Eldo

Leszek Kaźmierczak

6,5
61 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Eldo

Lubię rapera Eldo, pomimo beefu z Peją. Eldo jest dla mnie jednym z mądrzejszych ludzi w tym świecie. Jego teksty są pouczające, cudowne i inteligentne. Jego najlepsza płyta, to płyta pt. "Nie Pytaj O Nią" - bardzo mądra płyta. Eldokę można porównać do takich artystów, jak Czesław Niemen czy Jacek Kaczmarski. Mam szacun do Eldoki za jego poetyckie teksty w utworach. Ode mnie 8/10 dla niego :).

SLUFANPMI

zgadzam się z tobą ,tylko te porównania jakoś nie za bardzo

SLUFANPMI

haha
porownanie niczym maluch a ferrari eldo nie prezentuje wysokiego poziomu
jesli chcesz madrych tekstow posluchaj 2paca boba dylana czy pink floyd.....

davides

Jeżeli wg Ciebie Eldo nie prezentuje wysokiego poziomu, to nie znasz się na muzyce

SLUFANPMI

nie twierdzę że jest słaby
jego liryka jest średnia
ja wolę słuchać czegoś ambitnego
chociażby dylan floydzi czy wielu raperów z usa przetłumacz sobie teksty Paca, Vinnie Paz,Immortal technique to moze zrozumiesz..

davides

A dlaczego Eldo niby nie jest ambitny ? Liryka średnia ? Chłopie, przesłuchaj sobie "Granice" "Nie pytaj o nią" "Twarze". I spróbuj zaprzeczyć, że to ambitne. Dla mnie Eldo jest tak samo świetny jak właśnie 2Pac.

SLUFANPMI

Znam jego dyskografie na wylot wiec nie potrzeba mi podsuwac jego trackow..
nie napisalem ze nie jest ambitny tylko ze jego liryka z wykonawcami ktorych wyzej podalem jest srednia..
Co do flow nie bede sie wypowiadal kazdy woli inne
Na nasza polska scene jest swietny malo kto Mu dorownuje(ze wspolczesnych nie tylko rap(Lona,Junior Stress,Malpa)
Ale na skale swiatowa to zwykly raper z Polski
nie sadze zebym Go umniejszal bo z Polski to jeden z moich ulubionych raperow..

SLUFANPMI

Tamta wypowiedz nie doszla chyba wiec pisze 2-gi raz
mialo brzmiec cos ambitniejszego nie chcialem swoim postem podwazyc autorytetu jakim jest dla wielu Eldo
ma liryke swietna jak na Polska
na swiat: srednia
nie zmienia to faktu ze jest jednym z najlepszych raperow w Polsce