Daniel Radcliffe

Daniel Jacob Radcliffe

8,1
57 151 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe pokaże coś, czego nie wolno mu było obnażyć na planie filmów o przygodach młodocianego czarodzieja Harry'ego Pottera.

17-letni aktor przygotowuje się właśnie do debiutu na jednej z londyńskich scen w sztuce Petera Shaffera "Equus". Bohaterem opowieści jest Alan Strang - stajenny, który w rytualnej ceremonii oślepia szóstkę koni. W jednej ze scen aktor portretujący główną postać musi będąc nago, w czasie jazdy konnej, symulować orgazm.

- To wyjątkowa sztuka. Daniel dojrzewa jako aktor i zaczyna przyjmować nowe, wyzywające role - stwierdziła rzeczniczka prasowa Radcliffe'a, Vanessa Davies.

Premiera przedstawienia planowana jest na marzec przyszłego roku. W obsadzie spektaklu znalazł się również Richard Griffiths, który w filmach o przygodach Harry'ego Pottera wciela się w wuja Vernona. W przedstawieniu zagra psychiatrę, zajmującego się problemami młodzieży.

"Equus" po raz pierwszy wystawiono w 1973 roku w Londyńskim National Theatre. Następnie sztuka trafiła na Broadway, gdzie w roli głównej wystąpił Anthony Hopkins. W filmowej adaptacji z 1977 roku zagrał natomiast Richard Burton.

Przypomnijmy, że obecnie Radcliffe pracuje na planie filmu "Harry Potter i Zakon Feniksa". Niedawno zakończył zdjęcia do dramatu "December Boys", opowiadającego o sierotach pragnących za wszelką cenę znaleźć rodzinę zastępczą.

Oł men... (hahaha) Już zbieran kasę na bilet (hahaha)

Julia :)

Julia_odeszla____

ALE MAM "ajdija"!
kazda xywa musi zawierac slwow DAN:
np. kajDANek
DANonek (hehehe to taki smok jest...)
o_o więcej ni mam pomysłow na razie, jak cos wym, to napiszę, albo Ty julia napisz ;))

veritaserum

O_o Ja mogę być DANcing Ouuen

veritaserum

genialne Klaudia :D:D (chyba moge się do ciebie tak zwracać, nie?:D) Mehehe :D No to niech żem się zastanowie..... :D:D mehehe (lol2) jedyne co mi przychodzi do głowy jeżeli chodzi o moje imie to juldanek (lol2) Matko co za debil ze mnie (lol2) Najgłupsza ksywa jeżeli można nazwac to ksywą (lol2)

Julia_odeszla____

jak już coś to JulDANek (szacunku do idola nie masz ;)
MAM!!! DANgerous Julia (czyt. DŻULIA żebybyło po ang. ;) moze być, niebezpieczna dżulia?? ;))

veritaserum

Jesu!!:D:D Jesteś najgenialniejszą istotą chodzącą po tej ziemi!! (lol2) I przy tym najzabawniejszą (hahaha) DŻULIA (hahaha) DANdżerołs dżulia :D:D (hahaha) meee za chwiel padne (lol2)

Julia_odeszla____

taa...naj podkazdym względem ;)) (alezemnie narcyz ;) niee...ja po prostu jeste uDANa...;)

JeszczeHermiona i Anetek muszą sobie coś z DANem wymyśłić bo ja na razie nie mogę nic znalezc ;)

veritaserum

tak pozatym to dzięki ;)
wymyslmy piosenkę o (ko)MARCII
(ko)MARCIAaaa
zabralas mi DANciaaa
(odwalami?)
jakiś koMAR móglby się obrazic ;)

veritaserum

łe błeże..... Bruch mnie rozbolał... boli mnie ręka..... ehh... oczy mi się zamykają..... Chyba idę spać... Ale nie nie..... Nie moge przecież pójjść :D:D

Julia_odeszla____

( Jak co to do ciebie Veritaserum :D) Jesteś szalona, mówię ci i zawsze nią byłaś coś tam coś taaam :D:D Nie jesteś aniołem, (chyba) mówię ci, jesteś szalona (lol2)

Julia_odeszla____

mozesz, mozesz ;) musisz się wyspac bo kto jutro bedzie pisal wierszeo danie? ;)) przeciezmamyjeszcze plyte do wyDANia! ;)
A ja sobiejeszczeposiedze bo dizs poraz ost. będę sedzieć tak do późna...kom był wolny...ale od jutrajuz nie bedzie,więc wiesz, będę się pojawiać wdzięn ;)
To miłych snów i Danów pod poduszką ;)

veritaserum

wiem,ze jestem szalona...wszyscy mi to mówią... ;))

veritaserum

a więc jeżeli dostaję zgodę to rzucam na yy... na pewien dzisiejszy czas kompa i ide czytac HP4 po raz siódmy(ale szpan nie?:D) A więc.. Kiedy juz bede zasypiac.. to pomysle nad jakimiś tekstami piosenek i jeszcze jezeli bedzie mi sie chcialo to wymysle jakis wierszyk w głowie :D:D A tymczasem... Baj baj :D:D Dobranoc :D:D

P.S. Tobie tez życze mehehe Danów pod poduszką(lol2) Szczególnie takich które będą w scenie z koniem w sztuce "Equus":D

veritaserum

Nie, aniołem to ja napewno nie jestem ;)...potrafię być też wredna...ale bycie aniołem byłoby nudne jak nie weim co innego...

veritaserum

Tymi życzysz danów ze sztuki "equus" pod poduszką? (niewdzięczna ;)
to ja ci życzę pod kołdrą! ;))
A hp4 to ja juz wiele razy czytalam, a 1. to chyba z 25razy (bez kitu...) potrafieją cytować ;)
Bye ;))

veritaserum

Dzięki tych pod kołdrą (jupi)(cfaniak) ]:-) Hihihih :D Będzie sie działo ;) Papa :*:*

Julia_odeszla____

Hihihi :D:D Działo się (aniolek) :D:D

Julia_odeszla____

No,no, no! Widzę, że idziemy coraz dalej!!!! Nasza twórczość odDANa jest Danowi ;) Jeżeli chcemy "nagarć" super płytę to jesteśmy zDANe tylko na nasze rymy!! :) Wiecie, ja za bardzo nie mam pomysłu na tą ksywę. Najbardziej podoba mi się Hermiona, ale jeszcze wysilę mózg i coś wymyślę :). Co do nazwy grupy to może.... HAVAJ BoY DaN- Skrót oznacza: Hemriona, Anetek, Julia, Veritaserum. Tak myślałam i myślałam, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy :) Jeżeli się nie podoba to piszcie wprost! :) Wymyślimy coś innego :)

tusiamarta

Dzięki za komenty na moim blogu! TO zachęciło mnie do dalszego tworzenia :) Dlatego postanowiłam napisać nową piosenkę :)

1. Zgubiłem swój eye-liner,
I gdzie pieska pasztet?
Wciąż ginie ciągle w domu nam,
Skręty z planu nawet,
I nawet miś już nie przetrwał,
Oh, ile luksusu zaznał,
Wołam tu,
Tylko nie mój miś!!!

Ref. Oh, gdzie jest mój miś?
Czy go znajdę jeszcze dziś?
Wołam- wracaj miś!
A tu cisza, nie chcę żyć...
Oh, gdzie jest mój miś?
Mały miś,
Mały miś.

No to na razie wszystko :)

tusiamarta

Czy to nie ma być przypadkiem do melodii "Rette mich" Tokio Szmat??:D:D

Julia_9

Ja to nazywam "wórczości De'Billa i jego bandy" :)

Julia_9

Ja to nazywam "twórczości De'Billa i jego bandy" :)

tusiamarta

Mehehe :D:D Ej.... ale ja myślałam, że nazwa to MDFUN :D:D No, ale okej :D:D Może być tanta :D:D Taka.. Hmmm... dziwna i profesjonalna :D:D

Julia_9

ja bym raczej powiedziała, że to HAVAJ znaczy Hermiona Anetek Veritaserum and Julia :D:D Hihihi :D:D Ta nazwa kojarzy mi sie z takimi torpikami i wogóle :D:D Havaj Boy Dan :D:D Wg mnie SUPER!!:d:d

Julia_odeszla____

Jezu! Jak ja się uśmiałm jak przeczytałm wypowiedz Hermiony De'Bill! Brawo Hermiona!

Lina_16

O nie nie nie!! Tylko nie TOkio Szmaty!! Buh!!:

Julia_9

Dzięki Lina 16! :) A tak przy okazji to dodałam Cię do ulubionych! :) Starałąm się dopasować końcówki wyrazów niemieckich do polskich :) Nie wiem jak mi to wyszło :)! A teraz wy coś napiszcie! :)

tusiamarta

Ja oczywiście też już to robię!

Lina_16

Mm.... :D Ja przez dwa dni wymyśliłam bardzo sympatyczny rym :D:D A oto on Ekhm Ekhm :D :"Danny, Danny, nasz kochany"(hahaha) Świetny no nie??:D:D

Julia_9

o kurnas.... nie jestem w temacie....;/ Julka mozesz mi skrócic co sie dzieje? prosze *.*

Gis_xD

Dobrze ;) A więc na początku było nudnawo i tak trochę sztywno jak to w każdym temacie ;) Potem o ile dobrze pamiętam zaczęło się o napalonych fankach Dana :P Potem szanowna koleżanka anetek rzuciła że tak powną myśl że Dan wystąpi w "świerszczyku" dla kobiet :D Niektórzy uważali, że to możliwe inny natiomiast, że nie :) następnie anetek podała linka do fotki na której Dan nie ma koszulki :D:D(prywatna chyba :P) Potem zaczęło sie o życiu prywatnym anetek i jej tatusiu :) potem znowu zaczęliśmy omawiać nagą rolę Dana :D A potem uwzięliśmy się na mamuśikę Dana :D Nie wiadomo dlaczego :D:D A to kradnie synkowi kaskę a to to a to tamto :D Hihihi :D:D No a w następnej kolejności było o sex-shopie do którego Dan miałby chodzić z Marcią :D:D No i mieliby wybierać różne ciekawe gadżety z owego sklepu z kubkiem kakao w ręku :D Dalej, Anetek opisała króciutki wypad Dana z mamcią do sex-shopu :D:D Hihihih :D:D Potem zwykła głupia gadanina a anetek powiedziała, że ułoży piosenke (lol2) Anetek w końcu zaproponowała mi żebym wymyślała choreografie i ogólnie( coś w stylu blog27:D) ponieważ nie miałam weny :D No i dziewczęta pisały texty i wierszyki( oczywiście o tematyce erotycznej:D) :D Było BAAAARDZO wesoło :D Hermiona wymyśliła genialną inscenizację "dostania"(?) roli Dana w sztuce "Equus" :D Następnie wymyśliłyśmy z Veritaserum nazwę zespołu (MDFUN) Niuedługo po tym fakcie Veritaserum wpadła na pomysł, aby w każdej ksywie członka zespołu bło słowo "DAN" No a potem po wymysleniu ksywki dla veritaserum i dla mnie postanowiłam ze sie poloze a potem to juz chyba wiesz :D:D

Wiem że wszystko jest nie poskładane i wogóle i są powtórzenia ale tak jakoś wyszło ;)

Gis_xD

Dobrze ;) A więc na początku było nudnawo i tak trochę sztywno jak to w każdym temacie ;) Potem o ile dobrze pamiętam zaczęło się o napalonych fankach Dana :P Potem szanowna koleżanka anetek rzuciła że tak powną myśl że Dan wystąpi w "świerszczyku" dla kobiet :D Niektórzy uważali, że to możliwe inny natiomiast, że nie :) następnie anetek podała linka do fotki na której Dan nie ma koszulki :D:D(prywatna chyba :P) Potem zaczęło sie o życiu prywatnym anetek i jej tatusiu :) potem znowu zaczęliśmy omawiać nagą rolę Dana :D A potem uwzięliśmy się na mamuśikę Dana :D Nie wiadomo dlaczego :D:D A to kradnie synkowi kaskę a to to a to tamto :D Hihihi :D:D No a w następnej kolejności było o sex-shopie do którego Dan miałby chodzić z Marcią :D:D No i mieliby wybierać różne ciekawe gadżety z owego sklepu z kubkiem kakao w ręku :D Dalej, Anetek opisała króciutki wypad Dana z mamcią do sex-shopu :D:D Hihihih :D:D Potem zwykła głupia gadanina a anetek powiedziała, że ułoży piosenke (lol2) Anetek w końcu zaproponowała mi żebym wymyślała choreografie i ogólnie( coś w stylu blog27:D) ponieważ nie miałam weny :D No i dziewczęta pisały texty i wierszyki( oczywiście o tematyce erotycznej:D) :D Było BAAAARDZO wesoło :D Hermiona wymyśliła genialną inscenizację "dostania"(?) roli Dana w sztuce "Equus" :D Następnie wymyśliłyśmy z Veritaserum nazwę zespołu (MDFUN) Niuedługo po tym fakcie Veritaserum wpadła na pomysł, aby w każdej ksywie członka zespołu bło słowo "DAN" No a potem po wymysleniu ksywki dla veritaserum i dla mnie postanowiłam ze sie poloze a potem to juz chyba wiesz :D:D

Wiem że wszystko jest nie poskładane i wogóle i są powtórzenia ale tak jakoś wyszło ;)

Julia_odeszla____

ups :D:D sorki, dwa razy sie wysłało :P

Julia_9

no to widze,ze ciekawie bylo jak mnie nie bylo.. i Łysej:P

MoniQa_2

Aha :P jeszcze poitem zmieniłyśmy nazwę zespołu na HAVAJ Boy Dan :D

Julia_9

hehe......jula ale boskie ............i co będą jakies fotki????????

Anka_47

Mam nadzieje :D Oł men!!:D:D Goły Dan na koniu, symulujący orgazm!! Bomba!!:D:D

Julia_9

wow... wielki DZX za streszczenie :*
a co do zdjec....eee... to czy jestescie pewne ze chcecie je ogladać :? :D no bo to przeciesz nasz malenki słodki danielek *.* na mysl o tym tak mi troszke niedaobrze... ja nie rozumiem czemu on sie w ogóle zgodził... no okej... dla sławy... no ale sa jakies granice... on jest jeszcze nastolatkiem ;|
pozdroff
łysa

Gis_xD

Jestem pewna, że chciałabym obejrzeć... Hmm... ale jeżeli rzeczywiście będzie wszystko widać to...myslę, że może mnie trochę obrzydzić ale i... zszokować :P

Julia_9

Witam Witam wróciłam !!:)) Poczytałam se troszq i musze stwerdzić że się myliłam że zostawicie całe nasze przemyslenia o zespole DanielFun, ale przeciwnie rozwijacie sie heheh...juz do ksywek przeszliście ...genialnie ;)))) kesli chodzi o mija xywke to ja btm sobie dała DANetek .. ;)
wróce pewnie dopiero jutro wieczorem..wiec pozdrawiam i do jutra :))

anetek

Ha!!:D A więc jednak to prawda!!!

"Radcliffe opowiedział także, że nie ma obaw przed występem nago na scenie w roli w przedstawieniu „Equus”. „Inni aktorzy, którzy do tej pory wcielali się w tę rolę, musieli to robić. Jeśli bym tego nie zrobił, to tak, jakbym wcale nie zagrał. To nie byłoby to samo. Będę niesamowicie zdenerwowany, ale to jest w scenariuszu, więc muszę to zrobić. Jestem przerażony, ale podekscytowany.”

Hihihi :P Niech będzie podekscytowany a raczej podniecony :P Przyda mu się to w niektórych scenach :P mam nadziej, że będa jakieś foty :P

Love Julia ;)

Julia_odeszla____

Hejo! dawno nic nie pisałyśmy! Julia, musimy się umówić: Ty, Anetek, Veritaserum i ja i znowu zacząć coś robić! :)

Julia_odeszla____

Hejo! dawno nic nie pisałyśmy! Julia, musimy się umówić: Ty, Anetek, Veritaserum i ja i znowu zacząć coś robić! :)

tusiamarta

a ja ;( wescie i mnie.... eee.... chociaz moze byc problem bo wyjezdzam do Londynu na 2 tyg, ale jak wróce to jestem zwarta i gotowa :D ... o a tak apropo to moze zobacze Danielka :D i zrobie fotke czy cos xD
pozdroff

Gis_xD

Jak myslicie dziewczęta słodkie?:D Przyjąć Łysą??:P Bo ja jestem ZA ;D O tak, Łysa :D Zrób fotke.... A może wejdź do jakiegos pudła w którym by coś wwozili na plan ZF i zrób Danowi fotke kiedy będzie ćwiczył w swojej garderobie sztuke "Equus" ;)

Love Julia ;)

Julia_odeszla____

dobra kochana polsko wróciłam:))) Hmm łysa no jak bedziesz się starała to pozwolimy ci wejść do naszej małej gromadki tydzień próby i jestes u nas..no oczywiscie jak sie zgodzą Veritaserum, Julia i Granger na ten mój pomysł:)) obawiam się że jak bedziesz siedziała tylko w londynie to nie zobaczysz Daniela..byś musiała gdzies zakrecic sie wokół tych ludzi i gabiów którzy sieldza ich trasy do nagrywania scen albo zakosić skąś plan przedstawiający ich trase podróży mmm ile ja bym dałą za to...Dzis dopiero wróciłam z londynu i nikogo znenego niestety nie spotkałama w ogóle te loty opóźnine do polski na lotnisku wiecie co to było??? byłam przerażona jak dowiedziałam się o tych terrorystach i to jeszcze w ten sam dzień mojego wyjazdu.. Łysa życze ci żebyś bez problemu dostała się tam i z powrotem. Musiałam przeczekac noc az wszystko sie uspokoi tatuś dopiero dziś mnie wywiuzł do polski...To była moja najgorsza podróż...

anetek

Ja tam się zgadzam :P Propozycja Anetek wydaje się kusząca.... :D No i w ogóle dobrze, że Cię teroryści nie uprowadzili albo coś :P:D

Love Julia ;)

Julia_odeszla____

Mnie??? daj spokój na mnie by nawet nie spojrzeli....wiec sie nie boje ich:))) Bałam sie że moge wybuchnc byc może w powietrze ale moich lini to nie groziło naszczescie:D
Może dzis jak wszyscy wejdziemy na forum oraz ja łysa bedzie to rozszczygniemy wszystkie razem..no i odrazu ja ochrzcimy imieniem od Daniela

(lol) Danetek :))

anetek

Ojej.... A byłam pewna, że nikt nie odpoowiedział.... Ależ Danetek :D Łysej nie ma.... Hermiona i Veritaserum pojawiają sie raz na ruski rok..... Trzeba to zmienic!!:D Musimy sie umówic i bedaziemy szaleć :D

Love Jula ;)

Julia_odeszla____

Jołł Jula ...hehehheheheheheh..poszaleje my wody sie napijemy;)))

anetek

Jaki ruski rok, hę? :) Joł! Mam nową wiadomość, prosto z piecyka, jeszcze ciepła, uważać, zeby się nie poparzyć! :)
Wywiad z Danem:

Pytanie: W „Equus”, Twoim scenicznym debiucie w Londynie, gdzie grasz stale zmąconego psychicznie chłopaka, masz nagą scenę. Jak komfortowe jest robienie czegoś takiego?

Odpowiedź Dana: To by było dziwne, jeśli bym tego nie zrobił, ponieważ wszyscy aktorzy, którzy grali tę rolę przede mną, robili to, więc moim zdaniem, jeśli tego nie zrobię, to by było jakbym tak naprawdę w ogóle nie zagrał. Moglibyśmy zrobić ‘delikatniejszą’ wersję, ale to już nie będzie to. Będę niewiarygodnie zdenerwowany, ale to należy do sztuki i zrobię to.

I co wy na to? "Dla sztuki zrobię wszystko!" Buahahaha! :)