David Fincher

David Andrew Leo Fincher

8,6
25 414 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby David Fincher

Najgorsza część Obcego, słaby Zodiak, przereklamowany Podziemny krąg i dobry Azyl ale to tylko prosty thriller. To na minus ale jego filmy ze śledztwami są genialne. Siedem mam ocenione na 10 a Dziewczynę z tatuażem na 9. Oczywiście bez dobrego scenariusza te filmy nie byłyby dobre ale scenarzystę też trzeba umieć dobrać. Ma talent do takich filmów.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Calcs

Widzisz, ile osób tyle opinii. Obcy 3 jest wg mnie najlepszy z cyklu. Zodiak może tyłka nie urywał,ale był lepszy niż jego konkurent (dwa filmy wyszły w podobnym czasie). Może kluczowe jest to, że film był oparty na prawdziwej historii, a nie na książce jak np Dziewczyna z tatuażem.
Podziemny Krąg jest przereklamowany? Obejrzałem nie wiedząc kim jest Fincher i nie znając opinii innych, a jednak mnie oczarował. Jest w moim Top 5.
A Azyl to dla mnie średniak. Siedem, to arcydzieło i z Twoją oceną się całkowicie zgadzam, a Dziewczyna z tatuażem rzeczywiście bije na głowę Skandynawskiego poprzednika.

Fincher i Nolan to dla mnie dwaj najwięksi geniusze kina w 21 wieku. Lucasy i Spielbergi zeszły na psy ;)

pozdrawiam

S_T_P

Mi się wydaje, że lepszy jest ten Zodiak, którego się obejrzało pierwszego. Ja oberzałem tę wersję z 2005 r. a niedługo później wersję Finchera i może dlatego mi nie przypasowała. Może jak po pewnym czasie znowu obejrzę to inaczej ocenię.

Calcs

Zodiak jest genialnie wyreżyserowany.Jeden z jego najlepszych filmów.Za to Azyl i Dziewoja z tatuażem chyba najsłabsze.Także,ile osób tyle opinii,wszystkim nie dogodzisz:p