybryk natury to okropieństo dan chociaż jest normalny:))
Pozdrawiam was serdecznie wszyskich:))
Wolę Bila za to, że nie zagrał Harry'ego Potter'a i jednocześnie Dana za to, że nie gra w Tokyo Hotel....
No wiecie każdy ma swój gust ale ja osobiście nie mam pojęcia jak można zachwycać się tym całym Billem. On wygląda jak niezbyt piękna dziewczyna. Mam znajomych którzy wciąż się sprzeczają jakiej on jest płci. I do tego się maluje i jest niemcem normalnie mieszanka wszystkiego co najgorsze. A jeśli chodzi o Dana to nie jest to jakiś super przystojniak ale normalny chłopak a takich właśnie lubię.
dżizzzzzz.....czytam to i czytam i właściwie mimo mojej bezstronności muszę zacząć bronić billa:/
po pierwsze: jego wygląd niewynika z tego, ze jest pedałem jak tu ktoś określił (a nawet jeśli jest to co? pobijecie go?) jest to efekt takich zjawisk co się zwią KONFORMIZM, KOMERCJA i KULTURA MASOWA
po drugie: jest jeszcze młody więc nie należy (ogolnie od tego zespołu) oczekiwać jakiegoś wielkiego kunsztu muzycznego, a to jak spiewa to rzeczywiście mutacja...
po trzecie: wiele osób nie lubi TH bo są z Niemiec...to tylko dowód waszego ograniczonego, małomiasteczkowgo prowincjonalnej zajeżdżającego MOHEROWYM BERETEM myślenia... ludzie!! II wojna się już skonczyła a jak bedziecie patrzec na ten narod przez pryzmat praktyk nauczycielki od niemieckiego to daleko nie zajdziecie
po czwarte: jak mozna porownywac Radcliffe'a do Kaulitza?? czy oni w czymkolwiek ze sobą konkurują?? zajmują sie zupełnie odrębnymi dziedzinami więc sorry...
po piąte: nie mam nic do zespołu TH ale teraz wszystko zajeżdża komerchą; do waszego Daniela tez nic nie mam ale do fana tez mi brakuje:)
nie mozesz wymagac od Polaków by nie patrzyli na Niemców przez pryzmat II wojny Światowej.Pewnego rodzaju uraz dziedziczymy z pokolenia na pokolenie i nie ma to nic wspólnego z dzisiejsza polityką czy sugestią nauczycieli. Niemcy wyzadzili Polakom zbyt duzo krzywd ,a "ograniczonym, małomiesteczkowym i prowincjonalnym myśleniem" byłoby zapomnienie o tym. O historii nie należy zapominać bo jest ona częścią każdego człowieka.
Być moze nie powinnismy dzisiejszych niemców oceniać patrząc na przeszłośc bo pozornie nie są oni niczemu winni...ale czy mozna nas winić za takie własnei oceniaie? Czy powinno sie nas obrazac z tego własnie powodu?
Irisen...a kto ci kaze zapominać o tym o czym generalnie nie pamiętasz, bo cię wtedy na swiecie nie było?? "nie mozesz wymagac od Polaków by nie patrzyli na Niemców przez pryzmat II wojny Światowej" no dobra...to nie patrzmy na ruskich przez pryzmat tego co robili z naszym krajem przez lat kilkadziesiąt...sorry ale nie to jest temat..
a co do tej nauczycielki to nie chodziło mi aby patrzeć przez pryzmat jej poglądów, czy sugestii tylko przez to jakim ma się do niej stosunek; bo jest wielu nauczycieli, którzy są w stanie obrzydzić ci twój ulubiony przedmiot, a jeśli są to nauczyciele języka to ci mogą obrzydzić cały naród...i potem ludzie myslą tak: nie lubie nauczycielki od niemieckigo, nie lubię niemieckigo, nie lubie niemców....to może od razu wyłączmy sobie prąd, bo NIE LUBIMY FIZYKI!!
moze i mnie nie byłona świecie ale kiedyś interesowałam sie tym tematem i znałam kogoś kto przeżył II wojne. Chwila rozmowy o przeszłosci i już miałam powody by nie czuć sympati do niemców. No ale tylko tyle. Nic wiecej.
A co do lekcji to też mam całkiem inne podejscie niż ty. No ale bywa:)
No wiesz generalnie o gustach się nie dyskutuje :D No ale jeśli chcesz znac moje zdanie to czy lubię tego czy tamtego jest, bez obrazy, troszQ bez sensu, bo przecież ich nie znasz osobiście a przez telewizję nie da się poznać człowieka. No ale jeśli chodzi o styl to ZDECYDOWANIE wolę Daniela, bo ten Tokio Hotel...nie bardzo mi podszedł...Pozdro for all :D
DANIEL JEST ZRĄBISTY NIK GO NIE PRZEBIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
BILL TEZ JEST ŁADNY ALE MAKIJAŻ FRYZURA BEZ PRZESADY!!!!!!!!!!!
DAN JEST NAJ PRZYSTOJNIEJSZY FAJNIEJSZY ITD
Kaulitz vs Radcliffe - rzecz biorąc w czym oni są podobni żeby ich porównywać?? Tak jak niektórzy piszą nie lubią niemieckiego, bo nauczyciel jest... , a co to za różnica jaki jest nauczyciel, moja nauczyciel anglika jest ... nieidzie wyrazić słowami jaka wredna baba. No ale ja angielski lubie i lubić będę. W gimce jade na wymiankę, nie zdołama nikt obrzydzić mi tego języka.
Ja też mam dość wredną nauczycielkę od niemieckiego, ale czy to jest powód, żeby nienawidzić języka i narodu? Wręcz przeciwnie - uwielbiam niemiecki, a sami współcześni Niemcy to bardzo fajni ludzie. I co z tego, że kiedyś tam gnębili Polaków? Było, minęło. Jak Polacy zabijali Niemca, to wszystko było cacy, tak? Niemcy przecież też walczyli o swoje racje, uważali, że to jest dla nich najlepsze (co wcale dla nas niekoniecznie dobre być musiało). A może nawet nie tyle Niemcy tak uważali, co ich Fuhrer... Dobra, za mocno się w historię zagłębiam.
Wracając do tematu: było pytanie, dlaczego się ich w ogóle porównuje. Fakt, nic ze sobą wspólnego nie mają poza jedną cechę - są popularni i podziwiani przez dzisiejszą młodzież. A kto kogo lubi, to zależy. Ja osobiście wolę Dana, bo wygląda jak zwykły chłopak. Nie zwykłam nazywać pedałami tych malujących się czy z powiedzmy dość oryginalnymi fryzurami, ale to faktu nie zmienia, że taki wygląd mnie odpycha. Powierzchowność wiele robi. A poza tym, nie lubię muzyki TH, wolę inne klimaty. (Adams, Knopfler, Sting...) Dan z kolei jest całkiem dobrym aktorem i miło popatrzeć. ;)
ja niemoge ale wy ludzie jestescie jebnieci nawet nieczytam tego badziewia jak mozna takie cos robic wziąść sobie temat zalozyc o jakims dziwnym czyms z tokio hotel debilnego .. czegos iemozna tego nazwac i kontra koles z harrego O_o ...
NO NARESZCIE! DZIĘKUMY PANU, ZE ZESŁAŁ NA FORUM KOGOŚ KTO JEST BOGATY W DAR MYŚLENIA!!
a poza tym Irisen, nie myśl, ze jestes kimś wyjątkowym z tytułu tego, ze znasz kogoś kto przezyl II wojne:/, a! i jeszcze jedno...jakby ci nie było wiadomo: bill nie brał udziału w wojnie..hehe:)
konkludując: nie mozna nie lubić Billa tylko ze to ze jest Niemcem, ja nie lubie TH, bo to co robi bill to jest raczej upodabnianie się do np. Dero Goi czy Billego Joe Armstronga no ale cóż...on jest po prostu na to za młody i dlatego wygląda jak to wielu określiło "pedał", podrośnie to moze bedzie wyglądał lepiej:)
Uprzedzenia, do narodów i ogólnie, są najgorsze, moi drodzy. Pamiętacie, jak Hitler traktował Żydów i Romów tylko dlatego, że nimi byli, tylko dlatego, że miał takie chore przekonania, bo uważał ich za gorszych? Chcielibyście, żeby ta sytuacja się kiedyś powtórzyła, tylko że z Polakami, bo ktoś Polski nienawidzi? Myślę - nie, nawet jestem pewna - że nie. Dlatego ja nigdy nie powiedziałam i nie powiem, że kogoś nienawidzę, czy jest głupi, bo jest takiej i takiej narodowości. Nikt nie ma wpływu na to, kim się urodził. I będę każdego o tym przekonywać. Rzadko to jest wykonalne, niestety, ale zawsze przynajmniej próbuję. Wiwat syzyfowe prace.
A wystarczy zrozumieć tylko to, że pochodzenie jest praktycznie niczym.
Irisen --) moja babcia urodziła się podczas wojny, dziadek również. I też ich wojna dotknęła, ale przez te naście lat, które przeżyłam, żadne się o Niemcach źle nie wypowiedziało. Bo to było kiedyś, a dzisiejsi Niemcy to przecież ludzie tacy sami jak my.
I to tyle na ten temat. Jeśli to kogoś nie przekonało, to ja się dalej nie mam zamiaru produkować.
Pozdrawiam.
No fakt ale ja np nie nawidze niemieckiego bo nie nawidze szwabów strasznie ich nie nawidze, ale jako przedmiot j niemiecki to go uwielbiam nasza pani od niemca jest Wspaniała, zarabista klijetka lubię ją ale niemca nigdy nie polubie jako języka. za to uwielbiam angielski ale faceta mamy takiego od agli który nie ma serca by się nad nami znecnać lekcje są luźne, sprawdziany piszemy wspólnie i każdy żyje_ale z drgiej strony nikt nic nie umie po angilesku:P Co do Dana I Billa nie ma co ich porównywać, ja nie lubie tego zespołu bo maja szajsowata muzę...poprostu beznadzieja moim zdaniem. moje kumpele sraja aby dostac ich całą płyte, siagają piosenki z neta i słowa których nawet nie potrafią wymówić. Dana lubie za to po pierwsze że jest brytyjczykiem (a mam słabosć do brytyczyków:P), i to że spełnia (tak mi się wydaje) wszystkie kryteria zwiazane z moim wymażonym chłopakiem.
hehe honestly to zdaje mi się oboje to takie cioty :P
Ale gdybym miała powiedzieć który lepszy chyba wybrałabym Billa bo on chociaż ma jakiś talent ;) Żeczywiście sama kłóciłam się z qmpelą, bo myślałam że to laska ale jak na chłopaka wcale nie jest brzydki :P ma cool spodnie :D ale podobał mi się tylko w tym mangowym fryzie ale ogólnie to taki arogancki h** :P Ale Daniel ... on jest wręcz makabryczny :P nie dość że nie ma talentu totalnie do gry to jeszcze jest brzydki :P Nie obrażając jego fanek ;) 3majcie się paa
takie tematy zakłada się po to żeby na forum nie było nudno :D i żeby było sporo komentów :D
zreszta czepiacie sie !!!!!! nic nie rozumiecie !!!! czy ludzie musza miec ze soba wiele wspolnego zeby ich porownywac?? chyba ciekawiej jest porownac dana do billa ... to jak 2 swiaty !!!! i dlatego jest ciekawie
Daniel jest najlepszy i nie przebije go nikt! A zwłaszcza taki laluś z pomalowaną 'buźką' z TH...
DAN RULEZZ!!!