Czy waszym zdaniem Emma pasuje do roli Hermiony????Owszem, gra nieźle, ale ja uważam, ze w HP powinna zagrać kogoś innego. Bardziej wyobrazam ją w roli Tonks - to trochę głupio brzmi, ale uważam, ze ją zagrałaby jeszcze lepiej.
A kto to jest Tonks?
Nie jestem jakoś zbytnio obeznany w świecie potterowskim, ale ostatni film widziałem - to ktoś z piątej części?
Jak dla mnie to ona nie pasuje i graniem i wyglądem. Książkowa Hermiona powinna mieć DŁUGIE i BRĄZOWE włosy, oraz (co mniej konieczne) wilkie wystające zęby.. Ona nie wyglada na Hermionę:\
mi tam pasuje :) :P przeciez ona ma długie wlosy ale nie przesadzajmy zeby miala wlosy jak luna w filmie..., a poza tym jej wlosy sa brazowe tyle ze jasniejsze xD:P a co do zebow mysle ze to nie jest istotne tak bardzo(chociaz moze rzeczywiscie odbiega wygladem i zachowaniem od hermiony, ale nie jest az tak zle :P)pozdr!;]
Powiem tak, mnie ona pasowała w pierwszych 2 częściach. Wcieliła się w tę rolę wręcz idealnie, ale począwszy od części trzeciej grała coraz gorzej (w trójce nawet spoko), czego apogeum zobaczyłem w Czarze i Zakonie gdzie sztuczność i nieumiejętność modulacji głosu w zależności od sytuacji bije od niej na kilometr. Niestety. Myślałem, że się wyrobi, a dzieje się coś zupełnie odwrotnego. Zamiast uczyć się gry aktorskiej zajmuje się własnym wizerunkiem jakby była mega gwiazdą z ogromną filmografią. Tymczasem wydaje mi się, że z chwilą wejścia na ekrany kin ostatniej części filmu, jej kariera się zakończy.
Mogliby wytrzasnąć kogoś, kto lepiej by zagrał, moim zdaniem :P A co do włosów Emmy, to są one w kolorze ciemny blond, a nie jasny brązowy xD
pfff. a ja wam powiem, ze nie wyobrażałabym sobie innej osoby a jej miejscu. Czytając książkę (przez oglądnięciem którejkolwiek zekranizowanej części) moje wyobrażenie o Hermionie było...no może nie DOKŁADNIE takie, ale bardzo bardzo zbliżone. I bynajmniej nie chodzi mi o długość jej włosów...
nie wyobrażam sobie w tej roli nikogo innego...
co do jej aktorstwa w HP, to uważam, że w pierwszych 3 częściach była najlepszą aktorką z głównej trójki, potem niestety wątek Hermiony oraz Rona został diametralnie zawężony, więc w sumie trudno mówić o pogorszeniu się umiejętności...
Nie, nie owszem. Nie gra "nieźle". Gra fatalnie, jakby od niechcenia, na odwal- ale taki efekt odczuwa się poprzez to, że Emma po prostu nie potrafi grać (4 i 5 część to było już dno i porażka). Nie pasuje do Hermiony książkowej, to już w stu procentach jestem pewna. w 1 i 2 części była wporzadku, nawet wizualnie, teraz wygląda beznadziejnie. dla mnie hermiona książkowa i filmowa to 2 rozne postacie; książkową uwielbiam, filmowej nie trawie. Emma jest ładna, ale powinni ja ucharakteryzowac na Hermione; przede wszystkim zagęścić i przyciemnić włosy tak jak to miala w 1 i 2 czesci, moze byloby lepiej. Ale co do gry to cieńko cieńko, nie poprawia się a pogarsza, w przeciwieństwie do Dana i Ruperta, którzy cały czas grają świetnie.
wygląd to nie jest najważniejsza sprawa, w miarę ją upodobnili do bohaterki (czy naprawdę grubość włosów ma takie znaczenie?)
natomiast podoba mi się, że w filmie nie robią z niej nastoletniej sexbomby tzn. chodzi ubrana w sweterki i jeansy, nie ma praktycznie makijażu, jest na luzie, fakt wg książki uczniowie powinni większość czasu chodzić w szkolnych szatach, ale któryś z reżyserów zrezygnował z tego stylu...
co do gry to już pisałam szybciej, bardzo niewiele jej jest, więc trudno powiedzieć coś więcej o umiejętnościach aktorskich ps. strasznie mi się podobała w scenie z Graupkiem :]
Zupełnie nie pasuje! No, może w pierwszej części mi się podobała, ale teraz to nie bardzo :/ Dobrze gra, ale ... No wiecie xD
Zresztą Rupert i Daniel też nie pasują do swoich ról.
jak to bardzo niewiele jej jest, nie przesadzaj to jest glowna bohaterka(nie liczac harrego) no moze w 5 czesci malo jej bylo ale w poprzednich nawet troche odegrala. najabrdziej podobala mi sie w 2 pierwszych bo zachowywala sie jak ksiazkowa hermiona. to raczje zasluga snenarzysty i rezysera.... w 3 czesci miala za rzadkie wlosy, tekstem ęcyz moje wlosz naprawde wzgladaja tak stylu" mnie rozbroila, do tego jeszcze wyszla narazajac sie co jest do niej zupelnie niepodobne, prawdziwa hermiona nigdy by tak nie zrobila, dla niej odpowiedzialnosc byla najwazniejsza
Pasuje, owszem, ale... Te jej włosy z każdym filmem są jaśniejsze i krótsze.
P.S. Co do zębów, to je chyba skróciła na czwartym roku.
Heh troszkę za ładna na Hermione...Hermiona wyładniała dopiero od 4 części a u niej urodę można już było poznać od 2 części.
Hermiona miała długie zęby:P
mi tam pasuje do roli Hermiony ;)ale jest male ale...:P czasami rzeczywiscie filmowa Hermiona zachowuje sie nie odpowiedzialnie i troche inaczej niz ta ksiazkowa... mysle ze ja zbyt wyluzowali scenarzysci i rezyser, a i z kazdym nowym filmem ma inna fryzure xD xP, no ale to taki maly szczegol:P hehe pozdrawiam ;)