oglądając film Oburzeni zauważyłem że za stołem zasiadał p. Macierewicz ten sam który
był w KOR wraz z Kuroniem Michnikiem i innymi oni nie wpuszczali na uczelnie
profesorów Kotarbińskiego Tatarkiewicza . To Kuroń i Michnik ośmieszali polską naukę.
Profesor Kołakowski nawet nosił broń walcząc z bandami . Wymagał na egzaminach
czerwonego krawatu bo inaczej nie zaliczył egzaminu. To oni wdrażali siłą komunizm .
Za kim pani stoi o ile są w kręgu pani takie osoby to gratuluję. Nie wnikam w to co panią
kieruje, ale proszę się zastanowić. To jest naiwne o co proszę znam bardzo dobrze układy
które uzależniają i wtedy człowiek gryzie się ze swoim sumieniem ale to już za późno.
Jestem na etapie pisania scenariusza do filmu. Jest to historia człowieka rozstrzelanego
przez UB wyrokiem sądu, WSR w Łodzi w 1948 r. Banalna historia jego żona nie chciała
spotykać się z oficerem Urzędu Bezpieczeństwa. Przyjechali w nocy zabrali osadzili w
areszcie sfałszowali dokumenty, osądzili i rozstrzelali w niewiadomym miejscu jak
również niewiadome miejsce pochówku. Żyje ta kobieta i jej córka. bez męża i bez ojca.
W naszym państwie trzeba być kimś aby o nim mówić, pisać. tak jest zabito jednostkę
ale gdy ginęły tysiące to jest to tylko statystyka. Pozdrawiam mam nadzieję że wie pani co
robi.