EnyaI

Eithne Patricia Ní Bhraonáin

8,0
144 oceny muzyki
powrót do forum osoby Enya

Bardzo podoba mi się jej muzyka. Celtów też lubię. Moją ulubioną piosenką jest Orinoco Flow, The River Sings i Anywhere is! Podawajcie swoje!

użytkownik usunięty
Thaladiere

Ja też ją uwielbiam i po części jestem celtem :D
A ulubione utwory.....ciężko wybrać te ulubione ale dobra: Watermark, Orinoco Flow, Carribean Blue, Ebudae, Book of Days, Marble Halls, Amarantine, May It Be, The Memory of Trees, Anywhere Is, Flora's Secret, Tempus Vernum.

Ja też jeszcze z dziada, pradziada, jestem celtką! ;) A przynajmniej tak mówiła mi mama. Od tej pory bardzo zainteresowałam się kulturą celtycką! Również mi jest trudno wybrać najlepsze utwory. Wszystkie są piękne, ale: Book Of Days, The Celts, Athair Ar Neamh, Exile, Anywhere Is, Flora' s secret, Aniron, The River Sings, Amarantine, Trains And Winter Rain, Watermark, The March Of The Celts, I Want Tomorrow itp. Dobra kończę, bo zaraz tu wszystkie wypiszę! ;-)

użytkownik usunięty
Thaladiere

Hmmm.......mnie interesuje niemal wszystko co celtyckie xD

Mnie w zasadzie też.

użytkownik usunięty
Thaladiere

To mamy coś wspólnego ;) Ale nie będę już tyle śmiecił na twoim temacie, bo w końcu temat jest o czym innym ;p

użytkownik usunięty
Thaladiere

Aha, jak byś chciała zapoznać się z 'nieco' ostrzejszą muzyką celtycką to zapraszam na mój blog ;D

Now we are free, May it be, Orinoco flow, Anywhere is, Only if, Only time to moje ulubione.

MarcoK

Ekhem... "Now We Are Free" bynajmniej nie jest utworem Enyi, jak już to chyba było wspomniane... Zostało napisane przez Hansa Zimmera, a zaśpiewane przez LISĘ GERRARD.

varda_t9506

Tak. Zaśpiewała go Lisa Gerrard, ale niektórzy nie rozróżniają głosów owych piosenkarek, więc nie mam do nich o to żalu. Kiedy pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę, też myślałam, że śpiewa ją Enya, no ale... po tym, jak przesłuchałam tę piosenkę kilka razy, stwierdziłam, że jednak to nie Enya. Enya ma nieco delikatniejszy głos :). Oczywiście lubię Lisę Gerrard i nie miałam zamiaru jej obrażać. Takie jest moje zdanie.

Thaladiere

Może nie jest to jakaś kolosalna różnica, ale Lisa ma niższy głos od Enyi. Jak dla mnie nie sposób ich pomylić. ;)

użytkownik usunięty
Thaladiere

Kocham muzykę Enyi. Jest magiczna, spokojna i piękna. Moje ulubione utwory to: Caribbean Blue, Ebudae, One by One, Trains and Winter Rains, Only Time, Book Of Days, The First of Autumn, A Moment Lost, It's in the Rain i wiele, wiele innych. Naprawdę trudno wybrać. A tak przy okazji... Może znacie podobnych wykonawców, których możecie polecić? :)

użytkownik usunięty

Widzę, że "usunięty", ale sobie napiszę :P
Clannad (były zespół Enyi), Máire Brennan (siostra Enyi), Moya Brennan (siostra Enyi), Loreena McKennitt, ERA, Secret Garden, Sarah Brightman, Enigma, może jeszcze Cara Dillon, ale to raczej już nieco inne klimaty.