Elijah WoodI

Elijah Jordan Wood

7,9
33 412 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Elijah Wood

Nie wiem co myśleć. Po przeczytaniu Władcy oglądam ten film drugi raz. I najpierw myślę:
no Froda nawet dobrze dopasowali. A potem w Dwóch Wieżach zaczynam mysleć jaki on
biedny i kochany tak samo jak Frodo w książce. Naprawdę. Tylko, że no jako aktor jest
taki normalny. Znaczy jako Frodo mnie rozczulał swoimi niebieskimi oczami, ale tak jak
jest aktorem to jest taki normalny.

użytkownik usunięty
loszka

Elijah zawsze będzie kojarzył mi że dobrze z rolą froda, jednak uważam że wyglądał za młodo. wiem że jako odtwórca głównej roli nie mógłby być zbyt leciwy, jednak wyglądał jak kilkunastolatek, nie jak mężczyzna (a raczej hobbit) w średnim wieku. co prawda hobbici starzeją się wolniej , jednak gdy odbywały się urodziny Bilba Frodo kończył 33 lata, a gdy wyruszał w podróż miał 50 lat. cytat z książki: "z biegiem lat także o nim zaczęto mówić że "dobrze się trzyma" wyglądał bowiem wciąż na krzepkiego i energicznego hobbita , który ledwo wyrósł z lat chłopięcych. (...) Ale dopiero gdy Frodo zbliżył się do pięćdziesiątki, u hobbitow zazwyczaj wieku już większej stateczności , zaczęto się dziwić na dobre" ... w dniu swoich 111 urodzin bilbo dał frodowi pierścień, jednak 33 lata... w każdym razie wyglądał młodziej od Pippina, który przed bitwą o Minas Tirith ma 19 lat.

użytkownik usunięty

przepraszam, Pippin miał 29 lat:)

A Bilbo w Hobbicie i we Władycy Pierścieni? Ten sam wiek mięli.
Młody wiek Froda we Władcy to nawet przyjemna dla oka zmiana w porównaniu z innymi, jakich dokonał Jackson.

użytkownik usunięty
Manifestus

jednak gdy czytałam książkę wyobrażałam sobie Froda jako dużo starszego i mniej przystojnego ( musiałam użyć tego słowa, inaczej się nie da :) hobbita.