Emma StoneIII

Emily Jean Stone

8,5
102 334 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Emma Stone

Nie jest dobrze z rankingiem, jeśli ona jest w pierwszej 50, będąc zarazem wyżej niż wiele utalentowanych i nagradzanych aktorek.

Marzenocha

Bo jest młoda, uważasz że ona nie jest utalentowana ?

Spiderman_filmaniak

Nie twierdze że brak jej talentu, tylko że jest wiele lepszych aktorek niż ona. Mam nadzieje że będzie dalej przyjmować ambitne role i zasłuży sobie na tak wysokie miejsce w rankingu. Podobała mi się w "Służących" oby więcej takich filmów z jej udziałem ;)

Marzenocha

Zgadzam się. Bardzo lubię Emmę za jej grę i ładną buzię, ale niestety nie zasłużyła jeszcze na tak wysokie miejsce. Ale z drugiej strony to tylko Filmweb, zauważyłem, że nie warto się tutaj sugerować ocenami i opiniami.

Marzenocha

Ale to normalne. Teraz jest na topie to skacze w rankingu. Tak samo jest z filmami - jak są nowe to mają wyższe oceny, a potem to powoli się normuje. Te rankingi nigdy nie są do końcu miarodajne, więc nie ma się co przejmować.

Marzenocha

Ranking FIlmweb-u pokazuje ulubionych, a nie najlepszych aktorów.

lukaszpolowczyk

A jakich aktorów lubimy? Czy nie tych którzy mają talent, którzy dobrze odgrywają powierzoną im role? Za co lubimy tego lub innego aktora? Moimi ulubionymi aktorami są tacy którzy mają charyzmę i umiejętności. Myślę, że "ulubiony" i "dobry" powinno iść ze sobą w parze. Co oceniają osoby tutaj jeśli nie aktorstwo? Za wygląd? Kreacje w jednym filmie? To dla mnie ciągła tajemnica.

Marzenocha

Właśnie za to co napisałaś.
Niestety każdy ocenia za to za co ma ochotę, nie można narzucić ludziom wytycznych oceniania.

Marzenocha

Rankingi aktorów/ scenarzystów/ filmów itd. są na tej stronie skopane:P Popatrz na to:
1 miejsce ma Helena Bonham Carter. Liczba głosów, które ją oceniały to ponad 44tys. Natomiast 5 miejsce ma Patricia Routledge i zaledwie ~1200 głosów. Jeśli większość dała jej 8 to nie ma się co dziwić, że jest tak wysoko. Ta ocena nie jet obiektywna. Różnica ponad 42tys głosów robi swoje...

Marzenocha

Z rankingami filmweba w ogóle nie jest dobrze. To się tyczy zarówno ludzi (np. w reżyserach brakuje [w ogóle nie uwzględniony] Stevena Spielberga!) ale także filmów ("Chłopiec w pasiastej pidżamie" w pierwszej setce? [moim zdaniem na pierwszy tysiąc nie zasługuje, ale to moje prywatne zdanie]) więc chyba po prostu trzeba to olac.

Cartner

Ale już w TOP producentów Spilberg jest na miejscu 18. ;) Może faktycznie trzeba mieć do tych ocen mega dystans, bo nijak nie można ich zrozumieć i wyjaśnić. Może powinniśmy wy myśleć jakiś inny sposób liczenia ocen, bo tak jak pisze /diabollo/ ocena nie jest obiektywna.

Marzenocha

Tak. Ja się przestałam przejmowac jak moi ulubieni aktorzy, częśc rzeczywiście świetna, znajdują się daleko daleko daleko. A wszystko dlatego, że ludzie nie lubią ich usposobienia. No cóż. Można sobie jakoś "pomóc" jak się kompletnie nie wie co oglądnąc, ale nie traktowac tego całkiem serio.