Ewa Konstancja Bułhak

Ewa Konstancja Bułhak-Rewak

6,9
2 657 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewa Konstancja Bułhak

Nie znam wielu aktorów , bo nie oglądam seriali obyczajowych i sensacyjnych . Nawet czasem próbuję , gdy pojawia się nowy , ale nie daję rady ... nudzą ...
Nieco łatwiej jest z komediowymi , choć nie wszystkie zasługuja na taką klasyfikację .
I właśnie w "Okazji" zobaczyłam panią Ewę K. Bułhak . Jest lepsza od licznych znanych aktorek , które ograniczają się do odtworzenia scenopisu - słowo po słowie . Pani Ewa stwarza postać , nieco przerysowując cechy na sposób teatralny . Przypomina mi tym sposób gry naszych przedwojennych artystów , którzy także sens pracy widzieli w teatrze ,
ale mimo to ich komediowe role w filmach były wspaniałe .
Kilka lat minęło , ja nadal ją pamiętam . Gdy się trafi powtórka - to obejrzę . Chętnie zobaczę ją w dużej roli kinowej , pójdę specjalnie dla niej . W ostatnich latach było parę odpowiednich . Niestety , otrzymały je nudziary .
Do teatru w Warszawie trudno się wybrać prowincjuszce , ale może mi się kiedyś uda .

Maj0fanka

Obejzrałem Drogówkę
Była świetna
Mój pomysł na następny film Smarzowskiego to coś o księżach
Ksiądz Jan (Jakubik) i proboszcz Henryk (Andrzej Beja Zaborski) współzyją z gosposiami na plebanii (Bułhak i Kuna)