Ciekawe czy będzie godnym następcą Spartacusa. Jak na razie Gannicus wydaje się dużo gorszy od Spartacusa - przynajmniej wizualnie. Mam nadzieję, że nadrobi to charyzmą. Po świetnej roli Andy'ego poprzeczkę ma zawieszoną na prawdę wysoko...
tylko Dustin tak jakby nie gra następcy Spartacusa, on gra mistrza Kapui jeszcze przed Crixusem. Dużo trudniej będzie miał aktor, który będzie grał Spartacusa w drugim sezonie. to już jednak nie będzie to....
Wiem. Nazywając go następcą miałem na myśli bycie głównym bohaterem. A co do drugiego sezonu to mam nadzieję, że jednak wydarzy się cud i Andy wyzdrowieje i wróci na plan.
Mi się wydaję, że to jednak Crixus będzie głównym bohaterem w Gods of the Arena. Bo właśnie Gannicus wygląda na takiego Crixusa w Blood and Sand.
jak dla mnie całkiem inny aktor i inna rola ....
trochę on ładny :P
nie ma surowej urody więc chyba za bardzo go nie polubię :)
ale trzeba się przyzwyczaić :)
Jest niesamowity :-D
Ma piękne ciało, świetnie się rusza, gra przyzwoicie, a do tego ten fantastyczny akcent! I poważnie, jak na razie (jestem dopiero po 2 odcinkach) ta część dorównuje poprzedniej, a nawet jest o wiele ciekawsza od strony "jak to się wszystko zaczęło...". A aktor jest świetny, aż żałuję, że zobaczę go tylko w tych kilku odcinkach.
Na poczaku tez miałem obiekcje co do tego prequela, no i to że brakuje w tym wszystkim głównego aktora czyli samego Spartakusa, ale ten gość ( Ganicus) załatał dziure i to ZNAKOMICIE. Jak dla mnie to On powinien grać w następnej seri SPARTAKUSA, no ale raczej jest to już nie możliwe
jest to jak najbardziej możliwe. Gdy przyjrzymy się historii Powstania Spartakusa, to Ganicus pomagał Spartakusowi w powstaniu. Źródło : http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Servile_War
Przepraszam, ale gdzie jest tam coś o Ganikusie? Nie ma tam nic o nim. Są jakieś źródła historyczne o nim? Jeśli tak, to wiadomo coś więcej o nim, aniżeli tylko, że pomagał Spartakusowi? Był gladiatorem z tego domu? Przyłączył się jako wolny czy też buntownik?
A czy wiesz jak wyglądał kolos Rodyjski ?... Jest wzmianka o tym że istniał ktoś taki jak Gannikus, reszta jest tak naprawdę dorobiona fabularnie przez twórców serialu, tak jak wiemy, że był Kolos Rodyjski, ale jak wyglądał wiemy tylko z domysłów
Andy to Spartakus
Dustin to Ganikus
i KROPKA
Obydwoje są świetni co trzeba przyznać. Mają wielką charyzmę (szczególnie Ganikus)
Szkoda, że nie zobaczymy duetu Andiego i Dustina w kolejnym sezonie :(
Mam nadzieję, że na następce Spartakusa wybiorą kogoś dobrego
...oj milutki dla oka, milutki... świetna sylwetka - czarujący uśmiech , który trochę to nie przystaje do zabijaki z areny, ale mnie to zupełnie nie przeszkadza