Emma WatsonII

Emma Charlotte Duerre Watson

8,3
69 920 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Emma Watson

zachwyty nad Emmą są moim zdaniem mocno przesadzone. owszem gdy była dzieckiem grała świetnie, ale od czasu 4 części pottera stanęła w miejscu i nie rusza do przodu. poza tym wybiera bardzo bezpieczne role, i niestety w każdej widzę Hermine :( w porównaniu do kolegi radcliffea, który eksperymentuje i świetnie się sprawdza w przeróżnych rolach, Emma na razie niczym ciekawym nie zaskakuje i jako aktorka nie pokazuje nic nowego...

użytkownik usunięty
ravenclaw8

no niestety nie mogę się zgodzić. W Radcliffie ciągle widać Pottera. Emma dawno wyrosła z Hermiony.

dlatego napisałem, że ocena aktorów jest mocno subiektywna :) E. Watson jest moim zdaniem mocno overrated, a Radcliffe pozytywnie mnie zaskakuje z każdą rolą.

użytkownik usunięty
ravenclaw8

ale czym Radcliffe cię zaskakuje? Tym że w każdym filmie wygląda jak Potter tylko okulary mu dać. Emma jest dobrą aktorką na razie idzie w dobrą stronę. I nie jest aktorką jednej miny.

Chodzi raczej o to, że Daniel wybiera różne role: tu homoseksualistę piszącego wiersze, tam lekarza - ćpuna, a później wciela się rogatego mordercę. Zaś Emma ciągle to samo, jej postaci nic nie ukazują i niczym nie zaskakują, nawet jeśli jest w niej jakikolwiek potencjał, to w ogóle go nie wykorzystuje.
Wizualnie faktycznie, Daniel wygląda jak Harry, ale raczej trudno to zmienić bez pomocy chirurga. ;)
Emma jest kobietą - może zafarbować włosy, drastycznie je skrócić, przedłużyć itd., a do tego dochodzi makijaż, który - odpowiednio zrobiony - w twarzy może wprowadzić wiele zmian.
Tak czy inaczej, tylko Matthew - ten, który grał Neville`a - się zmienił, a przynajmniej ja nie widzę w nim grubego, nieładnego chłopca, jakim był w HP.
Ano, Emma jak aktorką jednej miny. Nie licząc całej serii Pottera, widziałam jeszcze "The Perks of Being a Wallflower" i szczerze mówiąc nie wykazała się jakimiś większymi emocjami. Tym bardziej w "Charliem", gdzie jako molestowana dziewczynka miała pole do popisu, a dała się przysłonić zarówno Loganowi, który rolę "nastolatka z problemami" odegrał genialnie, jak i gejowi, którego grał Ezra.

użytkownik usunięty
Zuza88

no niestety nie zgadzam się z tobą a już na pewno z tym że Emma jest aktorką jednej miny.

użytkownik usunięty
Zuza88

poza tym jak możesz oceniać takie gówno, jak hanna montana na 6 i mówić że Emma jest okropną aktorką...

Nigdy nie oceniłam tego serialu. ;)
Widzę, że rozmowa z Tobą nie ma sensu. Radzę nauczyć się czytania ze zrozumieniem, bo w mojej wypowiedzi nie zostało napisane, że Watson jest okropną aktorką.
Żegnam.

użytkownik usunięty
Zuza88

ale oceniłaś Miley carus na jedno wychodzi.

Zastanów się nad tym co piszesz.
PS Cyrus nadrabia głosem, pomimo beznadziejnej muzyki, jaką wykonuje.

użytkownik usunięty
Zuza88

głosem? jej głos jest okropny tak samo jak biberki...