Emma ThompsonI

8,4
47 779 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Emma Thompson

Szkoda tylko, że za dużo gra podobnych ról: "Powrót do Howards End", "Okruchy Dnia", "Rozważna i Romantyczna", dobre, ale nie super dobre kostiumowce. Do tego jest w nich właśnie taka... rozważna. Jej kariera mogłaby się potoczyć zupełnie inaczej gdyby zdecydowała się zagrać w "Nagim instykcie", a podobno była jedną z najpoważniejszych kandydatek. No, to chyba przegięcie w drugą stronę, ale te role co wymieniłem mnie nudzą. Wolę Emmę w "Aniołach w Ameryce" czy nawet Potterze gdzie pokazuje więcej werwy. Jeśli zagrała więcej takich ról, z chęcią obejrzę.

PS. "Znowu w Brideshead", to może być świetny film.

_Andrzej_

PS. Obejrzałem zwiastun, chyba jednak nie będzie dobry, a już na pewno nie będzie to dobra ekranizacja, jeśli za warunek dobrej ekranizacji uznamy zgodność z pierwowzorem.

_Andrzej_

Jeżeli Powrotu do Howards End nie uważasz za dobry film kostiumowe, to co według Ciebie jest dobrym kostiumowcem. Ja uważam ten film za jeden z najlepszych, jakie widziałam. A jeżeli chcesz zobaczyć Emmę w "żywotnej" roli to polecam "Wiele hałasu o nic" albo "Umrzeć powtórnie"

zosiorek

A gdzie ja napisałem, że to jest dobry film, jest. Ale właśnie dobry. Filmy kostiumowe niezbyt mi się podobają, najlepszy jaki widziałem to chyba "Niebezpieczne związki".

_Andrzej_

Nie jestem jakims szczególnym fanem Thompson, ale z całym przekonaniem musze stwierdzić: To naprawde wysmienita aktorka.
A w "Okruchach dnia" była po prostu świetna. Wreszcie dotarło to do mnie ;)). Jak ktoś chce niech np. przyjrzy sie scenie kiedy Miss Kenton kłóci sie ze Stevensem o źle ustawioną figurkę chińczyka. Jak ona strzela oczami.;)))

PS. "Okruchy Dnia" to arcydzieło sztuki filmowej. Howgh.