i to niesamowite, że Ed normalnie mówi ze zwyczajnym angielskim akcentem, a w Plotkarze w ogóle tego nie słychać!
Ja jednak uważam że to niesamowite że człowiek ma takie zdolności. Ja bym np. nie umiała powiedzieć jakiegokolwiek zdania po angielsku z takim prawdziwym akcentem.
jezeli poszlabys do dobrej szkoly aktorskiej to by Cie tego nauczyli, tak jak jego uczyli jak mowic z amerykanskim akcentem, moge sie zalozyc, ze on tez tak dobrze nie mowil po amerykansku z dnia na dzien ..
ale jego akcent wcale nie jest taki...hmm...jakby to ująć - może bardzo brytyjski?
owszem niektóre słowa faktycznie wymawia po brytyjsku, ale nie tak typowo.
kurde nie chodzi mi o to, że nie typowo. nie wiem jak to ująć, bo w jednych wywiadach słychać to bardzo a w innych nie. xD
Przecież wiemy że urodził się na Wyspach ;P
Chodzi o to, że w plotkarze mówi nie jak anglik, tylko raczej jak amerykanin, a na tym filmiku który podałam słychać że akcent ma raczej brytyjski.
Nie zgodziłabym się z tym tak do końca. Posłuchaj sobie tego, jak mówią inne postacie, zwłaszcza Nate'a i porównaj z Chuckiem - widać różnicę. Może nie diametralną, ale jego akcent nie jest typowo amerykański. Pomijając już fakt, ze "amerykański akcent" to brak jakiegokolwiek akcentu ;]